Домашня кухня
Паска на жовтках з родзинками |
Грушевий пиріг в карамелі |
Салат «Серце ангела» з яблуком |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Салат «Тюльпани»
Пропонуємо прикрасити стіл, приготувавши тематичний салат «Тюльпани» на 8 березня. За основу візьмемо, мабуть, найпростішу і відому закуску - помідори з сиром і часником, оригінально оформимо у вигляді квіткових бутонів і доповнимо «стеблинками» із зеленої цибулі. Отримаємо смачна страва з ефектною подачею, якраз під стать наступаючого свята.
У нашому прикладі «тюльпани» будуть червоними, але за бажанням за основу можна взяти і жовті помідори або змішати два відтінку, отримавши кольоровий «букет». Також «бутони» можна сформувати з яєць, начинивши їх сиром - тоді ми отримаємо білі «квіти». Таким чином, база для творчості тут відмінна! А на додаток до «тюльпанів» рекомендуємо приготувати яскравий салат «Соняшник» і, звичайно ж, не втрачає актуальності класику - салат «Мімоза».
Складові:
- помідори - 7-10 шт .;
- сир - 180 г;
- яйця - 2 шт .;
- часник - 2 зубці (або за смаком);
- майонез - до смаку;
- зелена цибуля - пучок.
Салат «Тюльпани» рецепт з фото покроковий
Як приготувати салат «Тюльпани» з помідорів
1. Підготуємо прості складові салату. Дрібно нарізаємо попередньо відварені круто, охолоджені і очищені яйця.
2. Сир натираємо тонкою стружкою.
3. З'єднуємо яйця і сирну масу. Вичавлюємо через прес зубці часнику (кількість за смаком), додаємо майонез і ретельно розмішуємо. Знімаємо пробу, при необхідності солимо.
4. Приступаємо до творчої роботи - формуємо «квіти». Для цього салату бажано віддати перевагу слівовідной томатам - вони найбільш схожі на бутони тюльпанів завдяки своїй витягнутій формі, але не забороняється застосувати і звичайні круглі плоди. На помідорах робимо хрестоподібні розрізи. Чайною ложкою вискребают рідку серединку з насінням, намагаючись не пошкодити «пелюстки».
5. Наповнюємо заготівлі сирно-яєчної начинкою. Буде потрібно приблизно 7-10 помідорів середнього розміру.
6. Залишилося сформувати «стеблинки». Для цього беремо перо зеленої цибулі, насаджує на дерев'яну шпажку, а потім гострим кінцем встромляє в основу «бутона». Таким чином формуємо інші «квіти».
7. Викладаємо готові «тюльпани» з помідорів на блюдо. За бажанням доповнюємо «квіточки» запасними пір'ям лука для імітації листя. Перев'язуємо наш весняний «букет» стрічкою і ставимо оригінальне святкове блюдо на стіл.
Салат «Тюльпани» з помідорів готовий! Смачного!
|
Категорія: Овочеві салати | Додав: 11.04.2018
|
Переглядів: 443
| Рейтинг: 0.0/0 |
|