Неділя
21.07.2019
09:36
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Салати з м'ясом
Салати з куркою
Салати з рибою та морепродуктами
Овочеві салати
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Салати » Салати з рибою та морепродуктами


Салат Цезар з креветками класичний

Раніше ми вже докладно розглядали як самостійно зробити класичний салат Цезар з куркою, а сьогодні віддамо перевагу іншій версії цього популярного страви.

Введемо додаткові інгредієнти - перепелині яйця і помідори черрі, замінимо м'ясо птиці морепродуктами і таким чином приготуємо сучасний салат Цезар з креветками. В іншому будемо дотримуватися стандартної рецептури - заправку зробимо ту ж саму, що і для класичного варіанту цього легендарного страви.
 
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
  • креветки сирі - 10 шт .;
  • сік лимона - 1 ч. ложка;
  • рідкий мед - ½ ст. ложки;
  • оливкова олія - ​​1 ст. ложка;
  • сіль, перець - за смаком;
  • сир «Пармезан» - 30 г;
  • салат (ромен або інший) - невеликий пучок;
  • помідори черрі - 5-6 шт .;
  • перепелині яйця - 5-6 шт .;
  • соус для салату Цезар - за смаком.

Для грінок (крутонов):
  • батон або білий хліб - 3 скибочки;
  • часник - 1-2 зубці;
  • оливкова олія - ​​2 ст. ложки.


Салат Цезар з креветками класичний рецепт

Як приготувати Цезар з креветками

1. Креветки заздалегідь розморожуємо, промиваємо, а потім очищаємо, за бажанням залишаючи хвостики. Підготовлені морепродукти перекладаємо в глибоку піалу, присипаємо сіллю і перцем свіжомеленим, поливаємо лимонним соком. Додаємо рідкий мед і одну столову ложку оливкової олії. Ретельно перемішуємо креветки і залишаємо в маринаді на півгодини. 
 

2. Для приготування грінок в окремому посуді змішуємо дві ложки оливкової олії з часниковими зубцями, очищеними і пропущеними через прес. Дозволяємо часниково-масляної суміші настоятися 40-60 хвилин. За бажанням можна прискорити процес, відправивши суміш в мікрохвильову піч на 20-40 секунд. При нагріванні часник швидко віддасть маслу свій аромат і не доведеться вичікувати довгий час. 
 

3. Просочене часниковим запахом масло виливаємо на поверхню чистої сковороди (сам часник попередньо потрібно виловити, інакше він буде горіти). Видаливши кірки, нарізаємо хліб невеликими кубиками і обсмажуємо на розпеченому маслі до рум'яності. Готові гарячі грінки присипаємо сіллю. 
 

4. Салатні листя промиваємо, висушуємо, рвемо руками і розподіляємо по тарілках. Для підсилення смаку попередньо можна натерти посуд розрізаної на 2 половини часточкою часнику. Злегка поливаємо листя заправкою для салату Цезар, рецепт якої докладно описаний тут. 
 

5. Промариновані креветки викладаємо на розпечену поверхню сковороди (якщо посуд має антипригарне покриття, обходимося без масла). Обсмажуємо буквально по 2-3 хвилини з кожного боку (до моменту, коли сірий відтінок повністю зміниться на рожевий).
 

6. На шар салатного листя викладаємо остиглі сухарики і теплі креветки. 
 

7. Доповнюємо салат вареними перепелиними яйцями, розрізаними вздовж навпіл і яскравими часточками черрі.
 

8. Поливаємо блюдо заправкою і присипаємо дрібною стружкою пармезану.
 

Подаємо свіжоприготований салат Цезар з креветками відразу ж! Смачного!



Категорія: Салати з рибою та морепродуктами | Додав: 11.04.2018
Переглядів: 101 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019