Домашня кухня
Салат «Ялинка» |
Домашня піца з ковбасою і сиром |
Чахохбілі з курки |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Гороховий суп з копченостями
Ситний, густий і обволікає гороховий суп з копченостями - смачне, зігріваючий перша страва, сміливо конкурує з м'ясної солянкою і незамінним червоним борщем. Яскраві ноти і аромат створюють копчені реберця і смажений бекон, підсилює навар соковита морквяно-цибулевий пассеровка, а поживність крім бобів додає картопля.
Приступаючи до приготування, завчасно заливаємо горох водою, або вибираємо невеликий подрібнений продукт, який дозволяє обходитися без цієї процедури. Далі всього лише кілька простих маніпуляцій - і перед нами відмінний суп, ідеальний для осінньо-зимового періоду.
Інгредієнти у розрахунку на трилітрову каструлю:
- горох сухий - 200 г;
- реберця копчені - 350 г;
- бекон сирокопчені - 150 г;
- картопля - 1-2 шт .;
- цибулина - 1 невелика;
- морква - 1 невелика;
- рослинне масло (для смаження) - 1-2 ст. ложки;
- сіль за смаком.
Гороховий суп з копченостями рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати гороховий суп з копченими реберцями
1. Горошини ретельно промиваємо під проточною струменем, змиваючи наліт і виливаючи каламутну рідину. Залив чистою водою, залишаємо на ніч або на 3-4 години для розбухання. Попередньо читаємо інструкцію на упаковці - зустрічається горох, який не потребує замочування.
2. Копчені реберця складаємо в трилітрову каструлю, доверху заливаємо водою, кип'ятимо. Варимо при слабкому кипінні 30-40 хвилин. Потім витягуємо м'ясо, зрізаємо м'якоть з кісток, злегка подрібнюємо ножем і повертаємо в каструлю.
3. Закладаємо в бульйон збільшився в обсязі горох. Доводимо відвар до кипіння, знімаємо з'явилася піну, зменшуємо вогонь. Варимо суп при повільному кипінні до розм'якшення гороху. Сіль поки не додаємо - вона може сповільнити процес! Час варіння в середньому складає 1-1,5 години, але все залежить виключно від якості гороху. Іноді буває досить і 30 хвилин, тому кращий спосіб визначити ступінь готовності - спробувати кілька горошин.
4. Паралельно підготуємо інші компоненти супу. Бекон нарізаємо невеликими довільними скибочками, обсмажуємо 2-3 хвилини на сухій сковороді, а потім перекладаємо в інший посуд.
5. Підливаємо трохи рослинного масла і обсмажуємо 3-4 хвилини очищену і посічену дрібними шматочками цибулину.
6. Очистивши, трьом крупною стружкою солодку моркву, додаємо до злегка засмажені цибулі. Перемішуючи, пасеруємо 3-5 хвилин.
7. Картопляні бульби, знявши шкірку, ріжемо невеликими брусками і закладаємо в каструлю з уже розм'якшеним горохом. Якщо бульйон сильно википів, підливати трохи окропу.
8. Через 3-4 хвилини завантажуємо бекон.
9. Слідом - морквяно-цибульну пассеровку. Продовжуємо варіння на повільному вогні 10-15 хвилин (до м'якості картоплі). В кінці знімаємо пробу, солимо.
10. Готовий наваристий і ароматний гороховий суп з копченостями розливаємо по тарілках і подаємо. За бажанням доповнюємо блюдо соковитою зеленню, часником, грінками.
Смачного!
|
Категорія: М'ясні супи | Додав: 22.03.2018
|
Переглядів: 565
| Рейтинг: 0.0/0 |
|