Понеділок
06.05.2024
10:43
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/1/08971033.jpg
Цвітна капуста, запечена з сиром
/_pu/1/29601445.jpg
Стегенця з карамельною скоринкою в духовці
/_pu/3/60897145.jpg
Торт «Хлопчик кучерявий»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Курячі котлети з сиром

Курячі котлети з сиром - відмінний варіант для буденного сімейного обіду або вечері. Готуються цілком швидко і не дуже клопітно, а виходять смачними і ніжними, прекрасно поєднуючись як з легкими овочевими салатами, так і з більш ситним гарніром. М'яке куряче філе з розплавленим сиром, покрите тонкою оболонкою з панірувальних сухарів - прекрасне блюдо, яке напевно задовольнить всіх членів сім'ї і не забере багато сил у господині!

За бажанням крім сиру в начинку можна додати ще й скибочку шинки або зелень, а паніровці замінити стандартним кляром. Рецепт курячих котлет простий, домашній і цілком дозволяє експериментувати зі складом.
 
Складові:
  • курка (філе) - 300 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • хліб білий або батон - 50 г;
  • молоко - 50-80 мл;
  • сир - 50 г;
  • сіль, перець - за смаком;
  • панірувальні сухарі - 30-50 г;
  • рослинне масло (для смаження котлет) - 50-80 мл.


Курячі котлети з сиром рецепт з фото крок за кроком

Як зробити котлети з курячої грудки з сиром всередині

1. Видаливши кірки, замочуємо білий хліб або батон в молоці.
 

2. Сир для начинки нарізаємо невеликими шматочками. 
 

3. Філе ріжемо довільними шматками, подрібнюємо в однорідний фарш з допомогою кухонного комбайна / блендера або пропустивши через м'ясорубку. 
 

4. Просочений молоком хліб віджимають і, розкришивши, додаємо до курячої маси. Забиваємо свіже яйце, солимо / перчимо суміш компонентів. 
 

5. Ретельно вимішуємо фарш до однорідної текстури і приступаємо до формування котлет. Для зручності змочуємо долоні водою, а потім відщипуємо від загальної маси великий «колобок», скочується в плоску корж. По центру курячої основи викладаємо начинку - порцію сиру. 
 

6. Скріплюємо краю фаршу, повністю ховаємо сирний наповнювач. Паніруємо сформовану котлету - щедро обвалюють в сухарях, не залишаючи прогалин. Таким же чином ліпимо інші заготовки. Вийде приблизно 6-8 курячих котлет з сиром. 
 

7. Смажимо наші напівфабрикати на прогрітому рафінованій олії до рум'яної скоринки знизу (близько 5 хвилин на середньому вогні). 
 

8. Далі перевертаємо котлети. Як тільки зарум'яниться друга сторона, накриваємо сковорідку кришкою, зменшуємо нагрів до мінімуму і томім вироби до готовності (10-15 хвилин). 
 

9. Курячі котлети з сиром подаємо теплими з картоплею, макаронами, овочами або будь-яким іншим гарніром. 
 

Смачного!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 28.03.2018
Переглядів: 911 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024