П`ятниця
19.04.2024
15:58
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/4/05897718.jpg
Торт Наполеон зі згущеним молоком
/_pu/2/42171608.jpg
Салат «Чоловічий каприз»
/_pu/2/03087784.jpg
Класичний вінегрет з горошком
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт Фрезье

Французький торт Фрезье - вишуканий десерт, що складається з м'якого бісквіта, ніжною начинки і великої кількості свіжої полуниці. Широкий шар заварного крему злегка нагадує за смаком популярну Панакота , а тонкі коржі підтримують і вдало доповнюють хиткий желейний шар. У свою чергу шматочки солодкої, ароматної полуниці, застиглі в желе, створюють контрастну прошарок на загальному тлі, завдяки чому десерт стає урочистим, виглядає ефектно і дуже апетитно!

Пропонуємо зробити цю чудову французьку випічку будинку. Процес виготовлення нескладний: формуємо бісквітні коржі, які в процесі складання торта заливаємо олійно-заварним кремом, доповнюємо полуницею і тонким шаром ягідного желе. В результаті таких нехитрих дій ми отримуємо відмінний літній десерт - освіжаючий, легкий і «тане» в роті!
 
Складові:

Для бісквіта:
  • яйця - 3 шт .;
  • цукор - 90 г;
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка;
  • борошно - 60 г;
  • вершкове масло - 20 г;
  • картопляний крохмаль - 20 г;
  • розпушувач тесту - ½ ч. ложки.

Для просочення:
  • вода - 50 мл;
  • цукор - 50 г.

Для крему:
  • молоко - 900 мл;
  • яйця - 5 шт .;
  • вершкове масло - 200 г;
  • цукор - 300 г;
  • ванільний цукор - 8-10 г;
  • борошно - 35 г;
  • картопляний крохмаль - 60 г;
  • желатин порошковий - 2 повні ст. ложки.

Для начинки:
  • свіжа полуниця - близько 600 г.

Для оформлення:
  • полуничне желе для торта - 1-2 пакетика.


Торт Фрезье рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах

Як зробити французький торт Фрезье з полуницею

1. Готуємо бісквіт. Білки акуратно відокремлюємо від жовтків, збиваємо до отримання пишної білої маси.
 

2. Поступово всипаємо половину норми цукру. Продовжуємо збивати білки до ущільнення. Щоб перевірити готовність, поступово схиляємо або перевертаємо миску. Маса правильної консистенції повинна залишатися нерухомою.
 

3. В іншому посуді збиваємо жовтки, підсипаючи залишки цукрового піску і ванільний цукор. Працюємо міксером до моменту значного освітлення маси і збільшення обсягу (близько 5 хвилин).
 

4. До білків невеликими порціями вводимо жовтки, перемішуючи яєчну суміш легкими рухами від низу до верху. По колу заважати масу не потрібно, від цього вона може осісти і втратити свою «легкість». 
 

5. Окремо з'єднуємо борошно, крохмаль і розпушувач. Просіявши через дрібне сито, поступово вводимо суху суміш до яєчної маси, продовжуючи руху знизу вгору. Вимішуємо бісквітне тісто дуже дбайливо - воно повинно залишатися пишним!
 

6. Масло розтоплюємо, охолоджуємо, а потім акуратно по краю миски вливаємо до борошняної масі. Втручаємося масло в тісто знову ж легкими рухами від низу до верху. 
 

7. Дно рознімної форми діаметром 22 см застилає пергаментом. Борти ємності нічим змащувати не потрібно - бісквіт в процесі випічки буде підніматися, як би «тримаючись» за стінки. Тісто викладаємо у форму і розрівнюємо лопаткою. Випікаємо в прогрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин (до «сухої сірники»). 
 

8. Вийнявши з духовки, форму зі свіжоспеченим бісквітом відразу перевертаємо і поміщаємо на дві перевернуті піали або на решітку. Ми залишаємо так до повного охолодження. Цей нехитрий спосіб допоможе уникнути поширеної проблеми - опадання центру бісквіта. 
 

9. Лезом ножа, змоченим у воді, проходимся по краю форми, потім знімаємо роз'ємний борт. Розрізаємо бісквіт на два рівних по товщині коржа. 
 

Як зробити крем для французького торта Фрезье

10. Молоко вливаємо в каструлю з товстим дном. Додаємо весь ванільний цукор і половину порції звичайного. Доводимо до кипіння. 
 

11. В окремій ємності з'єднуємо крохмаль, борошно і залишки цукру. Вбиваємо яйця і енергійно розтираємо суміш віночком. 
 

12. Тонкою цівкою поступово вливаємо в миску з розтертої масою гаряче молоко, інтенсивно перемішуючи компоненти. 
 

13. Переливаємо отриману суміш назад в каструлю і витримують не невеликому вогні. Весь час безперервно розмішуємо масу (особливо на дні). Як тільки заварний крем почне закипати (тобто на поверхні будуть з'являтися бульбашки повітря), знімаємо з плити. У гарячій масі розчиняємо 50 г м'якого масла, а потім повністю охолоджуємо крем. 
 

14. Розм'якшене масло (150 г) збиваємо до пишності. Поступово вводимо остиглий заварний крем, продовжуючи працювати міксером.
 

15. Желатин заливаємо 50 мл холодної, заздалегідь кип'яченої води. Ми залишаємо для набухання (час зазвичай зазначено в інструкції на упаковці). 
 

16. Набряклий желатин прогреваем до розчинення всіх грудочок на «водяній бані» або іншим зручним способом. Але ні в якому разі не кип'ятимо! 
 

17. Вливаємо желатинову масу тонкою цівкою в крем, активно розмішуючи вручну або за допомогою міксера. 
 

Збірка французького торта Фрезье

18. Роз'ємну ємність, в якій випікався бісквіт, промиваємо, протираємо насухо і прокладаємо пергаментним папером. Робимо паперові «бортики» з запасом, так як торт вийде за межі форми. На дно укладаємо один корж, змочуємо просоченням (цукор заливаємо окропом, охолоджуємо).
 

19. Полуницю заздалегідь промиваємо і обсушуємо. Вибираємо ягоди приблизно однакового розміру, розрізаємо вздовж навпіл і викладаємо впритул по бортику форми. 
 

20. Викладаємо весь крем, залишивши лише пару-трійку ложок для верхнього коржа. Дуже ретельно заповнюємо кремом проміжки між ягідними часточками. По центру маємо в своєму розпорядженні цілі ягоди полуниці, вдавлюючи їх в кремову прошарок.
 

21. Накриваємо начинку іншим коржем, злегка придавлюємо, поливаємо просоченням. Наносимо на поверхню випічки залишки крему. Прибираємо Фрезье на ніч або на 5-8 годин в холодильник. 
 

22. Желе готуємо за інструкцією і виливаємо на охолоджений торт, знову прибираємо десерт в холодильник.
 

23. Як тільки верхній шар застигне, знімаємо роз'ємний борт і акуратно відокремлюємо папір. Оформляємо Фрезье свіжими ягодами, листочками м'яти і т.д. 
 

24. Нарізаємо порційно і доповнюємо десерт чашкою чаю / кави. 
 

Французький торт Фрезье з полуницею готовий! Смачного!



Категорія: Торти | Додав: 17.04.2018
Переглядів: 992 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024