Четвер
25.04.2024
23:41
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/2/25965982.jpg
Соус тартар рецепт з майонезом
/_pu/2/04214437.jpg
Салат Цезар з сьомгою
/_pu/2/97976475.jpg
Салат «Гніздо глухаря»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


У категорії рецептів: 40
Показано рецептів: 1-20
Сторінки: 1 2 »

Сортувати за: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам

/_pu/1/86768457.jpgЗазвичай азу (татарське блюдо) готують з яловичини / баранини, але сьогодні ми пропонуємо відмовитися від «важкого», ситного м'яса, замінивши його більш ніжним і менш калорійним філе птаха - індички. В іншому будемо дотримуватися стандартної технології - згасимо м'ясо в гострому томатному соусі укупі з картоплею і солоними огірками, доповнимо блюдо свіжою, соковитою зеленню. Отже, для рядового вечері готуємо більш «делікатне», але при цьому не менш смачне азу з індички.
Страви із птиці | Переглядів: 717 | Дата: 29.03.2018 | Комментарии (0)


/_pu/1/15224137.jpgПрочитавши найменування рецепта, багато прискіпливі кулінари запротестують і справедливо помітять, що за правилами потрібно обов'язково готувати бефстроганов з яловичини і про використання птиці тут не може бути й мови. З цим не посперечаєшся! Дійсно, навіть назва страви говорить сама за себе, адже воно походить від французького Bœuf Stroganoff, що перекладається як «яловичина по-строгановськи».

Але ми все-таки як виняток з правил пропонуємо вам хоча б раз заради інтересу спробувати сучасну варіацію «а-ля бефстроганов з курки зі сметаною». Ця страва виходить не менш смачним, а може бути навіть і трошки цікавіше оригіналу. Хто знає, можливо і сам граф А.Г. Строганов, для якого спочатку була розроблена рецептура, не відмовився б покуштувати бефстроганов в такому варіанті.
Страви із птиці | Переглядів: 560 | Дата: 29.03.2018 | Комментарии (0)


/_pu/1/23660713.jpgТермін «жульєн» ( «жюльєн») у французькій кухні позначає нехитрий спосіб нарізки інгредієнтів (зазвичай овочів) тонкою соломкою. Вважається, що така обробка прискорює процес готування і дозволяє отримати максимально ніжні продукти.

А ось в сучасній російській кухні жульєном називають смачне блюдо, що складається з птиці і печериць, запечених в вершковому або сметанному соусі. І хоча вже давно відомо, що ця гаряча закуска має мало спільного з національною кухнею Франції, класичний жульєн з куркою і грибами, як і раніше викликає у нас асоціації з французами. Мабуть, тому сприяє приголомшливий смак страви, який дійсно навіває думки про розкіш і вишукуванні.
Страви із птиці | Переглядів: 666 | Дата: 01.04.2018 | Комментарии (0)


/_pu/1/53389767.jpgУ будь-якій гарній господині є не один рецепт смачних домашніх котлет. Популярність цієї страви можна зрозуміти - тут немає ніяких важкодоступних продуктів, та й готуються котлетки досить швидко, при цьому завжди виходять на подив апетитними і ситними. Сьогодні замінимо традиційний для цієї страви свинячий / яловичий фарш більш легким м'ясом птиці і приготуємо прості, але при цьому дивно смачні рубані котлети з курячої грудки з зеленню. Спробуйте і ви! Можливо, саме цей рецепт стане вашим «фаворитом»!
Страви із птиці | Переглядів: 737 | Дата: 29.03.2018 | Комментарии (0)


/_pu/0/34743714.jpgЯкщо набридли рядові котлети і хочеться порадувати рідних не тільки смачним, але і зовні оригінальним, гідним святкового застілля блюдом, пропонуємо запекти курку в беконі в духовці. Вибираємо ніжне філе птиці, обходимося без тривалого маринування, складного набору спецій і попереднього обсмажування. Просто нарізаємо курку смужками, обмотуємо беконом і, злегка змастивши лимонним соком і гірчицею, запікаємо до готовності.

