Неділя
16.06.2019
23:46
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Овочеві салати


Салат Капрезе з моцарелою

Знаменитий салат Капрезе з моцарелою, свіжими помідорами і зеленим базиліком вважається національним блюдом Італії, адже барвисте поєднання цих інгредієнтів повторює забарвлення італійського прапора. Приготувати цей простий салат, що складається всього з трьох компонентів, не важко, особливо якщо під рукою виявиться рецепт цього привабливого і апетитного страви.

До речі, тріо компонентів вдало гармонує не тільки в салаті. Застосувавши фантазію, можна інтерпретувати італійську закуску в запеченому вигляді - тому приклад смачний листковий пиріг «Капрезе».
 
Інгредієнти у розрахунку на 1-2 порції:
  • помідор - 1 великий;
  • сир моцарелла - 120-150 г;
  • зелений базилік - 1-2 гілочки;
  • оливкова олія - ​​2 ч. ложки;
  • бальзамічний оцет - 1 ч. ложка;
  • сіль, перець - за смаком.


Салат Капрезе рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати салат Капрезе

1. Моцареллу дістаємо з сироватки, дозволяємо рідини стекти, а потім нарізаємо сир тонкими кружечками. 
 

2. Помідор промиваємо, протираємо серветкою. Видаливши плодоніжки, нарізаємо яскравий плід кружками. Бажано, щоб по діаметру шматочки моцарели і томата приблизно збігалися - тоді зовнішній вигляд салату буде бездоганним. 
 

3. Чергуючи, викладаємо кружальця білосніжного сиру і помідора на сервірувальний тарілку. Інгредієнти можна укладати по колу або, наприклад, гіркою, а можна просто розкидати по тарілці в хаотичному порядку. Суворої технології тут немає - вибирайте будь-який варіант на свій розсуд. 
 

4. Посипаємо заготовку сіллю і перцем свіжомеленим. Для перетину аромату можна також додати дрібку улюблених пряних трав. Далі скроплюємо практично готовий Капрезе бальзамічним оцтом. 
 

5. Слідом поливаємо барвистий салат оливковою олією. 
 

6. Листя базиліка відокремлюємо від стебел, промиваємо і викладаємо на серветки або рушник, щоб позбутися від вологи. Чистими і сухими листочками ароматного рослини оформляємо наше італійське блюдо. Подаємо привабливу триколірну «композицію» негайно! 
 

Ефектний і смачний салат Капрезе з моцарелою повністю готовий! Приємного вам апетиту!



Категорія: Овочеві салати | Додав: 11.04.2018
Переглядів: 139 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019