Домашня кухня
Гарбузове мафіни |
Пісні щі з свіжої капусти |
Піца «Хвилинка» на сковороді |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Салат зі свіжої капусти і огірків
Салат з молодої свіжої капусти і огірків - соковитий, свіжий, елементарно простий і при цьому дивно смачний! Якщо подати цей легкий салатик, наприклад, до картоплі по-селянськи, ми отримаємо повноцінний вечерю «на швидку руку», коли при мінімумі продуктів і клопоту можна створити дивно апетитні і ситні блюда.
Доповнити овочевим салатом можна і м'ясо / птицю або ж їсти його окремо від інших продуктів (в якості легкого перекусу). Таким чином, готуємо сьогодні універсальний салат-мікс зі свіжих овочів і пікантною заправки.
Складові:
- молода білокачанна капуста - 200-300 г;
- свіжий огірок - 1 шт .;
- солодкий ліловий лук - ½ шт .;
- морква (за бажанням) - 1 шт .;
- зелена цибуля - кілька пір'я;
- дрібна сіль - пучку.
Для заправки:
- рослинне масло - 2 ст. ложки;
- сік лимона - 1 ст. ложка;
- часник - 1-2 зубці;
- мелений чорний перець - пучку.
Салат з молодої свіжої капусти і огірків рецепт з фото
Як зробити заправку для салату зі свіжої капусти
1. Насамперед тонко шаткуємо білокачанну капусту. Складаємо овочеву нарізку в глибоку миску, кидаємо дрібку солі і злегка переминається масу руками, щоб жорсткі капустяне листя пустили сік і злегка розм'якшилися.
2. Слідом зрізаємо з моркви верхній шар, натираємо помаранчевий коренеплід крупною стружкою і відправляємо до капусти.
3. Свіжий огірок розрізаємо на рівні четвертинки, потім кожну частину соковитого овочу шаткуємо тонкими трикутниками. Чисті і сухі пір'я зеленої цибулі дрібно рубаємо ножем. Завантажуємо зелені інгредієнти в миску з іншими овочами.
4. Солодкий ліловий лук шаткуємо півкільцями або тонкою соломкою. Цей сорт цибулі ідеально впишеться не тільки у смакову «композицію» нашого страви, а й наситить салат з молодої свіжої капусти і огірків фарбами за рахунок свого яскравого відтінку.
5. Тепер всі складові страви в зборі. Залишилося тільки підготувати заправку. Для цього в окремій піалі з'єднуємо масло і лимонний сік, кидаємо дрібку перцю і видавлюємо 1-2 зубці часнику. На цьому елементарна заправка для салату зі свіжої капусти готова!
6. Заливаємо отриманим масляним соусом овочеве «асорті», оперативно перемішуємо компоненти. Знімаємо пробу, при необхідності подсаливаем.
7. Доповнюємо салат з молодої свіжої капусти і огірків живильним гарніром, наприклад, картоплею. Смачний, щодо бюджетний і не сильно калорійний вечеря готова!
Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Овочеві салати | Додав: 11.04.2018
|
Переглядів: 552
| Рейтинг: 0.0/0 |
|