П`ятниця
16.11.2018
09:23
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Печиво


Печиво «Грибочки»

Сьогодні готуємо солодке печиво у вигляді грибочків, залучаючи до захоплюючого кулінарному процесу діточок-непосид. Впевнені, оригінальна випічка припаде до смаку не тільки малюкам, але і дорослим. А час, проведений на кухні з юними кулінарами, подарує хвилини радості і єднання.

Печиво «Грибочки» відмінно підійде і для оформлення різних тортів, таких як «Трухлявий пень», «Їжачок» і т.д. Порції приготованих з даного рецептом «грибів» вистачить і для чаювання, і для прикраси різних десертних страв.
 
Складові:

Для тесту:
  • вершкове масло - 125 г;
  • борошно - 250-300 г;
  • харчова сода - 1 ч. ложка;
  • яйце - 1 шт .;
  • цукор - 50 г.

Для сиропу:
  • мед - 1 ст. ложка;
  • цукор - 3 ст. ложки.

Для оформлення:
  • мак - 1-2 ст. ложки;
  • яєчний білок - 1 шт .;
  • темний шоколад (за бажанням) - 30-50 г.


Печиво «Грибочки» рецепт з фото в домашніх умовах

Як зробити пісочне тісто для печива «Грибочки»

Масло обов'язково дістаємо з холодильника заздалегідь, приблизно за 2-3 години до початку приготування. Коли його консистенція стане м'якою і кремоподобной, приступаємо до замісу пісочного тіста. Розм'якшений брусок масла нарізаємо довільними шматочками і змішуємо з цукром.
 

Енергійно розтираємо до однорідності, а потім вбиваємо сире яйце. Перемішуємо масу і частинами додаємо просіяне борошно, змішане з харчовою содою. 
 

Замішуємо однорідне пісочне тісто. В результаті борошняна маса повинна вийти м'якою, «слухняною» і не липне. При необхідності вводимо додаткову порцію борошна, але не переусердствуем! Скачує готове тісто в кулю, обертаємо харчовою плівкою і прибираємо на полицю холодильника. 
 

Через 30 хвилин дістаємо «відпочиле» тісто, знімаємо плівку. Ділимо борошняну масу на 2 частини, з однієї формуємо «ніжки» грибів з загостреним кінчиком. 
 

З другої половини тесту формуємо таку ж кількість «капелюшків» - спочатку скачуємо кульки діаметром близько 1 см, а потім злегка придавлюємо їх долонею. В даному випадку зовсім необов'язково намагатися зробити все заготовки абсолютно однаковими, адже в лісі зустрічаються різні як за величиною, так і за формою гриби. Розмір грибочків ви вибираєте самі, але бажано, щоб вони вийшли не сильно великими. 
 

Викладаємо заготовки на деко, застелений пергаментом. Попередньо «ніжки» грибів тупим кінцем занурюємо в сирий яєчний білок і злегка обвалюють в маці. Випікаємо в прогрітій до 200 градусів духовий печі близько 15-20 хвилин (до отримання рум'яного відтінку).
 

Як зробити печиво «Грибочки»

За допомогою гострого леза ножа формуємо в кожній «капелюшку» поглиблення.
 

Для «склеювання» частин гриба готуємо солодкий сироп: цукор змішуємо з медом в толстодонной посуді і, помішуючи, варимо 3-4 хвилини на повільному вогні. По черзі занурюємо «ніжки» грибів загостреним кінчиком в гарячу медову масу і відразу ж вставляємо в поглиблення «капелюшків». 
 

Ми залишаємо сформовані «гриби» хвилин на 10-15, а в цей час ламаємо шоколад на шматочки і розтоплюємо до однорідності на «водяній бані». Акуратно занурюємо капелюшки грибів в шоколадну масу. 
 

Коли шоколад повністю застигне, можна приступати до чаювання або ж задіяти печиво «грибочки» в оформленні тортів і інших кулінарних виробів. 
 

Смачного!



Категорія: Печиво | Додав: 15.05.2018
Переглядів: 78 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018