Неділя
21.07.2019
10:01
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з риби та морепродуктів


Рибна запіканка з овочами

Готуємо дуже просте, не особливо трудомісткий блюдо для рядового буденного обіду або вечері. Рибна запіканка, запечена в духовці з овочами, виходить дуже соковитою, ніжною і ситної. Рецепт особливо порадує прихильників правильного харчування і любителів не сильно калорійних страв.

За основу беремо будь-яку вподобану рибу (білу або червону), доповнюємо овочевим «міксом» і заливаємо молочними вершками. Запікаємо до рум'яності, при подачі доповнюємо ароматної зеленню. Пара простих кулінарних дій - і наше страва готова!
 
Складові:
  • філе риби (тілапія, морський окунь і т.д. або червона риба) - 500 г;
  • суміш овочів (зелений горошок, стручкова квасоля, солодкий перець і т.д.) - 400 г;
  • сіль, перець - за смаком.

Для заливки:
  • яйця - 3 шт .;
  • вершки 20% або вище - 250 мл.


Рибна запіканка в духовці рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати рибну запіканку з овочами

1. Якщо риба заморожена, попередньо повністю розморожуємо, промиваємо, обсушуємо. Ріжемо філе шматочками середнього розміру. 
 

2. Форму для випічки змащуємо шматочком вершкового масла, а потім викладаємо рибу, повністю заповнюючи дно (в даному прикладі використовується овальна форма 29х20 см). Посипаємо рибний шар сіллю і перцем. 
 

5. Далі розподіляємо овочі. Можна взяти вже готову покупну овочеву суміш або зробити її самостійно. Добре поєднується з рибою зелений горошок, кукурудза, морква, стручкова квасоля, солодкий перець, кольорова капуста. Чим більше буде різних овочів, тим яскравіше і цікавіше вийде блюдо. Овочевий шар злегка присипаємо сіллю. 
 

4. Готуємо заливку. Яйця збовтуємо віночком до об'єднання.
 

5. Підливаємо вершки, солимо / перчимо. Злегка збиваємо. 
 

6. Заливаємо вершково-яєчної сумішшю овочевий шар.
 

7. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 40 (до моменту, коли заливка «схопиться» і стане золотистою). На дні форми залишиться трохи рідкого соусу - це абсолютно нормально для цієї страви.
 

8. Подаємо рибну запіканку теплою укупі зі свіжою зеленню. Соковитості і аромату в цій страві достатньо, тому додаткові соуси і всілякі підсилювачі смаку тут не потрібні. 
 

Смачного!



Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 01.04.2018
Переглядів: 101 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019