Кожен курячий скибочку покривається апетитною, рум'яної оболонкою з підкопченим присмаком, а волокна всередині залишаються м'якими, світлими, соковитими. Гірчиця в зернах надає не тільки додатковий смаковий «тон», а й виступає в якості легкого декору.
Страви із птиці | Переглядів: 662 | Дата: 28.03.2018 | Комментарии (0)


/_pu/1/55738209.jpgСтрави в горщиках в духовці завжди виходять на подив ароматними і апетитними. Навіть найпростіші продукти, потім в глиняних ємностях, набувають особливого смаку, що відрізняється від стандартного способу приготування.

Курка в горщиках з картоплею - відмінний варіант для ситного обіду або вечері, адже блюдо включає в себе одночасно як основний інгредієнт, так і гарнір. Доповнення у вигляді соковитих томатів і овочевий заправки тільки облагороджує смак основних продуктів, надаючи поширеній страви «родзинку» і підвищуючи апетит!
Страви із птиці | Переглядів: 807 | Дата: 01.04.2018 | Комментарии (0)


/_pu/1/43771460.jpgЗазвичай святкові дні і всілякі урочистості, які передбачають застілля, підкрадаються дуже непомітно, залишаючи нам зовсім небагато часу для ретельного продумування меню. Пропонуємо вирішити проблему вибору гарячого блюда, приготувавши курку в духовці цілком за рецептом з фото. Виглядає така курочка дуже ефектно і апетитно, поєднується з будь-яким гарніром і готується не дуже клопітно!

А якщо у вас буде бажання приготувати цікаве доповнення до основної страви, можна самостійно запекти в духовці картоплю фрі або картопля по-селянськи .
Страви із птиці | Переглядів: 650 | Дата: 29.03.2018 | Комментарии (0)


/_pu/0/40142937.jpgЩе один варіант для повсякденного раціону - курка в кефірі, запечена в духовці. Робимо акцент на простому маринаді, взявши за основу кисломолочний продукт, а щоб розбавити руда блюдо яскравим кольором і збагатити смак, додамо невелику кількість томатної пасти і простий набір прянощів.

Ця страва готується в два етапи - спершу птах заливається дієти сумішшю і на кілька годин відправляється в холодильник, лише потім запікається до готовності в духовій шафі. Результат - м'яке, соковите, насичене ароматом і просочене заливанням м'ясо! Смачно і легко! Таким же чином можна маринувати курку і для приготування на мангалі.
Страви із птиці | Переглядів: 650 | Дата: 28.03.2018 | Комментарии (0)


/_pu/0/56944319.jpgВзявши на озброєння рецепт свинини в кисло-солодкому соусі , пропонуємо приготувати подібне блюдо, на цей раз зробивши основним компонентом ніжне, дієтичне і улюблене багатьма куряче філе. Завдяки цікавій заправці курка набуває нестандартний, але дуже приємний смак! У поєднанні з гарніром таке блюдо відмінно підійде для сімейного обіду або навіть зустрічі гостей!

Курка в кисло-солодкому соусі по-китайськи готується оперативно і дуже легко! Незважаючи на те, що блюдо вважається екзотичним, продукти тут використовуються найпростіші і цілком доступні!
Страви із птиці | Переглядів: 683 | Дата: 28.03.2018 | Комментарии (0)


/_pu/0/08957432.jpgКурка в рукаві в духовці, запечена цілком, підійде для ситної вечері або навіть святкового застілля - зовнішній вигляд у цієї страви дуже апетитний, особливо при сервіруванні з овочами і соковитою зеленню. Сьогодні ми пропонуємо нафарширувати птицю рисом і грибами, таким чином позбавивши себе від необхідності окремо займатися приготуванням гарніру. До того ж, в процесі запікання начинка ретельно просочиться курячим соком, завдяки чому виходить особливо ніжною і смачною.

