П`ятниця
19.04.2024
10:17
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/0/28925774.jpg
Тайський суп том ям
/_pu/0/16490066.jpg
Яловичина в горщику з картоплею в духовці
/_pu/3/70531088.jpg
Торт «Монастирська хата»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Подарунковий»

Пропонуємо в домашніх умовах відтворити черговий чудовий десерт радянських часів - торт «Подарунковий» по ГОСТу. Це кондитерський виріб має дуже простий склад - стандартний бісквіт, масляний крем Шарлотт і смажений арахіс. Нічого незвичайного, але смак збалансований і бездоганний. А тим, хто пам'ятає тортик з дитинства, рецепт навіє приємні ностальгічні спогади.

Отже, спочатку печемо класичний пишний бісквіт з ароматним світлим м'якушкою, по можливості даємо йому час «відлежатися». Далі приступаємо до «зборці» - поливаємо коржі солодким сиропом і промазуємо кремом. Оформлення десерту саме елементарне - повністю покриваємо верх і боки смаженим арахісом і трохи присипаємо цукровою пудрою.
 
Складові:

Для бісквіта:
  • яєчні білки - 6 шт .;
  • яєчні жовтки - 5 шт .;
  • цукор - 150 г;
  • борошно - 150 г;
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка.

Для просочення:
  • вода - 100 мл;
  • цукор - 100 г;
  • ром або коньяк - 1 ст. ложка.

Для крему Шарлотт:
  • яєчний жовток - 1 шт .;
  • яйце - 1 шт .;
  • молоко - 150 мл;
  • вершкове масло - 150 г;
  • цукор - 100 г;
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка;
  • ром або коньяк - 1 ст. ложка.

Для обсипання торта:
  • арахіс - 200 г;
  • цукрова пудра - 1 ч. ложка.


Торт «Подарунковий» по ГОСТу рецепт з фото

Торт «Подарунковий» готується на основі класичного бісквіта, до складу якого не входить ні сода, ні розпушувач, тому працювати з тестом варто особливо дбайливо і уважно! Білки і жовтки розподіляємо за різними сухим і ідеально чистим мисках. Починаємо збивати білки, поступово збільшуючи швидкість обертів і підсипаючи маленькими порціями 100 г цукру. Чи не припиняємо працювати міксером до тих пір, поки білкова суміш не перетвориться в стійку білу масу. Ретельно збиті білки повинні стабільно триматися на місці при нахилі і перевертанні миски.
 

Залишки цукрового піску всипаємо до жовтків, для аромату додаємо порцію ванільного цукру (один жовток не забуваємо відкласти для крему в окремий посуд і прибрати в холодильник, накривши кришкою). Збиваємо до отримання пишної, гладкою і густої маси світлого кольору. Працюємо міксером близько 4-5 хвилин. 
 

До жовтків невеликими частинами (в 3-4 підходу) переносимо пишні білки, втручаючись кожну порцію від низу до верху в одному напрямку. 
 

Чи не допускаємо різких рухів - працюємо не поспішаючи, дуже плавно і акуратно, щоб ніжна «повітряна» маса не опало. Перемішувати тісто зручно силіконової лопаткою.
 

Відміряємо порцію борошна і поступово просіваємо над пишною яєчної сумішшю, знову ж в 3-4 заходу.
 

Знову дбайливо втручаємося кожну порцію - проводимо лопаткою в одному напрямку знизу вгору, як би загортаючи тісто всередину. Добиваємося зникнення всіх борошняних згустків і отримання гладкого складу. Намагаємося зберегти обсяг і не осадити тісто! 
 

Торт «Подарунковий» по ГОСТу має квадратну форму, тому для випічки бісквіта підбираємо відповідну ємність зі стороною 22-24 см, не більше. Дно застилає пергаментним папером, стінки нічим не змащуємо. Розподіляємо рівним шаром тісто, розрівнюємо верх. Якщо немає підходящої квадратної форми, в домашніх умовах не забороняється використовувати звичайну круглу. 
 

Прогріваємо духовку до 180 градусів, а потім відправляємо туди бісквіт. Випікаємо близько 30-40 хвилин. Намагаємося зайвий раз не відкривати духовку і не грюкати дверима, щоб бісквіт не осів. Перевіряємо готовність за допомогою дерев'яної шпажки / зубочистки - паличка повинна виходити з тіста повністю сухий.
 

Форму з випеченим бісквітом перевертаємо і ставимо на решітку або на дві перевернуті чаші. Ми залишаємо в такому положенні до охолодження. Цей крок запобіжить можливому осіданню верхівки м'якушки. 
 

Витягуємо остиглий бісквіт - проходимся лезом ножа уздовж бортів форми, відокремлюючи випічку від стінок. Дістаємо корж, знімаємо пергаментний папір. Перед подальшим приготуванням дозволяємо бісквіту відлежатися при кімнатній температурі не менше 5 годин, тоді м'якуш буде менше кришитися при розрізанні і краще вбере просочення.
 

Для приготування просочення цукор висипаємо в невелику каструлю, додаємо воду. 
 

Розміщуємо на вогонь і, помішуючи, доводимо суміш до кипіння і розчинення цукрових крупинок. Остужаем солодку рідину, для аромату додаємо алкоголь. 
 

Крем для торта «Подарунковий» по ГОСТу рецепт

Жовток, що залишився після приготування бісквіта, з'єднуємо з яйцем і третьою частиною молока. Ретельно розмішуємо. 
 

Залишки молока змішуємо з цукром (ванільним і простим), доводимо до кипіння на невеликому вогні.
 

Безперервно помішуючи, одним рухом вливаємо до молочного сиропу суміш яєць і молока. Варимо, не перестаючи перемішувати, до легкого загустіння. 
 

Щоб перевірити готовність, можна набрати порцію крему на лопатку і провести лінію пальцем - слід не повинен відразу запливати. Стежимо, щоб крем не перегрівся, інакше яйце може згорнутися. Працюємо на маленькому вогні і постійно помішувати масу. Чекаємо повного остигання готового крему.
 

М'яке масло кімнатної температури збиваємо до кремоподібного стану. 
 

Поступово (невеликими порціями) вводимо повністю охолоджений молочний крем, продовжуючи працювати міксером. У процесі збивання додаємо ложку коньяку / рома.
 

Отримуємо пишний і однорідний масляний крем Шарлотт. 
 

Збірка торта «Подарунковий»

«Відлежатися» бісквіт розрізаємо на два коржі. Нижній ретельно поливаємо сиропом. 
 

Наносимо трохи більше половини крему, розрівнюючи масляний шар по всьому периметру. 
 

Другий корж поливаємо просоченням і викладаємо зверху. Покриваємо торт з усіх боків залишками крему. 
 

Для обсипання торта арахіс підсмажуємо на сухій розжареній сковороді, помішуючи, приблизно 7-10 хвилин. 
 

Остудивши, очищаємо арахіс від лушпиння, а потім злегка рубаємо ножем (до великої крихти). 
 

Обсипаємо торт з усіх боків. Злегка притискаємо арахіс долонею, щоб він краще зафіксувався на десерті.
 

Зверху присипаємо торт просіяного через дрібне сито пудрою. Ставимо на 4-5 годин в холодильник, а потім можна пригощатися десертом. 
 

Торт «Подарунковий» по ГОСТу готовий! Смачного!



Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
Переглядів: 648 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024