Домашня кухня
Фаршировані кабачки з фаршем |
Цвєтаєвський яблучний пиріг |
Оякодон (курка по-японськи) |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Фетучіні з креветками
Паста з креветками - відмінний варіант для сімейного обіду, дружньої вечірки або скромного романтичної вечері. Готується блюдо простіше простого, а якщо взяти в якості основного компонента фетучіні, на весь процес підуть лічені хвилини, адже відварюється і просочується соусом ця тонка довга локшина моментально. Хоча в даному випадку прекрасно підійдуть і будь-які інші макаронні вироби, будь то спагетті або навіть самі звичайні ріжки. Завдяки рясному кількості вершків блюдо в будь-якому випадку вийде смачним і рясно просоченою.
Отже, сьогодні в нашому меню італійське страву - фетучіні з креветками у вершковому соусі. Приступаємо до процесу, дотримуючись докладного рецептом з фото.
Складові:
- фетучіні (макаронні вироби) - 200 г;
- креветки - 200 г;
- цибулина - 1 маленька;
- часник - 1 зубець;
- оливкова олія - 3-4 ст. ложки;
- вершки (30-35%) - 150 мл;
- помідори свіжі - 2-3 шт .;
- сіль, перець - за смаком.
Фетучіні з креветками у вершковому соусі рецепт
Як приготувати фетучіні з креветками
1. Фетучіні відварюємо до стану «аль денте». Цей кулінарний термін означає ступінь готовності пасти, при якій макаронні вироби виходять не перетравленими і надто м'якими, а злегка пружними всередині (час варіння зазвичай вказується в інструкції на упаковці). Важливо не перетримати фетучіні в окропі, так як в кінці приготування паста ще пару хвилин буде гаситися в соусі.
2. Паралельно займаємося іншими компонентами страви. На очищений часниковий зубець натискаємо лезом великого ножа - різати часник не потрібно, необхідно лише злегка його розім'яти. Маленьку цибулину подрібнюємо ножем. У великому сотейнику на прогрітому маслі обсмажуємо часниковий зубчик і лушпиння нарізку, періодично помішувати. Як тільки цибуля розм'якне і зазолотиться, витягаємо зневоднений часник, який вже віддав маслу весь свій аромат і надалі нам не знадобитися.
3. До цибулі завантажуємо попередньо розморожені і очищені від панцирів креветки. Перемішуючи, обсмажуємо морепродукти пару хвилин.
4. Для приготування фетучіні вибираємо м'які і повністю дозрілі помідори, нарізаємо дрібними шматочками і завантажуємо в сотейник.
5. Слідом вливаємо молочні вершки. Доводимо соус до кипіння на повільному вогні, кидаємо сіль / перець за смаком.
6. Фетучіні повністю позбавляємо від рідини, відкинувши пасту на друшляк. Завантажуємо макаронні вироби в тільки що закипів соус.
7. Старанно змішуємо всі складові, просочуючи фетучіні соусом і рівномірно розподіляючи добавки.
8. Сервіруємо пасту, за бажанням доповнивши свіжою зеленню. Вдале супровід страви складе базилік або дрібно посіченою петрушка.
Подаємо фетучіні з креветками у вершковому соусі, як і будь-яку італійську пасту, відразу ж після приготування, так як через деякий час макаронні вироби вберуть в себе весь соус і будуть вже не такими привабливими. Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 01.04.2018
|
Переглядів: 496
| Рейтинг: 0.0/0 |
|