П`ятниця
26.04.2024
03:07
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/3/95201264.jpg
Пиріг «Жульєн»
/_pu/0/98445567.jpg
Суп з курячих крилець і болгарського перцю
/_pu/2/91426973.jpg
Сирний пиріг на листковому тісті
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з риби та морепродуктів


Дорадо в духовці у фользі

Дорадо (або дорада, морський карась, золотистий спар) - дуже популярна зараз риба з білим м'яким і дуже смачним м'ясом. Практично повна відсутність дрібних кісток дозволяє активно застосовувати дорадо в кулінарії. Її готують на грилі, використовують при варінні супу, коптять, смажать на сковороді, запікають цілком. Сьогоднішній рецепт як раз для любителів запеченої риби.

Під герметичним шаром фольги дорадо повністю пропікається, виходить ніжною, апетитною і ароматною навіть при мінімумі спецій і додаткових продуктів. Подібним способом можна готувати і іншу рибу - прекрасно підійде сібас, окунь, судак і т.д.
 
Складові:
  • дорадо - 2 шт .;
  • лимон - 1 шт .;
  • розмарин - 2-3 гілочки;
  • цибуля - 1 шт .;
  • сіль, перець - за смаком.


Дорадо в духовці у фользі рецепт з фото

Як приготувати дорадо

1. Видаливши лушпиння, ріжемо цибулину кільцями. Лимон нарізаємо тонкими кружечками. 
 

2. На лист фольги в один ряд викладаємо приблизно четверту частину цибулі. Зверху розміщуємо пару-трійку лимонних кружалець. 
 

3. Зчищають луску і вирізаємо зябра у рибної тушки. Розрізаємо черевну порожнину, видаляємо нутрощі. Ретельно промиваємо рибу в холодній воді і витираємо паперовою серветкою. Підготовлену тушку натираємо сіллю (зовні і всередині), викладаємо на шар цибулі і лимона. Присипаємо перцем (краще свіжомеленою). 
 

4. Всередині порожнини розміщуємо гілочку розмарину і лимонний скибочку.
 

5. Зверху на рибу викладаємо приблизно третю частину залишився лука і пару кружечків лимона. 
 

6. Піднімаємо краю фольги, щільно загортаючи рибу. Подібним чином готуємо до запікання і другу рибну тушку. Тримаємо дорадо в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин.
 

7. Потім розкриваємо краї фольги і продовжуємо запікати рибу ще 10-15 хвилин. 
 

8. Переносимо дорадо на представницьку тарілку, доповнюємо свіжими овочами, зеленню і приступаємо до трапези! 
 

Дорадо, запечена в духовці у фользі, гармонійна з будь-яким гарніром, а також хороша і без нього. Смачного!



Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 01.04.2018
Переглядів: 947 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024