Неділя
21.07.2019
10:30
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з риби та морепродуктів


Смажена сьомга на сковороді

Зробити рядовий буденний день святковим допоможе смажена на сковороді сьомга. Яскраві і апетитні стейки, доповнені овочевим салатом або будь-яким гарніром, виглядають дійсно урочисто і ефектно! А на смак така рибка виходить просто дивовижною!

Головне в цій справі - не перетримати стейки на вогні, щоб отримати м'яку і соковиту, а не пересмажену рибу! У цій статті розглянемо як посмажити сьомгу на сковороді самим елементарним і доступним способом.
 
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
  • стейки сьомги - 2 шт .;
  • сік лимона - 1 ст. ложка;
  • оливкова олія - ​​80-100 мл;
  • сіль, спеції - за смаком.


Сьомга смажена на сковороді рецепт

Як посмажити сьомгу на сковороді в домашніх умовах

1. Стейки сьомги викладаємо в зручну посуд. Збризгуємо рибу лимонним соком. 
 

2. Далі злегка посипаємо шматочки сіллю і улюбленими спеціями. Можна застосувати паприку, шафран, коріандр. Головне - не переборщити з добавками, щоб не перебити смак основної страви! За бажанням можна і зовсім обійтися тільки сіллю і соком лимона. 
 

3. Кожен стейк злегка поливаємо оливковою олією і промазуємо з обох сторін. Ми залишаємо рибу в такому вигляді на пару хвилин. 
 

Скільки смажити сьомгу на сковороді

4. Дно толстодонной сковороди покриваємо шаром оливкової олії, розігріваємо. На розпечену поверхню викладаємо стейки сьомги і витримуємо на сильному вогні 1-2 хвилини (до появи рум'яної скоринки на нижньому боці). 
 

5. Далі швидко перевертаємо рибу. Найзручніше це зробити за допомогою спеціальних кулінарних щипців, але якщо таких у вас немає, можна скористатися двома кухонними лопатками. Гаряче масло може сильно бризкати, тому будьте обережні, щоб не обпектися! 
 

6. Знову чекаємо появи рум'яної скоринки, після чого знижуємо температуру до мінімуму, накриваємо сковорідку кришкою і доводимо рибу до повної готовності протягом 3-5 хвилин. Такий спосіб дозволяє отримати максимально соковиті, що не пережарені стейки! Завдяки оперативній обсмажуванні на сильному вогні, риба швидко покривається скоринкою, а весь сік при цьому залишається всередині! 
 

7. Подаємо готову рибку з будь-яким гарніром або просто в супроводі легких салатів або овочевий нарізки. Тепер ви знаєте як посмажити сьомгу на сковороді максимально швидко і отримати соковиті, апетитні стейки. 
 

Також з цією рибою можна зробити і інші блюда! Не менш смачними виходять запечені стейки, фетучіні, солона риба. Сьомга смажена на сковороді готова! Смачного!



Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 02.04.2018
Переглядів: 83 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019