За бажанням цей універсальний рецепт ви завжди можете урізноманітнити, експериментуючи з наповнювачем, спеціями і приправами. Крім рису і грибів фарширувати курку можна картоплею, гречкою, часточками яблук і т.д.
Страви із птиці | Переглядів: 746 | Дата: 28.03.2018 | Комментарии (0)


/_pu/1/62097370.jpgКурка, запечена в духовці - це завжди безпрограшний варіант, адже готується це блюдо швидко і просто, але при цьому виходить незмінно поживним і смачним. До того ж, ніжне куряче м'ясо з апетитною зарум'яненим скоринкою поєднується практично з будь-яким гарніром, що дозволяє готувати птицю навіть до святкового столу.

Якщо ж вам набридла курка, приготована традиційним способом, істотну допомогу може надати оригінальний маринад. Сьогодні ми пропонуємо випробувати запечену в духовці курку в соєвому соусі з медом. Це пікантне блюдо незважаючи на сміливий набір інгредієнтів в результаті виходить неймовірно ніжним, м'яким і шалено смачним.
Страви із птиці | Переглядів: 708 | Дата: 01.04.2018 | Комментарии (0)


/_pu/4/36449066.jpgЗапечена курка з ананасами в духовці - блюдо досить популярне. Воно гідно святкової події - виглядає пристойно і чудово на смак (якщо тільки ви не противник такого солодко-солоного поєднання). Формуємо відбивні, доповнюємо колечком екзотичного плоду, сирної стружкою і відразу ставимо в духову піч. Ніякої обсмаження, панірування або фритюру - в цьому рецепті у курячого м'яса яскравий смак і без зайвих маніпуляцій. Під скоринкою сиру консервовані ананаси в парі з майонезом або сметаною насичують філе соком, тому сухість і невиразність страви не загрожують.
Страви із птиці | Переглядів: 1702 | Дата: 02.06.2018 | Комментарии (0)


/_pu/0/32781091.jpgДля приготування цього експрес-страви обходимося без маринування, складного набору спецій, запікання в духовці - готуємо курку зі шпинатом у вигляді рулетиків на сковороді. Запанірувати в борошні, злегка обсмажуємо заготовки, а потім тушкуємо до готовності в вершково-сметанному соусі.

Кожен виріб покривається рум'яної оболонкою, а волокна всередині залишаються світлими і соковитими. Ефектно виглядають рулетики в розрізі - яскрава шпинатна начинка відмінно контрастує з нейтральним курячим м'ясом.
Страви із птиці | Переглядів: 742 | Дата: 28.03.2018 | Комментарии (0)


/_pu/1/55179139.jpgКурка теріякі - популярна страва азіатської кухні, приготовлене з використанням пікантного солодко-солоного соусу. Завдяки вдалій заправці філе птиці виходить дуже ніжним, з оригінальним і вельми цікавим смаком, в якому присутній і помірна солодкість, і злегка помітна гострота.

Як і у випадку з соусом теріякі , рецептів приготування такої курки існує безліч. У цій статті розглянемо один з варіантів - доповнимо філе птиці солодким болгарським перцем, морквою і пекучим чилі. В результаті отримаємо смачну курку терияки з овочами, які за рахунок швидкої обжарювання збережуть всю соковитість і природний смак.
Страви із птиці | Переглядів: 2655 | Дата: 29.03.2018 | Комментарии (0)


/_pu/1/93079052.jpgКурча тютюну (тапака) - популярна страва з мотивів грузинської кухні. В оригіналі птах готується в спеціальній сковороді «тапа», оснащеної плоскою кришкою, під вагою якої курка гарненько прожарівается всередині, а зовні покривається хрусткою скоринкою. Однак винахідливі господині, скориставшись підручними засобами, придумали інший хитрий спосіб, що дозволяє отримати аналогічне блюдо.

Таким чином, щоб приготувати курчати тютюну в домашніх умовах, зовсім необов'язково купувати спеціальний посуд, досить застосувати звичайну сковороду (або сковороду гриль, як в нашому випадку), а в якості вантажу використовувати будь-яку ємність, наповнену водою.
Страви із птиці | Переглядів: 656 | Дата: 01.04.2018 | Комментарии (0)


/_pu/1/76094853.jpgКуряча грудка, хоч і вважається корисною і дієтичної, має істотний недолік - часто вона виходить жорсткою і сухуватою, тому багато господинь не ризикують запікати її в духовці. Однак є простий прийом, що дозволяє уникнути неприємності у вигляді пересушеного м'яса - необхідно лише доповнити філе птиці простим вершковим соусом.

