Неділя
21.07.2019
09:46
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Супи з куркою
М'ясні супи
Супи з рибою та морепродуктами
Овочеві супи
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Перші страви » Супи з рибою та морепродуктами


Юшка по-фінськи з вершками

Юшка по-фінськи - спокусливе і дуже апетитне перша страва з червоної риби. Від звичайної юшки з сьомгою цей супчик відрізняється додаванням вершків, які надають бульйону приємний відтінок, а також дивовижний ніжний смак.

Замість рибних обрізків, з яких ми звикли варити просту юшку , в даному випадку застосовується саме філе сьомги, також деякі особливості є і в технології приготування. Отже, не виходячи з дому, готуємо справжню юшку по-фінськи з вершками і тішимо рідних ситним обідом.

Складові:
  • філе сьомги (форелі) - 300 г;
  • картопля - 2-3 шт .;
  • морква (дрібна) - 1 шт .;
  • цибулина - ½ шт .;
  • вершкове масло - близько 30 г;
  • вершки 10% - 200 мл;
  • сіль за смаком;
  • кріп - ½ пучка.

Юшка по-фінськи рецепт

Як приготувати юшку в домашніх умовах


1. Насамперед чистимо і нарізаємо рівними кубиками бульби картоплі, заливаємо літром води і варимо до напівготовності, тобто хвилин 5-7 після закипання рідини. 
 

2. Тим часом займаємося рибою. Шкуру видаляємо, а філе нарізаємо однаковими шматочками середнього розміру. По можливості намагаємося вибрати з сьомги (або форелі) кісточки. 
 

3. Занурюємо червону рибу в бульйон з напівготових картоплею. Доводимо рідина до повторного закипання, продовжуємо варіння наступні 5-7 хвилин. 
 

4. Паралельно шаткуємо найтоншої соломкою цибулину, пасеруємо на вершковому маслі. 
 

5. Через пару хвилин додаємо очищену і натерту середньої стружкою моркву. Млоїмо овочеве асорті на малому вогні, періодично помішувати. 
 

6. Розм'якшену зажарку перекладаємо в каструлю з практично готовим супом. 

Примітка: щоб вуха по-фінськи вийшла менш калорійною, замість ріпчастої можна використовувати лук-порей - його не потрібно обсмажувати перед відправкою в бульйон, тому вуха вийде менш жирної. В такому випадку кільця порею і дрібно нарізана морква закладаються в бульйон одночасно з картоплею, а в іншому технологія приготування залишається колишньою. 
 

7. Слідом за овочами вливаємо в суп вершки. Доводимо побілілий відвар до кипіння, перевіряємо на м'якість картопля, приправляємо юшку по-фінськи сіллю і знімаємо з вогню. 
 

8. Розливаємо ніжний суп по тарілках і, обсипавши кожну порцію порубаним свіжим кропом, подаємо. 
 

Юшка по-фінськи з вершками готова! Приємного вам апетиту!



Категорія: Супи з рибою та морепродуктами | Додав: 25.03.2018
Переглядів: 148 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019