Субота
23.06.2018
01:39
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Тістечка

Шоколадний Брауні з вишнею

Брауні - популярний американський десерт, основним інгредієнтом якого є темний шоколад. На вигляд ці тістечка нагадують бісквіт, але мають більш вологе текстуру і, звичайно ж, яскраво виражений шоколадний смак. Приготувати це ласощі можна як в оригінальному варіанті, так і з різноманітними добавками, які зроблять десерт ще більш цікавим і апетитним.

Сьогодні пропонуємо зробити шоколадний Брауні з вишів і тонкої вершково-сирною прошарком. Така начинка вдало розбавляє з ладость класичних тістечок за рахунок приємною ягідної кислинки і ніжного, нейтрального смаку сиру. До речі, замість сирного шару цілком можна використовувати однорідний сир, а вишню при бажанні замінити на малину, ожину, шматочки ананасів і т.д.
 
Складові:
  • темний шоколад - 180 г;
  • вершкове масло - 120 г;
  • цукровий пісок - 200 г;
  • розпушувач тесту - ½ ч. ложки;
  • яйця - 2 шт. (+ 1 яєчний білок);
  • борошно - 100 г;
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка;
  • сіль - пучку;
  • сода - 1/4 ч. ложки.

Для начинки:
  • заморожена або свіжа вишня - 150-200 г;
  • цукор - 60 г;
  • яєчний жовток - 1 шт;
  • вершковий сирний сир (або однорідний сир) - 300 г.


Шоколадний Брауні з вишнею рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати шоколадний Брауні з вишнею

Приготування Брауні починаємо з тесту. Для цього розламуємо шоколадні плитки на маленькі часточки і змішуємо з маслом, нарізаним кубиками довільного розміру.
 

Розміщуємо ємність на водяну баню, розтоплюючи шоколадно-масляну суміш до однорідного рідкого стану. Додаємо в гарячу шоколадну масу цукровий пісок (200 г) і ванільний цукор. Все перемішуємо і дозволяємо рідкому шоколаду охолонути. 
 

В окремому посуді з'єднуємо 2 сирих яйця і один білок (жовток відкладаємо для вершково-сирною прошарку). Оперативно перемішуємо суміш віночком до появи легкої піни.
 

Переливаємо яєчну масу в миску з уже охололи шоколадом. Поступово просіюємо борошно, змішане з розпушувачем тіста і содою, кидаємо дрібку дрібної солі.
 

Перемішуємо компоненти віночком до отримання в'язкого, однорідного тесту.
 

Для світлої прошарку змішуємо сирний сир, що залишився яєчний жовток і цукровий пісок. Збиваємо віночком або міксером.
 

Тепер нам знадобиться прямокутна або квадратна жаростійкий ємність (в нашому прикладі використовувалася форма 24х24 см). Натираємо дно і бортики шматочком вершкового масла, або повністю застилає ємність пергаментом, а потім викладаємо ½ порції темного тесту. Далі наносимо весь світлий сирний крем.
 

Щедро покриваємо білу прошарок замороженої або свіжої вишнею (не забудьте попередньо видалити кісточки).
 

На ягоду виливаємо залишився в'язке тісто. Випікаємо шоколадний Брауні з вишнею близько 50 хвилин при температурі 160 градусів. Не забувайте, що в ідеалі готові тістечка повинні залишатися трохи вологими всередині. Тому, якщо поверхню нашої випічки «схопилася», можна перевірити ступінь готовності начинки шпажкою / зубочисткою. Якщо на паличці не залишається рідкої маси, але при цьому є трохи вологих крихт, сміливо вимикаємо духовку!
 

Готовий пиріг обов'язково повністю охолоджуємо і лише потім розрізаємо на однакові порційні шматочки. Подаємо солодкий десерт у вигляді тістечок до чаю / кави. 
 

Шоколадний Брауні з вишнею і вершковим сиром готовий! Приємного чаювання!





Категорія: Тістечка | Додав: 19.04.2018
Переглядів: 26 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018