Середа
23.05.2018
21:13
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти

Торт «Червоний оксамит»

Торт «Червоний оксамит» (або Red Velvet) - вишуканий десерт, що складається з яскравих і дуже помітних коржів на тлі контрастного білого крему. Родом ця чудова випічка з США, але як, де саме і за яких обставин виникла рецепт в даний час невідомо. Одне можна сказати точно - цей десерт завоював колосальну популярність і став улюбленим ласощами ласунів практично по всьому світу! Тому сприяє не тільки оригінальний зовнішній вигляд торта, але і ні з чим не порівнянний смак вологих, пористих коржів в поєднанні з ніжним вершковим кремом!

Сьогодні пропонуємо зробити цей культовий десерт своїми руками! А якщо у вас немає часу займатися приготуванням цілого торта, рекомендуємо спробувати капкейкі «Червоний оксамит» - вони мають схожу смаком, але при цьому готуються елементарно і дуже швидко!
 
Інгредієнти у розрахунку на форму діаметром 20-22 см:

Для тесту:
  • яйця - 4 шт .;
  • какао-порошок - 1,5 ст. ложки;
  • борошно - 450 г;
  • рослинне масло (рафінована) - 400 мл;
  • кефір - 370 г;
  • дрібна сіль - 1/4 ч. ложки;
  • цукор - 400 г;
  • розпушувач тесту - 2,5 ч. ложки (без гірки);
  • харчова сода - 1,3 ч. ложки (без гірки);
  • гелевий харчовий барвник (червоний) - 2-3 ч. ложки.

Для крему:
  • вершки (33-35%) - 300 г;
  • вершковий сир (сирний) - 400 г;
  • цукрова пудра - 150 г (або за смаком).


Торт «Червоний оксамит» рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах

Як приготувати бісквіт для торта «Червоний оксамит»

1. Всі яйця відразу (без поділу на білки і жовтки) з'єднуємо з цукром і збиваємо міксером близько 5 хвилин (до отримання світлої подзагустевшей маси). 
 

2. У кефір всипаємо харчову соду (негашене), ретельно розмішуємо. 
 

3. Додаємо до кисломолочному продукту гелевий барвник, перемішуємо, домагаючись рівномірного фарбування рідини в яскраво-червоний колір. Якщо відтінок виходить блідим, дозування барвника можна трохи збільшити. 
 

4. До забарвленого кефіру вливаємо олію. Для торта «Червоний оксамит» масло обов'язково має бути якісним і рафінованим (без запаху і смаку), щоб готовий десерт не мав неприємного присмаку. 
 

5. Окремо змішуємо і просіваємо через дрібне сито борошно, какао-порошок і розпушувач, додаємо дрібну сіль.
 

6. Сухі інгредієнти всипаємо до яєчної маси, слідом вливаємо забарвлену суміш олії і кефіру. Збиваємо міксером до отримання однорідної яскраво-червоного складу без борошняних грудок.
 

7. Отримане бісквітне тісто ділимо навпіл і розподіляємо по двом роз'ємним формам діаметром 20-22 см. Для зручності дно форм застилає пергаментом (бортики годі й змащувати). 
 

8. Випікаємо бісквіт для торта «Червоний оксамит» близько 30-40 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряємо традиційно, зануривши в тісто дерев'яну шпажку / зубочистку. Якщо паличка залишається сухою, витягаємо форму з духовки. 
 

9. Повністю остудивши, розрізаємо бісквітну заготовку уздовж на дві частини. Те ж саме робимо і з другим бісквітом (в результаті у нас вийде 4 червоних коржа). 
 

Як зробити крем для торта «Червоний оксамит»

10. Сильно охолоджені вершки збиваємо міксером до щільності. 
 

11. В окремій ємності змішуємо цукрову пудру з вершковим сиром. Злегка збиваємо. 
 

12. Частинами вводимо до вершкового сиру збиті вершки, дбайливо розмішуючи масу ложкою. На цьому білосніжний крем для торта «Червоний оксамит» готовий! 
 

Як сформувати торт «Червоний оксамит» - рецепт з фото крок за кроком

13. На тарілку поміщаємо один корж. У випадку з «Червоним оксамитом» бісквіт виходить настільки м'яким, розсипчастим і вологим, що насичують його чим-небудь додатково немає необхідності, тому відразу на основу торта наносимо порцію крему.
 

14. Розподіляємо кремову прошарок рівномірно, а потім викладаємо наступний корж. Таким чином, чергуючи червоний бісквіт з білим кремом, збираємо весь торт. Опуклі верхівки коржів можна зрізати ножем, щоб готовий десерт вийшов рівним і акуратним. 
 

15. На останній корж наносимо залишки крему, а потім вирівнюємо поверхню і бічні сторони торта лезом великого ножа або кулінарної лопаткою. 
 

16. Оформляємо випічку будь-яким способом. Можна приготувати додаткову порцію крему і прикрасити десерт за допомогою кулінарного пакета з фігурною насадкою або використовувати будь-які кондитерські посипання, свіжі ягоди, листочки м'яти. Перед подачею обов'язково дозволяємо тортика настоятися на полиці холодильника 3-4 години. 
 

Торт «Червоний оксамит» готовий! Приємного чаювання!





Категорія: Торти | Додав: 17.04.2018
Переглядів: 43 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018