П`ятниця
16.11.2018
08:28
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Тістечка


Тістечко «Нічка»

Тістечко «Нічка» (знайоме багатьом під назвою «Вокзальное») - ще один смачний і відомий десерт радянських часів. Це кондитерський виріб являє собою поєднання насичено-шоколадних коржів, кисло-солодкого джему і глазурі з додаванням какао-порошку. В цілому тістечко виглядає як єдина темна маса, без світлих прошарків крему і барвистого декору. Ймовірно, тому і з'явилася асоціація з вночі. Друга назва виникло так само просто - в радянські часи цей шоколадний десерт можна було зустріти на прилавках привокзальних кафе, тому тістечко часто стали називати «Вокзальное».

Формується десерт нескладно. Все, що потрібно - в зазначених пропорціях змішати інгредієнти для тіста і спекти пишний корж. Готувати крем для прошарку не доведеться - беремо вже готовий джем. «Збірка» десерту і приготування глазурі займають лічені хвилини.
 
Складові:

Для тесту:
  • кефір - 200 мл;
  • яйця - 2 шт .;
  • цукор - 150 г;
  • борошно - 130 г;
  • сода - ½ ч. ложки;
  • какао-порошок - 40 г;
  • вершкове масло - 40 г.

Для начинки:
  • кисло-солодкий джем (абрикосовий, вишневий, сливовий і т.д.) - близько 150 г.

Для глазурі:
  • молоко - 50 мл;
  • цукор - 30 г;
  • какао-порошок - 10 г;
  • вершкове масло - 40 г.


Тістечко «Нічка» рецепт з фото крок за кроком

Першими збиваємо яйця і цукор. Працюємо міксером пару хвилин - маса повинна збити до рясної піни, а крупинки цукру частково розчинитися. Ділити яйця на білки і жовтки в даному випадку не потрібно. 
 

До пишної збитою піні додаємо кефір. Вершкове масло повністю розтоплюємо, охолоджуємо до трохи теплого стану і переливаємо до загальної маси. Злегка збиваємо. 
 

Окремо підготуємо суху суміш. Борошно з'єднуємо з какао, содою. Все перемішуємо і просіваємо через дрібне сито.
 

Додаємо борошняну суміш до кефіру. Збиваємо міксером на мінімальній швидкості зовсім недовго - тільки до розчинення сухих згустків і об'єднання компонентів в однорідне гладке тісто шоколадного тону. Маса виходить не сильно густа, швидше за ллється, що стікає з віночків повільної стрічкою. За консистенцією тісто нагадує нежирну сметану.
 

Так як тістечко «Нічка» традиційно має форму прямокутника, вибираємо для випічки прямокутну або квадратну ємність. Розподіляємо тісто, проклавши дно пергаментом або трохи змастивши маслом. У рецепті використовується ємність розміром 30х9,5 см. Якщо ваша форма значно більше або менше за площею, відповідно і всі інгредієнти для рецепта потрібно збільшити або зменшити. 
 

Ставимо форму з тестом в розігріту духовку. Випікаємо приблизно 20-30 хвилин при 180 градусах. Час може бути різна (залежить від конкретної духовки і розміру форми). Перевіряємо готовність звичайним методом, опустивши вглиб м'якушки сірник / зубочистку або дерев'яну шпажку. Суха паличка без слідів сирого тесту і мокрих крихт означає готовність коржа. Важливо зловити момент і не пересушити випічку! 
 

Дозволяємо Коржу злегка охолонути (приблизно 10-15 хвилин). Після цього витягаємо теплу випічку з форми і розрізаємо навпіл. Якщо у коржа є опукла верхівка, за бажанням можна підрівняти її ножем. Кожну частину ріжемо уздовж на два коржі, всього отримуємо 4 заготовки.
 

Два коржа рясно промазуємо джемом, який обов'язково повинен мати помітну кислинку - це важливо для підсумкового смаку. 
 

Накриваємо кожну заготовку другим коржем, злегка притискаємо.
 

Глазур для тістечка «Нічка» рецепт

З'єднуємо молоко, цукор і просіяний какао-порошок. На невеликому вогні, постійно перемішуючи, доводимо рідину до кипіння. Добиваємося повного розчинення кристалів цукру і згустків какао-порошку. 
 

Знявши з вогню, додаємо до гарячої масі м'яке масло. Активно розмішуємо, Остуджуємо. 
 

Викладаємо наші заготовки (коржі з джемово прошарком) на решітку. Знизу підставляємо велику тарілку, на яку буде стікати глазур. За допомогою ложки поливаємо кожну заготовку, покриваючи глянсовою масою всю поверхню. Стекла на тарілку залишки можна зібрати і повторно нанести на десерт. 
 

Прибираємо випічку в холодильник до застигання глазурі (можна залишити на ніч). Потім кожну заготовку ріжемо на 3 або 4 частини (залежно від бажаного розміру тістечок). Всього отримуємо 6-8 штук. За бажанням можна оформити десерт кондитерської посипкою у вигляді зірочок, щоб випічка ще більше відповідала назві. 
 

Тістечко «Нічка» готово! Приємного чаювання!



Категорія: Тістечка | Додав: 20.04.2018
Переглядів: 49 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018