Домашня кухня
Хачапурі по-імеретинськи (з сиром) |
Булочки з маком з листкового тіста |
Закуска «Мандаринки» |
Статистика |
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0
|
|
Рибна запіканка з овочами
Готуємо дуже просте, не особливо трудомісткий блюдо для рядового буденного обіду або вечері. Рибна запіканка, запечена в духовці з овочами, виходить дуже соковитою, ніжною і ситної. Рецепт особливо порадує прихильників правильного харчування і любителів не сильно калорійних страв.
За основу беремо будь-яку вподобану рибу (білу або червону), доповнюємо овочевим «міксом» і заливаємо молочними вершками. Запікаємо до рум'яності, при подачі доповнюємо ароматної зеленню. Пара простих кулінарних дій - і наше страва готова!
Складові:
- філе риби (тілапія, морський окунь і т.д. або червона риба) - 500 г;
- суміш овочів (зелений горошок, стручкова квасоля, солодкий перець і т.д.) - 400 г;
- сіль, перець - за смаком.
Для заливки:
- яйця - 3 шт .;
- вершки 20% або вище - 250 мл.
Рибна запіканка в духовці рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати рибну запіканку з овочами
1. Якщо риба заморожена, попередньо повністю розморожуємо, промиваємо, обсушуємо. Ріжемо філе шматочками середнього розміру.
2. Форму для випічки змащуємо шматочком вершкового масла, а потім викладаємо рибу, повністю заповнюючи дно (в даному прикладі використовується овальна форма 29х20 см). Посипаємо рибний шар сіллю і перцем.
5. Далі розподіляємо овочі. Можна взяти вже готову покупну овочеву суміш або зробити її самостійно. Добре поєднується з рибою зелений горошок, кукурудза, морква, стручкова квасоля, солодкий перець, кольорова капуста. Чим більше буде різних овочів, тим яскравіше і цікавіше вийде блюдо. Овочевий шар злегка присипаємо сіллю.
4. Готуємо заливку. Яйця збовтуємо віночком до об'єднання.
5. Підливаємо вершки, солимо / перчимо. Злегка збиваємо.
6. Заливаємо вершково-яєчної сумішшю овочевий шар.
7. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40 (до моменту, коли заливка «схопиться» і стане золотистою). На дні форми залишиться трохи рідкого соусу - це абсолютно нормально для цієї страви.
8. Подаємо рибну запіканку теплою укупі зі свіжою зеленню. Соковитості і аромату в цій страві достатньо, тому додаткові соуси і всілякі підсилювачі смаку тут не потрібні.
Смачного!
|
Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 01.04.2018
|
Переглядів: 894
| Рейтинг: 0.0/0 |
|