Понеділок
10.12.2018
23:45
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Мурашник» (класичний)

Сьогодні відтворимо багаторазово відпрацьований і перевірений часом класичний рецепт торта «Мурашник». Проста домашня випічка у вигляді невеликої гірки зі шматочків перекрученого через м'ясорубку тесту, промазати масляним кремом, була дуже популярна на початку 90-х років. Але навіть і зараз, незважаючи на колосальну конкуренцію з боку інших десертних виробів, «Мурашник» користується попитом, активно готується в домашніх умовах і на кондитерських фабриках.

Цей торт може стати як простим десертом до буденної чашечці чаю, так і солодким блюдом в складі святкового меню. Приготувати і випекти шматочки тіста можна заздалегідь, а змастити кремом і зібрати гірку в будь-яку вільну хвилину. Єдине, що потрібно враховувати - це час для просочення десерту, тому підготувати «Мурашник» краще з вечора.
 
Складові:

Для тесту:
  • вершкове масло - 200 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • молоко - 150 мл;
  • розпушувач тіста - 2 ч. ложки;
  • борошно - 500 г.

Для крему:
  • згущене молоко (варене) - 380 г;
  • вершкове масло - 200 г.

Для оформлення:
  • мак (за бажанням) - 1-2 ст. ложки.


Торт «Мурашник» рецепт з фото крок за кроком

Як зробити тісто для торта «Мурашник»

Завчасно виймаємо з холодильника масло і дозволяємо йому підтанути і максимально розм'якшити. Податливу масляну масу нарізаємо довільно, змішуємо з яйцями. Розтираємо ложкою або злегка збиваємо міксером. 
 

Вливаємо до олійно-яєчної суміші молоко. Борошно змішати з розпушувачем і поступово підсипає до рідкої масі. 
 

Замішуємо м'яке «слухняне» тісто. Далі слід вибрати яким саме способом буде приготовлений «Мурашник» - можна скористатися м'ясорубкою, вручну порвати тісто на дуже дрібні шматочки або ж натерти на тертці. У нашому прикладі віддамо перевагу останньому варіанту.
 

Для зручності ділимо масу на 4 рівних шматка, кожен з яких обертає харчовою плівкою і прибираємо в морозильну камеру на годину-півтори. Тісто має добре охолодитися і трохи затвердіти, щоб воно легко натирають і не розмазується по тертці. У випадку з м'ясорубкою досить потримати тісто на полиці холодильника 30-40 хвилин.
 

Дістаємо з морозильної камери два охолоджених шматка борошняної маси, натираємо крупною стружкою і розподіляємо тонким шаром по листу, застеленому пергаментним папером. 
 

Відправляємо в прогріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин (борошняні шматочки повинні злегка зазолотитися). Подібним чином натираємо і випікаємо залишки тіста. 
 

Крем для торта «Мурашник» рецепт з фото

Поки випічка остигає, підготуємо простий крем. Розм'яклої масло збиваємо до пишності. 
 

Додаємо варене згущене молоко. Працюємо міксером до отримання однорідної маси світло-карамельного кольору. 
 

Подост випечений тісто ламаємо на маленькі шматочки і завантажуємо в крем. 
 

Дуже ретельно перемішуємо, щоб всі шматочки просочилися максимально рівномірно. 
 

Трамбуючи, викладаємо масу на тарілку у вигляді невеликої гірки. 
 

За бажанням обсипає торт маком або тертим шоколадом для імітації мурах. Ставимо виріб на ніч в холодильник для повного просочення. 
 

Готовий торт «Мурашник» нарізаємо порційними сегментами і подаємо. 
 

Приємного чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
Переглядів: 157 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018