П`ятниця
29.03.2024
13:17
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/1/47894504.jpg
Яйця Бенедикт під соусом Голландез
/_pu/0/70360230.jpg
Паста карбонара з беконом і вершками
/_pu/0/08957432.jpg
Курка в рукаві в духовці
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Сирно-йогуртовий торт з полуницею

Ошатний сирно-йогуртовий торт з полуницею об'єднує ніжний корж-основу, «невагомий» світлий шар і велика кількість желірованной ягоди, зберігає характерний смак, аромат і свіжість. Хиткий, прохолодний десерт без глазурі, щільного крему та інших кондитерських добавок дуже до речі в літні дні - він освіжає, тонізує і дозволяє вдало застосувати сезонний врожай.

За бажанням бісквітний корж можна замінити основою з пісочного печива і масла за принципом приготування чізкейку, також тут підійде просочене сиропом покупне або саморобний печиво савоярді. Полуниця цілком замінюється іншої сезонної ягодою, а в зимовий час виявляться до речі консервовані фрукти.
 
Складові:

Для коржа:
  • яйця - 2 шт .;
  • борошно - 50 г;
  • цукор - 50 г;
  • крохмаль - 10 г;
  • розпушувач тесту - ½ ч. ложки;
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка.

Для просочення:
  • вода - 50 мл;
  • цукор - 2 ч. ложки.

Для сирно-йогуртового шару:
  • сир (бажано від 9%) - 450 г;
  • питної натуральний йогурт (без добавок) - 200 г;
  • вершки від 33% - 150 г;
  • цукрова пудра - 130 г (або за смаком);
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка;
  • желатин порошковий - 25 г;
  • полуниця - 200 г.

Для оформлення:
  • полуничне желе для торта - 1-2 пакетика;
  • полуниця - 300-400 г.


Сирно-йогуртовий торт рецепт з фото

Як приготувати корж для сирно-йогуртового торта

За різними чистим і ідеально сухим мисках розподіляємо яєчні білки і жовтки. Збиваємо білкову масу, поступово підсипаючи половину норми цукру. Добиваємося стійких піків - працюємо міксером до тих пір, поки маса не зміцніє. Правильно збиті білки при перевертанні миски повинні стійко триматися на місці, а не сповзати по стінках.
 

Слідом збиваємо жовткова суміш з ванільним цукром і залишками звичайного. Працюємо міксером не менше 5 хвилин - маса повинна помітно посветлеть, «підрости» і подзагустеть. 
 

У миску з білками невеликими частинами додаємо жовтки, втручаючись від низу до верху легкими загортають рухами. 
 

Змішавши борошно, розпушувач і крохмаль, просіюємо в 3 заходи до «повітряної» яєчної маси. Кожен раз втручаємося борошняний склад акуратно знизу вгору. Важливо не осадити пишне тісто!
 

Дно рознімної форми (в даному прикладі діаметром 22 см) для зручності прокладаємо пергаментним папером. Викладаємо тісто і розрівнюємо поверхню. Заздалегідь прогрів духову піч, випікаємо бісквітний корж при температурі 180 градусів. Тримаємо 15-20 хвилин (до сухої сірники). 
 

Готову бісквітну основу охолоджуємо. Проходимся уздовж стінок ножем, а потім витягуємо корж. Промиваємо і протираємо насухо роз'ємний борт, поміщаємо на тарілку, вистелив стінки пергаментом. Опускаємо в ємність корж і поливаємо просоченням - сумішшю цукру і окропу, охолодженої до кімнатної температури. 
 

Сирно-йогуртовий торт - збірка

Сир з'єднуємо з цукровою пудрою і ванільним цукром. Розтираємо занурювальним блендером. 
 

Вливаємо натуральний несолодкий йогурт і знову працюємо погружной насадкою до отримання однорідної суміші.
 

Желатин заливаємо 100 мл холодної питної води. Ми залишаємо для набухання. 
 

Окремо до згущення збиваємо охолоджені вершки. 
 

До сирно-йогуртовій суміші додаємо вершкову масу і перемішуємо. Набряклий желатин прогреваем до розчинення порошку (не кип'ятити!). Дозволяємо желатинові розчину трохи охолонути, а потім тонкою цівкою при безперервному перемішуванні вливаємо до сирно-йогуртовий крему. 
 

Полуницю (200 г), промивши, обсушити і видаливши плодоніжки, нарізаємо довільними шматочками. Перемішуємо з кремом. 
 

Переливаємо сирну суміш на бісквіт, розрівнюємо і прибираємо в холодильник до повного застигання. 
 

Для оформлення десерту вибираємо полуницю приблизно однакового розміру. Нарізаємо тонкими часточками і по колу викладаємо на застиглий сирно-йогуртовий шар. 
 

Спочатку заливаємо полуницю невеликою кількістю желе і прибираємо в холодильник - це необхідно, щоб зафіксувати ягоди.
 

Коли тонкий шар «схопиться», виливаємо зверху залишився желе і знову відправляємо десерт на полицю холодильника - чекаємо застигання фінального шару. 
 

Далі розстібаємо і прибираємо борт, акуратно знімаємо папір. 
 

Насолоджуємося ніжним смаком сирно-йогуртового торта з полуницею! 
 

Смачного!



Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
Переглядів: 1867 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024