Домашня кухня
Салат «Тюльпани» |
Торт «Хлопчик кучерявий» |
Салат «Собака» на Новий рік |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Юшка по-фінськи з вершками
Юшка по-фінськи - спокусливе і дуже апетитне перша страва з червоної риби. Від звичайної юшки з сьомгою цей супчик відрізняється додаванням вершків, які надають бульйону приємний відтінок, а також дивовижний ніжний смак.
Замість рибних обрізків, з яких ми звикли варити просту юшку , в даному випадку застосовується саме філе сьомги, також деякі особливості є і в технології приготування. Отже, не виходячи з дому, готуємо справжню юшку по-фінськи з вершками і тішимо рідних ситним обідом.
Складові:
- філе сьомги (форелі) - 300 г;
- картопля - 2-3 шт .;
- морква (дрібна) - 1 шт .;
- цибулина - ½ шт .;
- вершкове масло - близько 30 г;
- вершки 10% - 200 мл;
- сіль за смаком;
- кріп - ½ пучка.
Юшка по-фінськи рецепт
Як приготувати юшку в домашніх умовах
1. Насамперед чистимо і нарізаємо рівними кубиками бульби картоплі, заливаємо літром води і варимо до напівготовності, тобто хвилин 5-7 після закипання рідини.
2. Тим часом займаємося рибою. Шкуру видаляємо, а філе нарізаємо однаковими шматочками середнього розміру. По можливості намагаємося вибрати з сьомги (або форелі) кісточки.
3. Занурюємо червону рибу в бульйон з напівготових картоплею. Доводимо рідина до повторного закипання, продовжуємо варіння наступні 5-7 хвилин.
4. Паралельно шаткуємо найтоншої соломкою цибулину, пасеруємо на вершковому маслі.
5. Через пару хвилин додаємо очищену і натерту середньої стружкою моркву. Млоїмо овочеве асорті на малому вогні, періодично помішувати.
6. Розм'якшену зажарку перекладаємо в каструлю з практично готовим супом.
Примітка: щоб вуха по-фінськи вийшла менш калорійною, замість ріпчастої можна використовувати лук-порей - його не потрібно обсмажувати перед відправкою в бульйон, тому вуха вийде менш жирної. В такому випадку кільця порею і дрібно нарізана морква закладаються в бульйон одночасно з картоплею, а в іншому технологія приготування залишається колишньою.
7. Слідом за овочами вливаємо в суп вершки. Доводимо побілілий відвар до кипіння, перевіряємо на м'якість картопля, приправляємо юшку по-фінськи сіллю і знімаємо з вогню.
8. Розливаємо ніжний суп по тарілках і, обсипавши кожну порцію порубаним свіжим кропом, подаємо.
Юшка по-фінськи з вершками готова! Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Супи з рибою та морепродуктами | Додав: 25.03.2018
|
Переглядів: 3103
| Рейтинг: 0.0/0 |
|