Неділя
16.06.2019
23:43
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Салати з куркою


Салат «Півень»

Традиція готувати на Новий рік блюдо у вигляді певної тварини за східним календарем сформувалася давно. Хтось це робить просто в цілях прикраси святкового столу, а хтось щиро вірить, що символ наступаючого року допоможе спіймати удачу. Незалежно від того, чи є ви забобонною людиною чи ні, пропонуємо приготувати симпатичний і смачний салат «Півень» на Новий рік.

Яскраве і цікаве блюдо у вигляді символу наступаючого року обов'язково зверне на себе увагу гостей. Невідомо чи принесе вона вам удачу, але ось святкову атмосферу допоможе створити однозначно!
 
Складові:
  • курка (філе) - 300 г;
  • свіжі шампіньйони - 200 г;
  • цибуля - невелика головка;
  • рослинне масло (для смаження грибів) - 3-4 ст. ложки;
  • мариновані огірки - 100-150 г;
  • яйця - 3 шт .;
  • сир - 100-150 г;
  • сіль, спеції - за смаком;
  • майонез - до смаку.

Для декору:
  • болгарські перці різних кольорів - 2-3 шт .;
  • зелень - 2-3 гілочки.


Салат «Півень» на Новий рік рецепт

Як приготувати салат «Півник»

1. Філе натираємо сіллю і рясно присмачуємо спеціями (підійде паприка, куркума, орегано і т.д.). Обертаємо куряче м'ясо фольгою і запікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин (до готовності). За бажанням замість запеченого філе для приготування салату можна використовувати відварене або смажене - в будь-якому випадку буде смачно!
 

2. Поки готується птах, займемося іншими інгредієнтами. На прогрітій з маслом сковороді обсмажуємо до м'якості нарізану дрібно цибулю. Далі завантажуємо нарізані тонкими скибочками шампіньйони. Смажимо гриби з цибулею до готовності, солимо. 
 

3. Огірки ріжемо невеликими кубиками. Сир і варені яйця натираємо дрібно, складаємо в різні ємності. 
 

4. Приступимо до формування салату. Остудивши, нарізаємо філе невеликими шматочками, викладаємо на велику тарілку у вигляді «тулуба» півня. 
 

5. Основу салату густо покриваємо майонезом, а потім формуємо наступний шар - смажені з цибулею шампіньйони. Розподіляємо гриби рівномірно, зберігаючи форму салату. Зверху поливаємо майонезом. 
 

6. На печериці викладаємо огіркову нарізку. Наносимо трохи майонезу.
 

7. Сирної стружкою покриваємо салат «Півень» з усіх боків. 
 

8. Поливаємо сир майонезом, а потім наносимо останній шар - терті яйця. Злегка придавлюємо долонею пухнасті крупинки жовтків і білків, щоб вони краще зафіксувалися на поверхні і бічних сторонах салату. Решта на тарілці крихти стряхиваем серветкою. 
 

Як прикрасити салат «Півень» на Новий рік

9. Тепер залишилося оформити наше блюдо у вигляді символу 2017 року - вогняного півня. З червоного перцю вирізаємо «гребінець», невелику «борідку» і «дзьоб». Як «очі» цілком підійде родзинки, шматочок маслини або чорносливу. Для «хвоста» і «крил» застосовуємо перці різних відтінків. Низ салату для контрасту вистилає зеленню. 
 

Ось і все - салат «Півень» на Новий рік підготовлений до застілля! Смачного!



Категорія: Салати з куркою | Додав: 09.04.2018
Переглядів: 150 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019