Куряча грудка в вершках в духовці виходить ніжною і соковитою! Ця страва ідеально підійде для супроводу рису або спагетті. А рясне кількість вершків стане відмінною підливою для гарніру.
Страви із птиці | Переглядів: 627 | Дата: 29.03.2018 | Комментарии (0)


/_pu/4/04835482.jpgГотуємо смачну вечерю на чотирьох - запікаємо курячу грудку з помідорами і сиром в духовці. Гарнір можна запропонувати будь-який - відвареної або смажену картоплю, пюре, макарони, крупи або легші варіанти - брокколі, цвітну капусту, овочеві салати (наприклад мексиканський) і т.д.

Запечена за рецептом курка просочується часниковим ароматом, стає дуже ніжною. Суть рецепта - попереднє півгодинне маринування в соєвому соусі, потім заповнення прорізів сирними скибочками і шматочками помідорів, які не тільки задають смакової тон, а й виступають в ролі доречного декору. На завершення шматки птиці змащуються шаром сметани для максимальної соковитості курячих волокон. В результаті цих простих дій отримуємо привабливий зовнішній вигляд і не поступається йому смак готового блюда!
Страви із птиці | Переглядів: 755 | Дата: 02.06.2018 | Комментарии (0)


/_pu/1/20325973.jpgДля посиденьок у дівочій компанії готуємо ситне, але не сильно калорійне блюдо. Ніжна куряча грудка, запечена в духовці з гарбузом, яблуком і прянощами, виходить соковитою, ароматною і дивно смачною. Такий ефект відбувається за рахунок великої кількості рідини, яка утворюється в процесі томління інгредієнтів в духовий печі. В результаті курка просочується соком і збагачується спокусливими ароматами, а завдяки яскравому плоду - гарбузі, підсумкове страва набуває ще і барвистий, апетитний вигляд.
Страви із птиці | Переглядів: 715 | Дата: 01.04.2018 | Комментарии (0)


/_pu/0/56482784.jpgЯкщо за вікном негода і немає можливості вибратися на природу, щоб посмажити м'ясо на вугіллі, не турбуйтеся - ви завжди можете приготувати смачний курячий шашлик в духовці на шпажках, не виходячи з дому. Зібравши за столом рідних і друзів, можна також весело провести час, як і під час відпочинку за містом. Все, що нам для цього буде потрібно - мінімальний запас продуктів, приємна компанія і відмінний настрій!

Головне в рецепті - свіже куряче філе і маринад, а овочі і спеції дозволяють кухареві імпровізувати і підлаштовувати домашній шашлик під свої смакові переваги. У нашому варіанті курка запікається на шпажках з кабачками, але за бажанням можна обійтися і без овочевий складової. А на майбутнє пропонуємо ще спробувати курячий шашлик на сковороді і свинячий шашлик в духовці.
Страви із птиці | Переглядів: 826 | Дата: 28.03.2018 | Комментарии (0)


/_pu/0/31294431.jpgКурячі відбивні в клярі в боргом описі не потребують, адже всі ми знаємо, що являє собою ця страва, яке можна поза всякими сумнівами назвати класичним. Всі існуючі рецепти простих відбивних з курячого м'яса схожі між собою. Можуть бути лише незначні відмінності, що стосуються складу клярі або пропорцій продуктів, але в цілому технологія приготування ідентична - філе птиці нарізається порційними шматочками, відбивається, поміщається в рідку яєчно-борошняну суміш і готується на сковороді (іноді в духовці).

Пропонуємо вам просту, але при цьому вельми вдалу версію цього чудового блюда. Завдяки клярі, до складу якого входить сметана або майонез, відбивні виходять особливо ніжними, м'якими і соковитими. Переконайтеся в цьому самі, випробувавши рецепт на практиці!
Страви із птиці | Переглядів: 847 | Дата: 28.03.2018 | Комментарии (0)

1-20 21-40
Copyright MyCorp © 2024