Домашня кухня
Кобб салат |
Пиріг з малиною |
Борщ з куркою |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Пиріг-равлик з листкового тіста (з сиром і шинкою)
Пиріг-равлик з листкового тіста - прекрасна можливість урізноманітнити домашнє меню смачною випічкою з оригінальним оформленням у вигляді спіралі. Начинка в даному випадку може бути абсолютно будь-який - пиріг можна зробити як ситним м'ясним блюдом, так і солодким десертом, використовуючи в якості наповнювача ягоди / фрукти.
У нашому прикладі ми приготуємо пиріг-равлика з сиром і шинкою. Тонке повітряне тісто в поєднанні зі стандартною начинкою - безпрограшний варіант для будь-якої ситуації. Запасаємося простими продуктами і приступаємо до роботи!
Складові:
- листкове тісто - 300 г;
- сир - 100 г;
- нежирна шинка - 100 г;
- кунжут (за бажанням) - 1-2 ч. ложки;
- яйце - 1 шт.
Пиріг-равлик з листкового тіста рецепт
Як приготувати пиріг-равлика з сиром і шинкою
1. Для початку підготуємо нашу начинку. Для цього сир і шинку натираємо крупно.
2. Тепер займемося тестом. Заздалегідь розморозивши, розгортаємо основу майбутньої випічки в тонке прямокутне «полотно» товщиною 2-3 мм. При необхідності підсипає трохи борошна.
3. Розрізаємо тісто на 4 довгі і рівні по ширині смужки. Викладаємо на кожну заготовку шинку, залишаючи з боків вільний простір.
4. Щедро обсипає шинку сирної стружкою.
5. Злегка розтягуючи краї тіста і придавлюючи начинку, акуратно «склеюємо» кожну смужку, ховаючи сир і шинку всередину. В результаті отримаємо 4 довгі «ковбаски».
6. Застеливши деко пергаментом, укладаємо перший джгут у вигляді щільної спіралі (шов повинен виявитися знизу).
7. Навколо першого джгутика викладаємо наступну заготовку. Таким чином, у вигляді спіралі формуємо весь пиріг (не забуваємо, що шви повинні бути знизу). Для отримання апетитного рум'яного відтінку змащуємо нашу «равлика» збитим сирим яйцем. В якості прикраси можна обсипати виріб кунжутним насінням (підійдуть і чорні, і білі).
8. Відправляємо напівфабрикат в духову піч. Випікається пиріг-равлик з сиром і шинкою близько 20-30 хвилин. Оптимальна температура - 180-190 градусів.
9. Ця повітряна і ніжна випічка особливо хороша в теплому вигляді, хоча за бажанням можна їсти пиріг і повністю охолодженим.
Пиріг-равлик з листкового тіста складе вдале супровід овочевих супів, легким бульйонів і гарячих напоїв. Смачного!
|
Категорія: Пироги | Додав: 12.04.2018
|
Переглядів: 1380
| Рейтинг: 0.0/0 |
|