П`ятниця
29.03.2024
14:23
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/1/13085340.jpg
Цвітна капуста в клярі
/_pu/1/58160990.jpg
Як варити язик яловичий
/_pu/3/92032898.jpg
Торт «Ферреро Роше»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Муссовий торт із дзеркальною глазур'ю

Муссовий торт із дзеркальною глазур'ю, приготований за цим рецептом, виходить ніжним і дуже легким на смак. Складається десерт з трьох контрастних за кольором шарів. Основою торта служить тонкий, рясно просочений шоколадний бісквіт. Далі слід нейтральний білий шар, що складається з вершків і сирного сиру. А завершує «композицію» витончений і найбільш яскравий за смаком чорничний мус.

Фінальним штрихом триколірні шари заливаються блискучою і красивою глазур'ю, завдяки чому десерт навіть не вимагає додаткового декору - торт стає ефектним за рахунок рівною і відбиває. Строго, лаконічно і зі смаком! Впевнені, ви залишитеся задоволені результатом! Отже, уважно вивчаємо технологію і готуємо муссовий торт за рецептом з покроковими фото.
 
Складові:

Для бісквіта:
  • яйця - 2 шт .;
  • борошно - 50 г;
  • какао-порошок - 10 г;
  • цукор - 80 г;
  • розпушувач тесту - 1/3 ч. ложки.

Для просочення:
  • питна вода - 40 мл;
  • цукор - 40 г;
  • коньяк або будь-лікер (за бажанням) - 1-2 ч. ложки.

Для вершкового мусу:
  • вершки (33-35%) - 250 мл;
  • вершковий сир (сирний, без добавок) - 190 г;
  • цукор - 3 ст. ложки;
  • ванільний цукор - 8 г;
  • желатин порошковий - 6 г.

Для чорничного мусу:
  • чорниця (підійде заморожена) - 400 г;
  • вершки (33-35%) - 250 мл;
  • цукор - 100 г;
  • желатин порошковий - 8 г.

Для дзеркальної глазурі:
  • шоколад темний - 40 г;
  • какао-порошок - 60 г;
  • вода питна - 100 мл;
  • цукор - 190 г;
  • вершки (від 30%) - 60 мл;
  • желатин порошковий - 9 г.


Муссовий торт рецепт з фото

Як приготувати бісквіт для муссового торта

Першим шаром нашого муссового торта із дзеркальною глазур'ю буде бісквіт. Для його виготовлення яйця збиваємо разом з цукром до ретельного розчинення цукрових крупинок і збільшення обсягу маси. 
 

Окремо з'єднуємо залишилися компоненти: борошно, какао і розпушувач. Просіявши, поступово вводимо суху суміш до збитих яєць, ретельно розмішуючи склад рухами від низу до верху. Добиваємося отримання повністю однорідного і рівномірно забарвленого в шоколадний відтінок тесту. 
 

Випікати бісквіт і надалі формувати торт будемо в рознімної формі діаметром 22 см. Дно для зручності застилає пергаментом, стінки трохи натираємо вершковим маслом, а потім викладаємо у форму підготовлене бісквітне тісто. Розподіляємо масу рівномірним шаром.
 

Випікаємо бісквіт в заздалегідь розпеченій до 200 градусів духовці близько 15-20 хвилин (до сухої сірники). Корж для муссового торта із дзеркальною глазур'ю повинен вийти тонким (висотою не більше 1 см) і рівним, без опуклого верху. При необхідності зайву частину акуратно підрізаємо ножем. 
 

Роз'ємну форму, в якій готувався бісквіт, промиваємо і протираємо насухо. Стінки ємності прокладаємо пергаментним папером. На дно поміщаємо повністю остиглий бісквітний корж. Для просочення цукор заливаємо окропом, перемішуємо до розчинення крупинок. Остужаем солодку рідину і з'єднуємо з коньяком, просочуємо випічку.
 

