Неділя
16.06.2019
23:55
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » Супи з куркою


Курячий суп з рисом і картоплею

Для ситного сімейного обіду готуємо апетитний курячий суп з рисом і картоплею. Бульйон доповнимо традиційним для перших страв набором овочів, базовими спеціями і обов'язково свіжою соковитою зеленню. Звичайно ж, овочевий склад для виготовлення супу ви завжди можете вибирати і доповнювати на свій особистий смак і розсуд.

А для різноманітності також пропонуємо вам випробувати живильний гречаний суп з куркою або простий курячий суп з вермішеллю на швидку руку.

Інгредієнти у розрахунку на трилітрову каструлю:
  • курка (суповий набір) - 300-350 г;
  • цибулина - 1 шт .;
  • рис - 100 г;
  • картопля - 1-2 шт .;
  • морква - 1 шт .;
  • лавровий лист - 1-2 шт .;
  • зелень петрушки - за смаком;
  • сіль, чорний перець горошком - за смаком.

Рецепт курячого супу з рисом і картоплею

Як зварити курячий суп з рисом


1. Промивши, складаємо суповий набір в каструлю, заливаємо водою і чекаємо закипання. Перший відвар зливаємо, щоб позбутися від можливих шкідливих речовин, що містяться в курячому м'ясі. Знову заливаємо птицю холодною водою, повертаємо на плиту. У кипляче рідина завантажуємо велику очищену цибулину, для аромату додаємо кілька горошин чорного перцю і 1-2 листи лавра. 
 

2. Варимо бульйон при слабкому кипінні близько 20 хвилин. Через зазначений час витягаємо і викидаємо спеції і цибулю - ці інгредієнти вже віддали відвару свій смак і аромат, тому більше нам не знадобляться. Завантажуємо в каструлю очищені і нарізані невеликими кубиками бульби картоплі.
 

3. Зрізавши верхній шар, натираємо крупною стружкою солодку моркву, додаємо до курячого супу. На даному етапі бульйон НЕ солимо, щоб сирі овочі швидше розм'якшилися.
 

4. Слідом за картоплею та морквою закладаємо заздалегідь промиті рисові зерна. Доводимо бульйон до повторного активного кипіння. Знизивши температуру, продовжуємо варити перша страва наступні 15-20 хвилин - до повної готовності рису і м'якості картоплі. 
 

5. Хвилин за 5 до закінчення варіння кидаємо сіль і заправляємо практично готовий курячий суп з рисом і картоплею спеціями за смаком. Чисту і суху соковиту зелень дрібно рубаємо ножем і додаємо до бульйону одночасно з сіллю. 
 

6. Дозволивши першої страви трохи настоятися під кришкою, розливаємо апетитний курячий суп з рисом і картоплею по порційних ємностей. Подаємо прозорий, наваристий супчик гарячим або трохи охолоджені. 
 

Смачного!



Категорія: Супи з куркою | Додав: 22.03.2018
Переглядів: 71 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019