Понеділок
10.12.2018
22:36
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Пісочний пиріг з полуницею

Пісочний пиріг з полуницею - проста домашня випічка без вишуканості і дорогих компонентів. Проте дуже приваблива, апетитна, що створює за столом теплу і душевну атмосферу. Основа цього пирога - тонка, розсипчаста і солодка «кошик» з традиційного пісочного тіста, замішаного на суміші масла, борошна, цукру, жовтка і невеликої порції розпушувача. В середині прокладена ароматна полунична начинка, залита зверху ніжною вершковою масою. В результаті виходить цікава різнофактурна солодкість і гідний смак!

За бажанням замість полуниці можна розподілити по пісковому Коржу інші ягоди - вишню, чорницю, малину, чорну смородину і т.д. Підійдуть свіжі сезонні або заморожені / консервовані плоди. Але все ж зі свіжою полуницею - один з найсмачніших, яскравих і ароматних варіантів.
 
Складові:

Для тесту:
  • вершкове масло - 100 г;
  • цукор - 50 г;
  • яєчний жовток - 1 шт .;
  • борошно - 150-180 г;
  • розпушувач тіста - 1 ч. ложка.

Для начинки:
  • полуниця - 200 г.

Для заливки:
  • вершки 20% - 200 мл;
  • цукор - 70 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • борошно - 1 ст. ложка;
  • ванільний цукор - пакетик (8-10 г);


Пісочний пиріг з полуницею рецепт з фото крок за кроком

Першою готуємо пісочну основу. Масло заздалегідь дістаємо з холодильника - даємо йому час підтанути при кімнатній температурі. Коли масляна маса розм'якшиться і стане податливою, засипаємо її цукром і інтенсивно розтираємо виделкою. 
 

Відокремивши від білка, який в цьому рецепті не буде потрібно, додаємо до масляної масі жовток. Розмішуємо. 
 

Борошно просіваємо з розпушувачем, додаємо до рідкої желтково-масляної суміші. Замішуємо м'яке і пластичне пісочне тісто. Довго місити не потрібно - як тільки маса вбере в себе всю муку, формуємо єдиний кому і переходимо до наступного кроку. 
 

Чи не охолоджуючи, відразу ж розтягуємо тісто всередині форми діаметром 22 см. По краю піднімаємо борт заввишки близько 3 см. Проколюємо пласт виделкою по всьому периметру, щоб при подальшому випіканні корж не роздувається. Тепер прибираємо форму з підготовленою основою на 30-40 хвилин в холодильник або хвилин на 15 в морозильну камеру - перед відправкою в духову піч корж потрібно добре охолодити. 
 

Для заливки розтираємо яйця з борошном, звичайним і ванільним цукром.
 

Додаємо вершки, перемішуємо до з'єднання компонентів.
 

Форму з охолодженої основою ставимо в прогріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
 

Полуницю промиваємо, зриваємо «хвостики». Розрізаємо кожну ягоду на 4 пластини або навпіл, якщо полуниця дрібна. Викладаємо на напівготовий корж. 
 

Зверху заливаємо ягоду білим вершковим складом і відправляємо пісочний пиріг назад в духовку.
 

Випікаємо ще 30-50 хвилин (до моменту, коли вся рідка заливка «схопиться»). Температуру підтримуємо на колишній позначці. Готовий пісочний пиріг з полуницею повністю охолоджуємо в формі, потім дістаємо.
 

Розрізаємо на шматочки і подаємо! 
 

Пісочний пиріг з полуницею готовий! Приємного чаювання!



Категорія: Пироги | Додав: 02.06.2018
Переглядів: 262 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018