Домашня кухня
Піца Маргарита |
Апельсинові кекси в силіконових формочках |
Картопляні битки з оселедцевим соусом |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Оселедець під шубою класична
Салат «Оселедець під шубою» придбав колосальну популярність ще з радянських часів. Тоді це блюдо вважалося практично обов'язковою складовою новорічного застілля. Солона риба, покрита овочами, просоченими майонезом, вдало вписувалася в святкове меню за рахунок своєї ситості і ефектного зовнішнього вигляду.
Але навіть і в даний час, коли існує величезна різноманітність новомодних рецептів, класична «Оселедець під шубою» як і раніше залишається затребуваною і актуальною. Тому, приготувавши це поширене блюдо до святкового або буденному столу, ви не прогадаєте.
Складові:
- філе солоної оселедця - 400 г;
- картопля - 3-4 шт .;
- яйця - 5 шт .;
- цибулина - 1 шт .;
- буряк - 1 шт. середнього розміру;
- майонез - приблизно 200 г;
- морква - 1-2 шт .;
- сіль, перець - за смаком.
«Оселедець під шубою» класичний рецепт
Як робити «оселедець під шубою» шарами
1. Цибулину, звільнивши від лушпиння, подрібнюємо ножем. Викладаємо нижнім шаром на велике плоске блюдо або на дно об'ємного салатника. Якщо вас бентежить в салаті гіркоту сирої цибулі, можна попередньо обдати його окропом.
2. Готове філе оселедця ріжемо невеликими кубиками. Якщо для салату ви купили або засолили самі цілу рибу, перед нарізкою видаліть голову і хвіст рибної тушки, а також не забудьте вичистити всі нутрощі і вибрати з м'якоті риби всі великі і по можливості дрібні кістки. Половиною порції оселедця покриваємо цибулю (решту риби залишаємо для іншого шару).
3. Картопля і яйця заливаємо холодною водою, відварюємо до готовності. Остудивши і очистивши, натираємо картопляні бульби на крупній тертці. Оселедець злегка змащуємо майонезом, а потім укладаємо картопляну масу. За бажанням злегка посипаємо цей шар сіллю / перцем. Рівномірно розподіляємо майонез, щоб картопля ретельно просочився.
4. Наступними маємо очищені і натерті крупною стружкою яйця. Промащуємо майонезом.
5. Далі викладаємо що залишилася порцію оселедця.
6. Морква відварюємо протягом 20-25 хвилин (до м'якості). Остужаем, натираємо і викладаємо поверх рибного шару. Злегка промазуємо.
7. Буряк варимо на помірному вогні близько години, потім заливаємо крижаною водою. Остудивши, очищаємо буряк, натираємо на крупній тертці і укладаємо останнім шаром. Поверхня салату рясно змащуємо майонезом. Готовий салат ставимо на полицю холодильника приблизно на 2-3 години, щоб кожен шар досить просочився, а смак страви став більш насиченим.
8. Для святкового застілля можна попрацювати над оформленням, наприклад, виклавши салат «Оселедець під шубою» у вигляді рибки з плавниками зі шматочків буряка або вареної моркви. А можна в якості декору доповнити верхній шар овочевими фігурками, зеленню і т.д. Тут все залежить тільки від вашого бажання і фантазії!
Смачного!
|
Категорія: Салати з рибою та морепродуктами | Додав: 11.04.2018
|
Переглядів: 536
| Рейтинг: 0.0/0 |
|