Неділя
21.07.2019
10:26
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з риби та морепродуктів


Смажений рис по-тайськи

Наскучили стандартні страви? Це відмінний привід познайомитися з тайською кухнею, рецепти якої дивують і часом навіть лякають незвичним набором продуктів. При цьому підсумкове блюдо, приготоване з екстравагантним поєднанням інгредієнтів, якимось дивним чином завжди виходить незмінно смачним. Для першого знайомства з азіатською кухнею рекомендуємо спробувати смажений рис по-тайськи. Ця страва не збентежить вас специфічним і надоригінального підбором компонентів: тут все досить просто і зрозуміло навіть консерваторам в кулінарних пристрастях.
 

Складові:
  • рис - 100 г;
  • соєвий соус - 3-4 ст. ложки;
  • креветки - 100 г;
  • болгарський перець - ½ шт .;
  • корінь імбиру - приблизно 1 см;
  • зелена цибуля - кілька пір'я;
  • часник - 1 зубчик;
  • яйце - 1 шт .;
  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
  • петрушка або кінза - кілька гілочок;
  • гострий червоний перець (мелений) - за смаком;
  • сіль - за смаком.


Смажений рис по-тайськи рецепт

Як приготувати рис з овочами і креветками

1. Для цього рецепта можна використовувати як довгозерний рис, так і круглозернистий. Рисові зерна ретельно промиваємо, а потім заливаємо 200 мл питної води. Відварюємо на повільному вогні з щільно закритою кришкою до повного випаровування вологи. 
 

2. Поки вариться рис, займемося іншими інгредієнтами. Очищену часникову часточку розминаємо ножем. Болгарський перець, видаливши насіння і внутрішні перегородки, ріжемо кубиками.
 

3. Часник обсмажуємо в маслі до утворення рум'яного відтінку, а потім витягуємо з сковороди (рослинне масло вже наситилося часниковим ароматом, тому зневоднений часник нам уже не знадобиться). Яскраву нарізку болгарського перцю смажимо в ароматному маслі на помірному вогні. 
 

4. Як тільки шматочки перцю придбають золотистий колір, викладаємо в сковороду дрібно порубаний зелений лук, а також очищений і натертий дрібною стружкою імбир.
 

5. Слідом додаємо сире яйце, продовжуючи обсмажувати суміш ще 1-2 хвилини, помішуючи.
 

6. Уже готовий рис відправляємо в сковороду з підсмаженими шматочками перцю, цибулею і яйцем. Потім поливаємо інгредієнти соєвим соусом.
 

7. Посипаємо майже готову страву гострим меленим перцем, все ретельно перемішуємо. Знімаємо пробу, при необхідності солимо. 
 

8. Креветки очищаємо (при бажанні можна залишити хвостики, щоб підкреслити екзотику страви). Викладаємо морепродукти в смажений рис по-тайськи. Все акуратно перемішуємо, тримаємо на вогні ще буквально 1-2 хвилини (до готовності морепродуктів).
 

9. Свіжоприготовлений рис з креветками по-тайськи розподіляємо по глибоких ємностей. Оформивши блюдо листям петрушки або кінзою, подаємо.
 

Якщо знайомство з азіатською кухнею пройшло успішно, пропонуємо випробувати більш оригінальне і екзотичне блюдо - суп том ям. Смачного!



Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 02.04.2018
Переглядів: 82 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019