П`ятниця
19.04.2024
20:23
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
/_pu/1/93914746.jpg
Картопля фрі в домашніх умовах (в духовці)
/_pu/1/76094853.jpg
Куряча грудка в вершках, запечена в духовці
/_pu/1/53524761.jpg
Лазанья вегетаріанська з грибами
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Салати з рибою та морепродуктами


Салат з руколи з креветками

Цей барвистий салат з руколи з креветками, присмачений ненав'язливою заправкою з бальзамічним оцтом, вдало впишеться в літнє меню. Тут немає ніякого ситного м'яса і важкого майонезу, блюдо дуже легке і майже дієтичне.

Морепродукти ідеально гармоніюють з зеленню і свіжими овочами, створюючи прекрасну «композицію» як зовні, так і за смаковими якостями. Готується невибагливий салат з руколи з креветками і бальзамічним оцтом дуже швидко і подається відразу ж, не потребуючи в просочуванні.
 
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
  • рукола - близько 70 г;
  • креветки - 300 г;
  • помідори черрі - 9-10 шт .;
  • авокадо - 1 шт .;
  • сік лимона - 1 ч. ложка.

Для заправки:
  • оливкова олія - ​​2 ст. ложки;
  • бальзамічний оцет - ½ ч. ложки;
  • соєвий соус - 2-3 ч. ложки.


Салат з руколи з креветками і бальзамічним оцтом рецепт

Як зробити простий салат з руколою і бальзамічним оцтом

1. Креветки очищаємо - знімаємо панцир і видаляємо голови. Обсмажуємо морепродукти на сильному вогні з крапелькою рослинного масла по хвилині з кожної сторони. Готові креветки скроплюємо соком лимона. Щоб зовсім знизити калорійність страви, замість смаження морепродукти можна відварити в киплячій воді близько 1-2 хвилин. 
 

2. Мініатюрні черрі промиваємо, ділимо навпіл. Авокадо чистимо, розрізаємо на дві частини, видаляємо кісточку. М'якоть екзотичного плоду нарізаємо дрібними кубиками. 
 

3. Рукколу, ретельно промивши і обсушити, укладаємо в просторий салатник. Додаємо до зелені креветки, половинки чері і шматочки авокадо. Збризгуємо суміш інгредієнтів оливковою олією. 
 

4. Бальзамічний оцет змішуємо з соєвим соусом, додавши за бажанням дрібку меленого перцю. Отриманою сумішшю поливаємо салат і, злегка перемішавши, розподіляємо по тарілках і подаємо. 
 

5. Що стосується солі, її краще поставити на стіл окремо, так як соєвий соус вже досить солоний. Можливо, додатковий підсолити не буде потрібно. Наш простий низькокалорійний салат з руколи з креветками і бальзамічним оцтом готовий! 
 

Смачного!



Категорія: Салати з рибою та морепродуктами | Додав: 11.04.2018
Переглядів: 427 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024