Субота
20.04.2024
11:29
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/4/53821276.jpg
Мандариновий кекс
/_pu/1/44324255.jpg
Картопляні битки з оселедцевим соусом
/_pu/3/75256178.jpg
Торт «Молочна дівчинка» з пломбірна кремом
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Пиріг «Жульєн»

Перенесемо блюдо за мотивами популярного жульєну на шар тіста і приготуємо смачний пиріг з куркою і грибами, просоченими вершковим соусом. Практично готову до вживання начинку викладемо на тонкий корж і запекти під щедрим шаром сирної стружки.

У герметичному середовищі начинка зберігає всю соковитість, волокна розм'якшуються, стаючи неймовірно ніжними, а паралельно з'єднуються всі аромати продуктів. Особливо смачним пиріг «Жульєн» буде в теплому вигляді.
 
Складові:

Для тесту:
  • вершкове масло - 100 г;
  • борошно - 200 г;
  • сіль - ½ ч. ложки;
  • молоко - 7-8 ст. ложок.

Для начинки:
  • курка (філе) - 300 г;
  • печериці (свіжі або заморожені) - 250 г;
  • цибулина - 1 шт .;
  • сметана 15-20% - 150 г;
  • вершки 20% - 150 г;
  • борошно - 1 ст. ложка;
  • сир - 100-150 г;
  • сіль, перець - за смаком;
  • рослинне масло (для смаження).


Пиріг «Жульєн» з куркою і грибами рецепт з фото

1. Готуємо тісто. До робочої миску висипаємо відразу всю порцію борошна, змішуємо з сіллю.
 

2. Холодне масло трьом на крупній тертці над борошняної сумішшю. Періодично перемішуємо вміст миски, щоб масляні фрагменти не склеюються в великі шматки. 
 

3. Додаємо 7 столових ложок холодного молока і збираємо борошняну крихту в одну грудку тіста. Якщо маса виходить занадто розсипчастою і не склеюється воєдино, додаємо ще 1-2 ложки молока. 
 

4. Розкачуємо тісто на присипаної борошном робочій поверхні в коло діаметром близько 28 см. Обернувши на качалку, переносимо в форму, притискаючи пласт на дно і формуючи борт висотою 2,5-3 см (діаметр ємності 22 см). Зробивши часті проколи виделкою, прибираємо форму з тестом в холодильник на 30-40 хвилин. 
 

Начинка для пирога «Жульєн» з куркою і грибами

5. Лук, дрібно порубавши, обсмажуємо 3-5 хвилин на розігрітій олії.
 

6. Філе ріжемо на невеликі квадратні шматочки і завантажуємо до лушпиння нарізці. Помішуючи, обсмажуємо до рівномірного побіління курки з усіх боків. 
 

7. Слідом додаємо нарізані тонкими пластинами шампіньйони. Тушкуємо, періодично перемішуючи, до повного випаровування вологи. 
 

8. Сметану ретельно розмішуємо з вершками і борошном, виливаємо до суміші грибів і курки, солимо / перчимо. Тримаємо на слабкому вогні, помішуючи, до легкого загустіння соусу. Начинка для пирога «Жульєн» готова! 
 

9. Форму з охолодженим тестом відправляємо на 10-15 хвилин в розігріту до 200 градусів духовку.
 

10. У подпеченний борошняну «кошик» викладаємо начинку, розрівнюємо.
 

11. Зверху густо засипаємо сиром, натертим крупною стружкою. 
 

12. Випікаємо пиріг «Жульєн» при 180 градусах близько 30 хвилин. 
 

13. Остудивши до теплого стану, ріжемо випічку порційними трикутниками і подаємо. 
 

Пиріг «Жульєн» з куркою і грибами готовий! Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 15.04.2018
Переглядів: 423 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024