Четвер
28.03.2024
17:44
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Холодні закуски
Гарячі закуски
Суші і роли
Пошук рецепта
/_pu/4/73805316.jpg
Піца Маргарита
/_pu/2/99876109.jpg
Нігірі суші з сьомгою
/_pu/3/95201264.jpg
Пиріг «Жульєн»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Закуски » Холодні закуски


Брускетта з помідорами та базиліком

Брускетта - традиційна італійська закуска, що складається з обсмаженого хлібного скибочки, покритого овочами, рибою, шинкою або іншими всілякими інгредієнтами. Ми приготуємо «італійський бутерброд» в найпоширенішою його варіації - з помідорами і свіжим базиліком.

Невибагливе і просте поєднання компонентів утворює яскраве, насичене блюдо, що володіє чудовим смаком і приємним ароматом. Брускетта з помідорами і базиліком - універсальна закуска, що підходить як для буднів, так і для свята.
 
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
  • хліб для тостів (або скибочки батона) - 2 шт .;
  • часник - 1 зубчик;
  • свіжий помідор - 1 великий;
  • оливкова олія - 1 ст. ложка;
  • зелений базилік - 2-3 гілочки;
  • сіль, мелений перець - за смаком.


Брускетта рецепт з фото

Як приготувати брускетту з помідорами

Для виготовлення закуски можна застосувати батон, хліб для тостів або навіть круглі булочки для гамбургерів. Головна умова рецепта - хліб повинен обсмажувати або пекти абсолютно без масла!

1. Обсмажуємо хлібні скибочки з двох сторін в чистій і сухій сковороді (до отримання рум'яного відтінку). Також можна скористатися тостером або підсушити хліб в духовці.
 

2. Часникову часточку очищаємо і розрізаємо навпіл, а потім натираємо їй зарум'янений хліб. Далі дрібно рубаємо часник ножем або пропускаємо через прес.
 

3. З помідора знімаємо шкірку. Для цього робимо на шкірці перехресні надрізи, а потім обдаємо соковитий плід окропом. Акуратно видаляємо вже размягченную «шкірку». 
 

4. Овочеву м'якоть дрібно нарізаємо, змішуємо з часником. Кілька листочків базиліка залишаємо для оформлення брускетти, а решта, подрібнивши ножожом або порвавши руками, додаємо в томатно-часникову суміш. Посипаємо інгредієнти сіллю, за бажанням заправляємо перцем і, заправивши оливковою олією, дбайливо перемішуємо.
 

5. Викладаємо яскраву суміш на підсмажені скибочки хліба. Оформляємо закусочні бутерброди зеленими листочками базиліка і відразу ж подаємо, щоб хлібні скибочки не встигли розм'якнути. 
 

Брускетта з помідорами і базиліком - смачна закуска, підходяща для фуршетной вечірки або простого перекусу. Можливі й інші варіанти начинки, наприклад, із застосуванням моцарели, червоної риби і т.д. Можна придумати і свій особистий кулінарний шедевр, взявши за основу запропонований рецепт. Смачного!



Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
Переглядів: 836 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024