Домашня кухня
Свинина в кисло-солодкому соусі (по-китайськи) |
Еклери із заварним кремом |
Шоколадний Брауні з вишнею |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Салат «Півень»
Традиція готувати на Новий рік блюдо у вигляді певної тварини за східним календарем сформувалася давно. Хтось це робить просто в цілях прикраси святкового столу, а хтось щиро вірить, що символ наступаючого року допоможе спіймати удачу. Незалежно від того, чи є ви забобонною людиною чи ні, пропонуємо приготувати симпатичний і смачний салат «Півень» на Новий рік.
Яскраве і цікаве блюдо у вигляді символу наступаючого року обов'язково зверне на себе увагу гостей. Невідомо чи принесе вона вам удачу, але ось святкову атмосферу допоможе створити однозначно!
Складові:
- курка (філе) - 300 г;
- свіжі шампіньйони - 200 г;
- цибуля - невелика головка;
- рослинне масло (для смаження грибів) - 3-4 ст. ложки;
- мариновані огірки - 100-150 г;
- яйця - 3 шт .;
- сир - 100-150 г;
- сіль, спеції - за смаком;
- майонез - до смаку.
Для декору:
- болгарські перці різних кольорів - 2-3 шт .;
- зелень - 2-3 гілочки.
Салат «Півень» на Новий рік рецепт
Як приготувати салат «Півник»
1. Філе натираємо сіллю і рясно присмачуємо спеціями (підійде паприка, куркума, орегано і т.д.). Обертаємо куряче м'ясо фольгою і запікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин (до готовності). За бажанням замість запеченого філе для приготування салату можна використовувати відварене або смажене - в будь-якому випадку буде смачно!
2. Поки готується птах, займемося іншими інгредієнтами. На прогрітій з маслом сковороді обсмажуємо до м'якості нарізану дрібно цибулю. Далі завантажуємо нарізані тонкими скибочками шампіньйони. Смажимо гриби з цибулею до готовності, солимо.
3. Огірки ріжемо невеликими кубиками. Сир і варені яйця натираємо дрібно, складаємо в різні ємності.
4. Приступимо до формування салату. Остудивши, нарізаємо філе невеликими шматочками, викладаємо на велику тарілку у вигляді «тулуба» півня.
5. Основу салату густо покриваємо майонезом, а потім формуємо наступний шар - смажені з цибулею шампіньйони. Розподіляємо гриби рівномірно, зберігаючи форму салату. Зверху поливаємо майонезом.
6. На печериці викладаємо огіркову нарізку. Наносимо трохи майонезу.
7. Сирної стружкою покриваємо салат «Півень» з усіх боків.
8. Поливаємо сир майонезом, а потім наносимо останній шар - терті яйця. Злегка придавлюємо долонею пухнасті крупинки жовтків і білків, щоб вони краще зафіксувалися на поверхні і бічних сторонах салату. Решта на тарілці крихти стряхиваем серветкою.
Як прикрасити салат «Півень» на Новий рік
9. Тепер залишилося оформити наше блюдо у вигляді символу 2017 року - вогняного півня. З червоного перцю вирізаємо «гребінець», невелику «борідку» і «дзьоб». Як «очі» цілком підійде родзинки, шматочок маслини або чорносливу. Для «хвоста» і «крил» застосовуємо перці різних відтінків. Низ салату для контрасту вистилає зеленню.
Ось і все - салат «Півень» на Новий рік підготовлений до застілля! Смачного!
|
Категорія: Салати з куркою | Додав: 09.04.2018
|
Переглядів: 1920
| Рейтинг: 0.0/0 |
|