Неділя
16.06.2019
23:53
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » М'ясні супи


Гороховий суп з копченостями

Ситний, густий і обволікає гороховий суп з копченостями - смачне, зігріваючий перша страва, сміливо конкурує з м'ясної солянкою і незамінним червоним борщем. Яскраві ноти і аромат створюють копчені реберця і смажений бекон, підсилює навар соковита морквяно-цибулевий пассеровка, а поживність крім бобів додає картопля.

Приступаючи до приготування, завчасно заливаємо горох водою, або вибираємо невеликий подрібнений продукт, який дозволяє обходитися без цієї процедури. Далі всього лише кілька простих маніпуляцій - і перед нами відмінний суп, ідеальний для осінньо-зимового періоду.

Інгредієнти у розрахунку на трилітрову каструлю:
  • горох сухий - 200 г;
  • реберця копчені - 350 г;
  • бекон сирокопчені - 150 г;
  • картопля - 1-2 шт .;
  • цибулина - 1 невелика;
  • морква - 1 невелика;
  • рослинне масло (для смаження) - 1-2 ст. ложки;
  • сіль за смаком.

Гороховий суп з копченостями рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати гороховий суп з копченими реберцями


1. Горошини ретельно промиваємо під проточною струменем, змиваючи наліт і виливаючи каламутну рідину. Залив чистою водою, залишаємо на ніч або на 3-4 години для розбухання. Попередньо читаємо інструкцію на упаковці - зустрічається горох, який не потребує замочування.
 

2. Копчені реберця складаємо в трилітрову каструлю, доверху заливаємо водою, кип'ятимо. Варимо при слабкому кипінні 30-40 хвилин. Потім витягуємо м'ясо, зрізаємо м'якоть з кісток, злегка подрібнюємо ножем і повертаємо в каструлю.
 

3. Закладаємо в бульйон збільшився в обсязі горох. Доводимо відвар до кипіння, знімаємо з'явилася піну, зменшуємо вогонь. Варимо суп при повільному кипінні до розм'якшення гороху. Сіль поки не додаємо - вона може сповільнити процес! Час варіння в середньому складає 1-1,5 години, але все залежить виключно від якості гороху. Іноді буває досить і 30 хвилин, тому кращий спосіб визначити ступінь готовності - спробувати кілька горошин.
 

4. Паралельно підготуємо інші компоненти супу. Бекон нарізаємо невеликими довільними скибочками, обсмажуємо 2-3 хвилини на сухій сковороді, а потім перекладаємо в інший посуд.
 

5. Підливаємо трохи рослинного масла і обсмажуємо 3-4 хвилини очищену і посічену дрібними шматочками цибулину.
 

6. Очистивши, трьом крупною стружкою солодку моркву, додаємо до злегка засмажені цибулі. Перемішуючи, пасеруємо 3-5 хвилин.
 

7. Картопляні бульби, знявши шкірку, ріжемо невеликими брусками і закладаємо в каструлю з уже розм'якшеним горохом. Якщо бульйон сильно википів, підливати трохи окропу.
 

8. Через 3-4 хвилини завантажуємо бекон.
 

9. Слідом - морквяно-цибульну пассеровку. Продовжуємо варіння на повільному вогні 10-15 хвилин (до м'якості картоплі). В кінці знімаємо пробу, солимо. 
 

10. Готовий наваристий і ароматний гороховий суп з копченостями розливаємо по тарілках і подаємо. За бажанням доповнюємо блюдо соковитою зеленню, часником, грінками.
 

Смачного!



Категорія: М'ясні супи | Додав: 22.03.2018
Переглядів: 91 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019