Четвер
28.03.2024
22:13
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/1/56952858.jpg
Судак, запечений в духовці у фользі
/_pu/2/39137830.jpg
Салат «Принц» з яловичиною
/_pu/2/97848466.jpg
Салат грецький класичний
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з риби та морепродуктів


Фетучіні з креветками

Паста з креветками - відмінний варіант для сімейного обіду, дружньої вечірки або скромного романтичної вечері. Готується блюдо простіше простого, а якщо взяти в якості основного компонента фетучіні, на весь процес підуть лічені хвилини, адже відварюється і просочується соусом ця тонка довга локшина моментально. Хоча в даному випадку прекрасно підійдуть і будь-які інші макаронні вироби, будь то спагетті або навіть самі звичайні ріжки. Завдяки рясному кількості вершків блюдо в будь-якому випадку вийде смачним і рясно просоченою.

Отже, сьогодні в нашому меню італійське страву - фетучіні з креветками у вершковому соусі. Приступаємо до процесу, дотримуючись докладного рецептом з фото.
 
Складові:
  • фетучіні (макаронні вироби) - 200 г;
  • креветки - 200 г;
  • цибулина - 1 маленька;
  • часник - 1 зубець;
  • оливкова олія - ​​3-4 ст. ложки;
  • вершки (30-35%) - 150 мл;
  • помідори свіжі - 2-3 шт .;
  • сіль, перець - за смаком.


Фетучіні з креветками у вершковому соусі рецепт

Як приготувати фетучіні з креветками

1. Фетучіні відварюємо до стану «аль денте». Цей кулінарний термін означає ступінь готовності пасти, при якій макаронні вироби виходять не перетравленими і надто м'якими, а злегка пружними всередині (час варіння зазвичай вказується в інструкції на упаковці). Важливо не перетримати фетучіні в окропі, так як в кінці приготування паста ще пару хвилин буде гаситися в соусі.
 

2. Паралельно займаємося іншими компонентами страви. На очищений часниковий зубець натискаємо лезом великого ножа - різати часник не потрібно, необхідно лише злегка його розім'яти. Маленьку цибулину подрібнюємо ножем. У великому сотейнику на прогрітому маслі обсмажуємо часниковий зубчик і лушпиння нарізку, періодично помішувати. Як тільки цибуля розм'якне і зазолотиться, витягаємо зневоднений часник, який вже віддав маслу весь свій аромат і надалі нам не знадобитися.
 

3. До цибулі завантажуємо попередньо розморожені і очищені від панцирів креветки. Перемішуючи, обсмажуємо морепродукти пару хвилин. 
 

4. Для приготування фетучіні вибираємо м'які і повністю дозрілі помідори, нарізаємо дрібними шматочками і завантажуємо в сотейник. 
 

5. Слідом вливаємо молочні вершки. Доводимо соус до кипіння на повільному вогні, кидаємо сіль / перець за смаком. 
 

6. Фетучіні повністю позбавляємо від рідини, відкинувши пасту на друшляк. Завантажуємо макаронні вироби в тільки що закипів соус.
 

7. Старанно змішуємо всі складові, просочуючи фетучіні соусом і рівномірно розподіляючи добавки. 
 

8. Сервіруємо пасту, за бажанням доповнивши свіжою зеленню. Вдале супровід страви складе базилік або дрібно посіченою петрушка.
 

Подаємо фетучіні з креветками у вершковому соусі, як і будь-яку італійську пасту, відразу ж після приготування, так як через деякий час макаронні вироби вберуть в себе весь соус і будуть вже не такими привабливими. Приємного вам апетиту!



Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 01.04.2018
Переглядів: 490 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024