Як зробити вершковий шар для муссового торта із дзеркальною глазур'ю

Тепер готуємо вершковий мус для торта. Класичний вершковий сир (без будь-яких добавок) витримуємо при кімнатній температурі, щоб він розм'як, а потім змішуємо з 2 ложками цукру. Збиваємо масу до пишності і розчинення цукрового піску. 
 

В окремому посуді збиваємо сильно охолоджені вершки з ванільним цукром і 1 ст. ложкою звичайного. Як тільки вершкова маса подзагустеет, змішуємо її з сиром. Працюємо міксером ще буквально 10-20 секунд, об'єднуючи компоненти в однорідний крем. 
 

Желатин замочуємо в 50 мл заздалегідь прокип'яченої холодної води. Ми залишаємо для набухання на час, вказаний виробником на упаковці. 
 

Набряклу масу прогреваем будь-яким зручним способом (головне - не кип'ятимо!). Можна скористатися «водяною банею», мікрохвильовою піччю або просто помістити ємність з желатином в більшу посуд, наповнену гарячою водою. Активно перемішуючи, добиваємося повного розчинення порошку. 
 

Злегка остудити, вливаємо желатинову масу тонкою цівкою в вершковий крем, інтенсивно і безперервно перемішуючи мус ложкою або за допомогою міксера. Виливаємо суміш на бісквітний корж, розрівнюємо поверхню і прибираємо двошарову заготовку в холодильник на 3-4 години (до повного застигання світлого мусу). 
 

Як зробити чорничний шар для муссового торта із дзеркальною глазур'ю

Коли вершковий мус застигне, готуємо третій шар торта. Всю чорницю, попередньо розморозивши, пюріруем за допомогою погружного блендера. 
 

Отриману ягідну масу ретельно перетираємо через дрібне сито. Рідку частину будемо використовувати для приготування мусу. Що залишився на ситі макуха для рецепта не знадобиться (з цієї маси можна потім зварити компот).
 

Холодні вершки збиваємо з цукром до ущільнення. 
 

Додаємо чорничний сік, збиваємо до рівномірного фарбування крему. 
 

Желатин розчиняємо в 60 мл холодної, кип'яченої води. Далі діємо як і при роботі з вершковим мусом - дозволяємо масі набрякнути, прогріваємо. Вводимо желатиновий складу в крем при безперервному збиванні. Переливаємо чорничний мус в форму з бісквітом і вершковою масою, розрівнюємо і прибираємо в холодильник до застигання фінального шару. 
 

Як зробити дзеркальну глазур для муссового торта

Для глазурі желатин заливаємо 75 мл води. Цукор висипаємо в невелику каструльку, додаємо просіяний порошок какао. 
 

Вливаємо до сухої суміші вершки і 100 мл води. Весь час помішуючи, доводимо глазур до кипіння і знімаємо з плити. Відразу додаємо часточки шоколаду, активно перемішуючи масу і домагаючись повного розчинення шоколадних згустків. 
 

Набряклий желатин нагріваємо до розчинення і вводимо в шоколадну глазур, перемішуємо. Проціджуємо масу через дрібне сито, охолодити. 
 

З застиглого і охолодженого муссового торта знімаємо роз'ємний борт форми, акуратно відокремлюємо пергамент. 
 

Щоб було зручніше наносити глазур, викладаємо наш десерт на решітку, знизу підставляємо велику тарілку. Повністю покриваємо дзеркальної шоколадною масою торт. Залишки глазурі, що стекла на тарілку, можна зібрати, процідити і при необхідності полити торт ще раз або просто перекласти в зручну ємність, прибрати в холодильник і надалі використовувати для покриття інших десертів. 
 

Перекладаємо муссовий торт із дзеркальною глазур'ю на тарілку, прибираємо в холодильник. Як тільки глянсова поверхня застигне, можна подавати десерт до столу.
 

У розрізі триколірний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю виглядає дуже ефектно! Смачного!



Категорія: Торти | Додав: 18.04.2018
Переглядів: 2334 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024