Субота
20.04.2024
13:04
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/1/74443855.jpg
Рибні котлети з начинкою
/_pu/1/57036236.jpg
Локшина удон з куркою
/_pu/3/62460271.jpg
Американський яблучний пиріг (класичний яблучний пай)
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Захер»

Торт «Захер» - шоколадний десерт, розроблений австрійським кондитером Францем Захер в 1832 році. Оригінальна рецептура цього торта, по праву вважається одним з найпопулярніших в світі, тримається в найсуворішому секреті, але насправді відтворити смак австрійського десерту нескладно. Випічка є шоколадний бісквіт, просочений абрикосовим джемом і покритий з усіх боків шаром шоколадної глазурі. Завдяки джемово прошарку м'якуш набуває характерну кислинку, що і відрізняє «Захер» від безлічі інших подібних тортів.

Сьогодні спробуємо зробити австрійський десерт своїми руками. До речі, якщо ви є шанувальником цієї страви, рекомендуємо також приготувати відомий з радянських часів торт «Прага», що вважається варіацією «Захера».
 
Складові:

Для бісквіта:
  • борошно - 150 г;
  • темний шоколад - 150 г;
  • цукор - 180 г;
  • яйця - 6 шт .;
  • вершкове масло - 120 г;
  • ванільний цукор - пакетик (8-10 г).

Для начинки:
  • абрикосовий джем - 200 г;

Для ганаша:
  • темний шоколад - 150 г;
  • вершкове масло - 50 г;
  • вершки 20% - 100 мл.


Торт «Захер» рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах

Як зробити шоколадний бісквіт для торта «Захер»

Готуємо бісквіт. Шоколад ламаємо на часточки, Томім на «водяній бані», постійно перемішуючи. Добиваємося отримання гладкою шоколадної маси без згустків. Знявши з плити, охолодити.
 

Вершкове масло дістаємо з холодильника, дозволяємо йому розм'якшити, а потім збиваємо з половиною порції цукрового піску (90 г) і ванільним цукром. 
 

Яєчні жовтки, акуратно відокремивши від білків, додаємо до масляної масі. Збиваємо.
 

Слідом додаємо подост розплавлений шоколад. Знову працюємо міксером до отримання гладкого і однорідного складу. 
 

Яєчні білки збиваємо до ущільнення, поступово всипаючи залишки цукру. Не забуваємо, що посуд і віночки при роботі з білковою масою повинні бути ідеально чистими і сухими! Щоб перевірити готовність білків, схиляємо миску. Правильно збита маса повинна тримати форму і залишатися абсолютно нерухомою.
 

До олійно-шоколадною суміші невеликими частинами вводимо білки, кожен раз акуратно вмішуючи їх за допомогою силіконової лопатки рухами від низу до верху. 
 

Коли все білки будуть втрутитися, порціями (приблизно в 4 заходи) просіюємо в масу борошно, продовжуючи руху знизу вгору. Наше завдання - домогтися однорідності, але при цьому не дозволити тесту осісти. Чим «легше» вийде маса, тим пишніше і ніжніше буде готовий бісквіт! 
 

Дно форми діаметром 22 см застилає пергаментом, стінки злегка натираємо маслом. Наповнюємо ємність шоколадним тестом і відправляємо в розпечену духовку з температурою 180 градусів приблизно на 25-35 хвилин. Важливо не пересушити бісквіт для торта «Захер» - він повинен вийти трохи вологим. Щоб перевірити готовність, занурюємо в м'якуш зубочистку або сірник. Якщо на паличці вже немає мокрого тесту, але залишається трохи вологих крихт, бісквіт готовий! 
 

Повністю остудивши, витягаємо випічку з форми і розрізаємо вздовж на два коржі. Якщо на бісквіті утворилася опукла верхівка, акуратно підрівнюємо її ножем. 
 

Як сформувати торт «Захер» - рецепт з фото крок за кроком

Всю порцію джему злегка збиваємо міксером, щоб отримати найбільш гладку і однорідну консистенцію. 
 

Один корж поміщаємо на тарілку (пориста сторона повинна виявитися зверху). Промащуємо шоколадну основу половиною джему. Розподіляємо абрикосовий прошарок рівномірно по всьому периметру бісквіта. 
 

Накриваємо заготовку другим шоколадним коржем. Залишки джему розподіляємо по поверхні і боків торта. Прибираємо майже готовий десерт в холодильник. 
 

Як приготувати шоколадний ганаш для торта «Захер»

Поки торт охолоджується, підготуємо ганаш. Темний шоколад розламуємо на дольки, поміщаємо в жаростійкий ємність. 
 

Вершки змішуємо з маслом, поміщаємо на повільний вогонь. Помішуючи, нагріваємо рідина до гарячого стану (не кип'ятити), а потім відразу ж переливаємо до шоколаду. Інтенсивно перемішуємо масу до тих пір, поки вона не стане повністю однорідною і глянсовою. Якщо ганаш вийшов дуже рідким, прибираємо його на полицю холодильника і чекаємо загустіння. 
 

Дістаємо торт і покриваємо його з усіх боків шоколадом. Розрівнюємо лопаткою.
 

За бажанням малюємо напис або будь-який візерунок за допомогою корнетика, а потім знову відправляємо торт в холодильник. Просочуємо не менше 8 годин. 
 

Готовий торт «Захер» нарізаємо порціями і подаємо. Дуже добре десерт поєднується зі збитими вершками або класичним пломбіром. 
 

Наш шоколадний торт «Захер» повністю готовий! Приємного солодкого чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 18.04.2018
Переглядів: 730 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024