Домашня кухня
Піца Маргарита |
Нігірі суші з сьомгою |
Пиріг «Жульєн» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Брускетта з помідорами та базиліком
Брускетта - традиційна італійська закуска, що складається з обсмаженого хлібного скибочки, покритого овочами, рибою, шинкою або іншими всілякими інгредієнтами. Ми приготуємо «італійський бутерброд» в найпоширенішою його варіації - з помідорами і свіжим базиліком.
Невибагливе і просте поєднання компонентів утворює яскраве, насичене блюдо, що володіє чудовим смаком і приємним ароматом. Брускетта з помідорами і базиліком - універсальна закуска, що підходить як для буднів, так і для свята.
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
- хліб для тостів (або скибочки батона) - 2 шт .;
- часник - 1 зубчик;
- свіжий помідор - 1 великий;
- оливкова олія - 1 ст. ложка;
- зелений базилік - 2-3 гілочки;
- сіль, мелений перець - за смаком.
Брускетта рецепт з фото
Як приготувати брускетту з помідорами
Для виготовлення закуски можна застосувати батон, хліб для тостів або навіть круглі булочки для гамбургерів. Головна умова рецепта - хліб повинен обсмажувати або пекти абсолютно без масла!
1. Обсмажуємо хлібні скибочки з двох сторін в чистій і сухій сковороді (до отримання рум'яного відтінку). Також можна скористатися тостером або підсушити хліб в духовці.
2. Часникову часточку очищаємо і розрізаємо навпіл, а потім натираємо їй зарум'янений хліб. Далі дрібно рубаємо часник ножем або пропускаємо через прес.
3. З помідора знімаємо шкірку. Для цього робимо на шкірці перехресні надрізи, а потім обдаємо соковитий плід окропом. Акуратно видаляємо вже размягченную «шкірку».
4. Овочеву м'якоть дрібно нарізаємо, змішуємо з часником. Кілька листочків базиліка залишаємо для оформлення брускетти, а решта, подрібнивши ножожом або порвавши руками, додаємо в томатно-часникову суміш. Посипаємо інгредієнти сіллю, за бажанням заправляємо перцем і, заправивши оливковою олією, дбайливо перемішуємо.
5. Викладаємо яскраву суміш на підсмажені скибочки хліба. Оформляємо закусочні бутерброди зеленими листочками базиліка і відразу ж подаємо, щоб хлібні скибочки не встигли розм'якнути.
Брускетта з помідорами і базиліком - смачна закуска, підходяща для фуршетной вечірки або простого перекусу. Можливі й інші варіанти начинки, наприклад, із застосуванням моцарели, червоної риби і т.д. Можна придумати і свій особистий кулінарний шедевр, взявши за основу запропонований рецепт. Смачного!
|
Категорія: Холодні закуски | Додав: 05.04.2018
|
Переглядів: 836
| Рейтинг: 0.0/0 |
|