Домашня кухня
Пиріг з куркою і грибами |
Тістечко «Буше» |
Юшка з сьомги |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Торт «Червоний оксамит»
Торт «Червоний оксамит» (або Red Velvet) - вишуканий десерт, що складається з яскравих і дуже помітних коржів на тлі контрастного білого крему. Родом ця чудова випічка з США, але як, де саме і за яких обставин виникла рецепт в даний час невідомо. Одне можна сказати точно - цей десерт завоював колосальну популярність і став улюбленим ласощами ласунів практично по всьому світу! Тому сприяє не тільки оригінальний зовнішній вигляд торта, але і ні з чим не порівнянний смак вологих, пористих коржів в поєднанні з ніжним вершковим кремом!
Сьогодні пропонуємо зробити цей культовий десерт своїми руками! А якщо у вас немає часу займатися приготуванням цілого торта, рекомендуємо спробувати капкейкі «Червоний оксамит» - вони мають схожу смаком, але при цьому готуються елементарно і дуже швидко!
Інгредієнти у розрахунку на форму діаметром 20-22 см:
Для тесту:
- яйця - 4 шт .;
- какао-порошок - 1,5 ст. ложки;
- борошно - 450 г;
- рослинне масло (рафінована) - 400 мл;
- кефір - 370 г;
- дрібна сіль - 1/4 ч. ложки;
- цукор - 400 г;
- розпушувач тесту - 2,5 ч. ложки (без гірки);
- харчова сода - 1,3 ч. ложки (без гірки);
- гелевий харчовий барвник (червоний) - 2-3 ч. ложки.
Для крему:
- вершки (33-35%) - 300 г;
- вершковий сир (сирний) - 400 г;
- цукрова пудра - 150 г (або за смаком).
Торт «Червоний оксамит» рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах
Як приготувати бісквіт для торта «Червоний оксамит»
1. Всі яйця відразу (без поділу на білки і жовтки) з'єднуємо з цукром і збиваємо міксером близько 5 хвилин (до отримання світлої подзагустевшей маси).
2. У кефір всипаємо харчову соду (негашене), ретельно розмішуємо.
3. Додаємо до кисломолочному продукту гелевий барвник, перемішуємо, домагаючись рівномірного фарбування рідини в яскраво-червоний колір. Якщо відтінок виходить блідим, дозування барвника можна трохи збільшити.
4. До забарвленого кефіру вливаємо олію. Для торта «Червоний оксамит» масло обов'язково має бути якісним і рафінованим (без запаху і смаку), щоб готовий десерт не мав неприємного присмаку.
5. Окремо змішуємо і просіваємо через дрібне сито борошно, какао-порошок і розпушувач, додаємо дрібну сіль.
6. Сухі інгредієнти всипаємо до яєчної маси, слідом вливаємо забарвлену суміш олії і кефіру. Збиваємо міксером до отримання однорідної яскраво-червоного складу без борошняних грудок.
7. Отримане бісквітне тісто ділимо навпіл і розподіляємо по двом роз'ємним формам діаметром 20-22 см. Для зручності дно форм застилає пергаментом (бортики годі й змащувати).
8. Випікаємо бісквіт для торта «Червоний оксамит» близько 30-40 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряємо традиційно, зануривши в тісто дерев'яну шпажку / зубочистку. Якщо паличка залишається сухою, витягаємо форму з духовки.
9. Повністю остудивши, розрізаємо бісквітну заготовку уздовж на дві частини. Те ж саме робимо і з другим бісквітом (в результаті у нас вийде 4 червоних коржа).
Як зробити крем для торта «Червоний оксамит»
10. Сильно охолоджені вершки збиваємо міксером до щільності.
11. В окремій ємності змішуємо цукрову пудру з вершковим сиром. Злегка збиваємо.
12. Частинами вводимо до вершкового сиру збиті вершки, дбайливо розмішуючи масу ложкою. На цьому білосніжний крем для торта «Червоний оксамит» готовий!
Як сформувати торт «Червоний оксамит» - рецепт з фото крок за кроком
13. На тарілку поміщаємо один корж. У випадку з «Червоним оксамитом» бісквіт виходить настільки м'яким, розсипчастим і вологим, що насичують його чим-небудь додатково немає необхідності, тому відразу на основу торта наносимо порцію крему.
14. Розподіляємо кремову прошарок рівномірно, а потім викладаємо наступний корж. Таким чином, чергуючи червоний бісквіт з білим кремом, збираємо весь торт. Опуклі верхівки коржів можна зрізати ножем, щоб готовий десерт вийшов рівним і акуратним.
15. На останній корж наносимо залишки крему, а потім вирівнюємо поверхню і бічні сторони торта лезом великого ножа або кулінарної лопаткою.
16. Оформляємо випічку будь-яким способом. Можна приготувати додаткову порцію крему і прикрасити десерт за допомогою кулінарного пакета з фігурною насадкою або використовувати будь-які кондитерські посипання, свіжі ягоди, листочки м'яти. Перед подачею обов'язково дозволяємо тортика настоятися на полиці холодильника 3-4 години.
Торт «Червоний оксамит» готовий! Приємного чаювання!
|
Категорія: Торти | Додав: 17.04.2018
|
Переглядів: 908
| Рейтинг: 0.0/0 |
|