Середа
23.05.2018
21:11
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти

Торт «Дамський каприз»

Торт «Дамський каприз» - варіація на тему всім відомого медовика. На цей раз до теплого аромату меду додамо шоколадний «відтінок», коржі промажем простим кремом зі сметани і згущеного молока, а на додаток до всього зробимо прошарку з горіховою крихти. Горіхи вибираємо будь-які, але у випадку з фундуком або арахісом попередньо не забуваємо обсмажити і очистити екземпляри, щоб жорстка або суха лушпиння не зіпсувала враження від випічки.

Рекомендуємо пекти торт напередодні святкової події і витримати ніч на полиці холодильника. Коржі обов'язково повинні добре просочитися, тоді десерт вийде дуже ніжним, м'яким і смачним!
 
Складові:

Для тесту:
  • какао-порошок - 3 ст. ложки;
  • яйця - 2 шт .;
  • мед - 2 ст. ложки;
  • вершкове масло - 20 г;
  • цукор - 150 г;
  • сода - 2 ч. ложки без гірки;
  • борошно - приблизно 450 г.

Для крему:
  • сметана - 500 г;
  • варене згущене молоко - 1 банка;
  • горіхи (будь-які) - 80 г.


Торт «Дамський каприз» рецепт з фото крок за кроком

Цукор, мед і масло з'єднуємо в вогнетривкої посуді. Розміщуємо на «водяну баню» (підходить за розміром каструлю з ледве окропом). Помішуючи, тримаємо на слабкому вогні до розплавлення інгредієнтів в однорідну суміш. 
 

По одному вводимо яйця, швидко вмішуючи їх в медово-цукрову масу.
 

Додаємо соду (негашене), активно перемішуємо.
 

Знімаємо масу з вогню, додаємо просіяний порошок какао, розмішуємо. 
 

Просіваємо в ароматний медово-шоколадний склад приблизно половину борошна. Ретельно вимішуємо подзагустевшую масу. 
 

Остудивши, викладаємо вміст миски на робочу поверхню, присипану борошном. Замішуємо вручну пластичне, не прилипає до долонь тісто. Борошно додаємо в міру необхідності. Її може знадобитися як більше, так і менше - залежить від якості і щільності конкретної борошна. 
 

Ділимо тісто на 6-7 однакових грудок. По черзі розгортає кожен рівним тонким шаром (висотою не більше 2 мм). Для зручності працюємо відразу на пергаменті, злегка присипаним борошном. За допомогою тарілки або кришки вирізаємо круглий корж-заготовку, проколюємо в різних місцях виделкою. Випікаємо разом з обрізками 5-10 хвилин в прогрітій до 180 градусів духовці.
 

Медові коржі охолоджуємо. «Окантовки» зберігаємо для декору.
 

Крем для торта «Дамський каприз» рецепт

Варене згущене молоко збиваємо міксером до м'якості і пишноти. 
 

Невеликими порціями додаємо холодну сметану, ретельно розмішуючи масу ложкою. Добиваємося з'єднання компонентів в однорідний, рівномірно забарвлений крем. 
 

Збираємо торт - корж Промазуємо сумішшю згущеного молока і сметани, присипаємо порубаними горіхами, накриваємо наступним коржем, повторюємо дії. 
 

Отриману високу «стопку» повністю обмазуємо залишками крему. 
 

Збережені обрізки подрібнюємо товкачем або за допомогою блендера. Присипаємо торт зверху і з боків. Прибираємо на ніч в холодильник для розм'якшення коржів і повної просочення. 
 

Подаємо домашній торт «Дамський каприз» до чаю та інших напоїв. 
 

Смачного!





Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
Переглядів: 27 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018