Домашня кухня
Рулети з баклажанів з сиром і часником |
Салат з маринованими печерицями, м'ясом і перцем |
Баніца з лаваша з сиром і бринзою |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Салат «Морська зірка» з сьомгою
Відмінний варіант для святкового застілля - салат з сьомгою слабосоленої «Морська зірка». Він має приємний свіжий смак і привабливий зовнішній вигляд.
Викладається блюдо шарами: основою служить відварну картоплю, який доповнюється соковитим огірком, поживними крабовими паличками і ніжними вареними яйцями. Завершує закуску рибна нарізка, в якості якої найкраще підійде самостійно солона сьомга в домашніх умовах.
Складові:
- слабосолона сьомга - 200 г;
- яйця - 2 шт .;
- картопля - 2-3 шт .;
- крабові палички - 200 г;
- свіжий огірок - 1 великий;
- сіль, перець, майонез - до смаку.
Салат із сьомгою слабосоленої «Морська зірка» рецепт
Як зробити салат із сьомги слабосоленої шарами
1. Картопляні бульби, промивши, відварити до готовності і остудивши, очищаємо і натираємо на крупній тертці. В окремому посуді змішуємо з майонезом, солимо і приправляємо меленим перцем за смаком. Пластичну картопляну масу викладаємо у вигляді п'ятикутної морської зірки на чисту і суху тарілку.
2. Огірок натираємо дрібною стружкою, вичавлюємо. Зливаємо сік, що виділився, а потім покриваємо соковитим овочем шар картоплі. Зверху злегка поливаємо салат майонезом - так як огірок сам по собі досить соковитий, багато заправки на даному етапі не потрібно. Якщо в процесі роботи на тарілку буде стікати огірковий сік, просто промаківаем його паперовими серветками.
3. Крабові палички витягаємо з оболонки, нарізаємо дрібними кубиками і утрамбовуємо наступним шаром. Чуть-чуть посипаємо сіллю / перцем і покриваємо майонезом. Одну паличку можна залишити для оформлення готового блюда.
4. Заздалегідь відварити, остудити і знявши шкаралупу, натираємо дрібною стружкою яйця. Додавши пучку солі і перцю, перемішуємо масу з майонезом і розподіляємо передостаннім шаром.
5. Сьомгу нарізаємо тонкими пластинами, за допомогою пінцета видаляємо всі великі і дрібні кісточки. Укладаємо яскраву нарізку на салат, ховаючи під червоною рибою всі попередні шари. Спочатку застосовуємо великі пластини сьомги, а що залишилися між ними порожні місця заповнюємо дрібними шматочками риби. В результаті салат повинен бути повністю покритий рибної нарізкою, без проміжків.
6. Прикривши харчовою плівкою, прибираємо закуску на пару годин в холодильник, щоб всі верстви просочилися майонезом. Перед подачею оформляємо готовий салат. У нашому прикладі для прикраси використовуються кунжутне насіння, крабові палички, кріп і скибочку лимона.
7. Після творчої роботи приступаємо до дегустації смачного і симпатичного страви.
Салат із сьомгою слабосоленої «Морська зірка» готовий! Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Салати з рибою та морепродуктами | Додав: 11.04.2018
|
Переглядів: 432
| Рейтинг: 0.0/0 |
|