Четвер
28.03.2024
17:41
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/3/19157955.jpg
Хачапурі з сиром по-мегрельських
/_pu/1/15224137.jpg
Бефстроганов з курки зі сметаною
/_pu/3/32141092.jpg
Пиріг з ковбасою і сиром
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Ангельський бісквіт з лимонним кремом

Ангельський бісквіт, відомий також під назвою «Їжа ангелів», дуже популярний в Америці. Готується ця випічка на збитих білках (зовсім без використання жовтків), завдяки чому в розрізі виходить білосніжною. Класичне доповнення - лимонний крем, хоча нерідко білковий бісквіт печуть у вигляді кексу і при подачі просто доповнюють збитими вершками або ягідним джемом.

Представлений рецепт виявиться дуже до речі, якщо після приготування заварного крему на жовтках, паски або, наприклад, соусу для пасти «Карбонара» залишаться невитрачені білки і їх доведеться кудись вигідно прилаштувати (особливо це актуально для тих, хто не любить або по будь небудь причини не бажає піч безе). Готується ангельський бісквіт не складніше, аніж зазвичай, виходить дуже м'яким, ніжним і смачним.
 
Складові:

Для тесту:
  • білки 7 яєць;
  • сіль - пучку;
  • борошно - 70 г;
  • розпушувач тіста - 1 ч. ложка без гірки;
  • цукор - 140 г;
  • ванільний цукор - 10 г;
  • лимонна цедра - 1 ст. ложка.

Для просочення:
  • вода - 30 мл;
  • цукор - 1 ч. ложка.

Для крему:
  • сік лимона - 90 мл;
  • вершкове масло - 150 г;
  • яйця - 3 шт .;
  • лимонна цедра - 1 ст. ложка;
  • цукор - 150 г.


Ангельський бісквіт рецепт з фото крок за кроком

Відокремлені від жовтків білки поміщаємо в чисту і суху об'ємну миску. Для рецепта зовсім необов'язково використовувати найсвіжіші білки, навіть навпаки краще застосувати «зістарені», тобто постійне в холодильнику в герметично закритій ємності 3-5 днів. Також можна використовувати і розморожені білки. 
 

Додаємо до білкової маси сіль і починаємо збивати до отримання пишної і м'якою білої піни.
 

Продовжуючи працювати міксером і поступово збільшуючи темп оборотів, невеликими порціями підсипає суміш простого і ванільного цукру. Збиваємо до отримання стійкої маси. 
 

З лимона знімаємо цедру за допомогою натирання на дрібній тертці (знімаємо тільки тонкий жовтий шар, не зачіпаючи гірку білу частину). Додаємо до білків. 
 

Борошно просіваємо з розпушувачем, вводимо до білкової маси в 3-4 заходу. Кожен раз плавно і дбайливо вимішуємо від низу до верху. Чи не допускаємо дуже інтенсивних або грубих рухів, інакше ніжна повітряна маса може осісти! 
 

Коли вся мука буде втрутитися, викладаємо білкове тісто в суху форму (стінки нічим не змащуємо, дно прокладаємо пергаментом), розрівнюємо поверхню. Обов'язково використовуємо невелику ємність діаметром близько 20 см. У великій формі піч ангельський бісквіт не рекомендується, так як в цьому випадку його центр може опуститися під власною вагою. Якщо не знайшлося ємності відповідного розміру, можна взяти форму для кексу з виступом посередині, тоді можна готувати бісквіт і в бóльшем обсязі.
 

Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Як і при виготовленні стандартного бісквіта, намагаємося зайвий раз не відкривати духовку. Щоб бісквіт не осів, форму з готовою випічкою відразу перевертаємо і ставимо на решітку або дві піали. Ми залишаємо остигати.
 

Лимонний крем для ангельського бісквіта рецепт

У каструлі з товстим дном з'єднуємо лимонний сік, цедру, цукор і яйця.
 

Ставимо на слабкий вогонь і при постійному перемішуванні доводимо до кипіння і легкого загустіння. Знявши з вогню, дозволяємо лимонному курдів повністю охолонути. 
 

М'яке масло збиваємо до пишності. Продовжуючи працювати міксером, поступово вводимо остиглий курд.
 

Збиваємо до з'єднання компонентів в єдиний масляний крем.
 

Повертаємося до остившему бісквіту. Проходимся ножем уздовж бортів форми і витягаємо випічку, розрізаємо на два коржі. Цукор розчиняємо в гарячій воді, охолоджуємо і злегка поливаємо м'якуш (багато просочення ангельському бісквіту не потрібно).
 

На нижній корж наносимо шар цитрусового крему. 
 

Полив просоченням, викладаємо другий корж. Верх і боки вироби промазуємо залишками крему.
 

За бажанням оформляємо десерт. Добре поєднуються з лимонним кремом мигдальні пелюстки, лохина, але можна вибрати і інші добавки або залишити виріб без доповнень.
 

Витримуємо наш міні-торт 3-4 години в холодильнику, а потім починаємо пробувати.
 

Ангельський бісквіт з лимонним кремом готовий! Приємного чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
Переглядів: 879 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024