Домашня кухня
Чаклуни з картоплі з фаршем |
Свинина в кисло-солодкому соусі (по-китайськи) |
Мексиканський салат з квасолею, кукурудзою і перцем |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Салат «Маска»
Новий рік неодмінно асоціюється у нас з веселощами, гарним вбранням і карнавалом! І хоча традиція вдягати на новорічні гуляння карнавальні маски останнім часом стала підзабувати, спритні кулінари інтерпретували її в іншому напрямку, придумавши ефектне оформлення страви у вигляді цього святкового атрибуту.
Яскравий і красивий салат «Маска» зможе приготувати кожен. Тут головне - святковий настрій і відсутність поспіху. Як і у випадку з іншими салатами, оформленими в новорічній тематиці, такими як « Ялинкові кулі », « Рукавичка Діда Мороза », « Шишка » і т.д., «Маска» не має єдиної суворої рецептури. За основу страви можна взяти будь-який листковий салат. Тут відмінно підійде « Оселедець під шубою » або ніжепредложенний варіант.
Складові:
- яловичина - 300-350 г;
- картопля - 2 шт .;
- огірки мариновані - близько 100 г;
- морква - 1 шт .;
- буряк - ½ шт .;
- сіль, перець, майонез - до смаку.
Для декору:
- зелений горошок (консервований) - 1-2 ч. ложки.
Салат «Маска» рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати салат «Карнавальна маска»
1. Яловичину відварюємо в підсоленій воді до готовності. Остудивши, ріжемо дрібними шматочками.
2. Варену картоплю тремо на крупній тертці.
3. Слідом натираємо відварені до готовності моркву і буряк. Складаємо в різний посуд.
4. Мариновані огірки дрібно рубаємо.
5. Тепер збираємо інгредієнти шарами. Беремо прямокутну або овальну тарілку, ставимо дві чарки, навколо яких викладаємо терту картоплю у вигляді карнавальної маски. Чарки необхідні, щоб отримати порожні рівні кола, які в підсумку будуть імітувати прорізи для очей.
6. Посипаємо картопляну масу дрібною сіллю, меленим перцем і наносимо на «фундамент» нашого салату майонезну прошарок. Яловичину перемішуємо в окремій ємності з майонезом і утрамбовуємо наступним шаром. Зберігаємо форму маски! Картопля і яловичина потребують ретельної мастилі, тому майонезу для перших двох шарів не шкодуємо.
7. Далі слід огіркова нарізка. Цей шар можна полити майонезом поменше, так як мариновані огірки досить соковиті.
8. Тепер на верхню половину «маски» викладаємо яскраву морквяну стружку, а нижню частину покриваємо буряком. Бічні сторони салату теж повинні бути повністю прикриті. За бажанням буряк і моркву можна злегка посипати сіллю.
9. Акуратно витягуємо з салату чарки. Утворилися «кільця» зсередини промазуємо майонезом за допомогою чайної ложки.
Дозволяємо страві настоятися в холодильнику хоча б 3 години, після чого оформлюємо салат «Маска» зеленим горошком і подаємо!
Смачного!
|
Категорія: Салати з м'ясом | Додав: 07.04.2018
|
Переглядів: 698
| Рейтинг: 0.0/0 |
|