П`ятниця
19.04.2024
01:23
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Холодні закуски
Гарячі закуски
Суші і роли
Пошук рецепта
/_pu/4/05897718.jpg
Торт Наполеон зі згущеним молоком
/_pu/2/69603977.jpg
Чізкейк Нью-Йорк класичний
/_pu/1/05198458.jpg
Паста з креветками в вершково-часниковому соусі
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Закуски » Гарячі закуски


Ека з лаваша з сиром і яйцем

Ека з лаваша - гаряча закуска, популярна на Кавказі. Найчастіше готується з яйцем і сиром, але іноді в начинку додають і інші інгредієнти. За бажанням можна загорнути в лаваш ковбасу, сосиски, скибочки помідора, зелень і т.д. Блюдо буде чудовим з будь-яким наповнювачем!

Готується ека нескладно: лаваш змочують водою, викладають на гарячу сковороду, доповнюють складовими начинки і загортають конвертиком або трикутником. Після обсмажування лаваш з розплавленим сиром виходить дуже смачним! Блюдо відмінно підійде для сніданку або ситного перекусу.
 
Складові:
  • лаваш - 3 великих листа;
  • яйця - 6 шт .;
  • сир - близько 150 г;
  • шинка - близько 150 г;
  • сіль за смаком;
  • вершкове масло (для смаження) - 50-60 г.


Ека рецепт з фото покроковий

Ека з лаваша з сиром і яйцем приготування

1. Сир тремо крупною стружкою. 
 

2. Шинку нарізаємо соломкою.
 

3. Лаваш за розміром має вийти трохи більше сковороди, на якій буде готуватися наша закуска. Якщо листи дуже великі, розрізаємо їх навпіл. 
 

4. Змочуємо заготовку з обох боків водою. Можна це зробити за допомогою силіконової кисті або провести по лаваш сирої долонею. Лист повинен вийти вологим, але не сильно мокрим.
 

5. Ставимо сковороду на маленький вогонь, розтоплюємо приблизно ложку вершкового масла. Викладаємо змочений лаваш і відразу вбиваємо зверху одне яйце. За бажанням злегка посипаємо сіллю.
 

6. Далі додаємо шинку, обсипає начинку сирної стружкою. 
 

7. Починаємо підвертати краю лаваша, ховаючи начинку всередину. 
 

8. Отримуємо закритий «конвертик» (яйце не повинно витекти назовні). Збільшуємо вогонь до середнього і смажимо закуску близько 3-4 хвилин (до зарум'янювання лаваша знизу).
 

9. Потім перевертаємо «конветрік», підрум'янюємо другу сторону. Знижуємо нагрів до мінімуму, накриваємо сковорідку кришкою і витримуємо закуску на вогні ще 3-4 хвилини, щоб яйце остаточно «зчепилося». Таким же чином формуємо і готуємо інші примірники. 
 

10. Ека з лаваша з сиром і яйцем подається гарячою. Доповнити закуску можна свіжими овочами, зеленню. 
 

Смачного!



Категорія: Гарячі закуски | Додав: 05.04.2018
Переглядів: 660 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024