Середа
24.04.2024
04:59
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/3/66859739.jpg
Торт «Трухлявий пень»
/_pu/0/48391821.jpg
Суп з перловкою і куркою
/_pu/3/05441569.jpg
Торт «Собака»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Медовий пиріг з горіхами

Альтернатива популярного, але досить трудомісткого медовика - простий медовий пиріг, в нашому прикладі приготований з горіхами і тонким прошарком крему. Тут насичений колір, яскравий аромат меду, приємна пориста і м'яка текстура. Ідеально вписується в загальну «композицію» сметана - вона вдало врівноважує медову солодкість пирога, а також виступає в якості легкої просочення.

Крім волоських горіхів в тісто можна додати цукати, мак, будь-які сухофрукти. Допускаються варіації і в оформленні - за бажанням для покриття пирога можна приготувати глазур, або промазати сметанним кремом не тільки корж, а й поверхню випічки.
 
Складові:
  • мед - 130 г;
  • борошно - 150 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • цукор - 100 г;
  • кефір - 120 г;
  • горіхи волоські - 100 г;
  • харчова сода - 1 ч. ложка без гірки.

Для прошарку:
  • сметана 15-20% - 150 г;
  • цукрова пудра - 2 ст. ложки (або за смаком).


Медовий пиріг простий рецепт в духовці з фото

Як приготувати медовий пиріг на кефірі

1. Яйця з цукром злегка збиваємо міксером до пінного стану.
 

2. Слідом додаємо мед, вливаємо кефір. Продовжуємо працювати міксером - домагаємося повного розчинення меду. 
 

3. Борошно з'єднуємо з содою. Просіявши, висипаємо до рідкого складу. Збиваємо до з'єднання компонентів в єдину масу без грудок. Тісто виходить не сильно густим. 
 

4. Наступними закладаємо горіхи, попередньо порубавши їх ножем, або подрібнивши в чаші блендера (не забуваємо заздалегідь перебрати горіхові ядра, щоб в пиріг не потрапили шматочки шкаралупи). Ретельно розмішуємо масу - медово-горіхове тісто готове! 
 

5. Випікаємо пиріг у формі діаметром 20 см, попередньо змастивши ємність вершковим маслом. Витримуємо в розпеченій духовці при температурі 180 градусів приблизно 35-40 хвилин. Традиційно перевіряємо м'якуш на готовність за допомогою сірника / дерев'яної шпажки. Остудивши, витягаємо зарум'янений пиріг з форми (за рахунок наявності меду випічка буде виглядати більш «засмаглою», ніж стандартні пироги). 
 

6. Щоб наш медовий пиріг вийшов більш соковитим, доповнимо його сметаною прошарком. Для цього розрізаємо випічку на два коржі, на нижній наносимо простий крем - розмішану з цукровою пудрою сметану. 
 

7. Ховаємо кремову прошарок під другим коржем. Поверхня пирога за бажанням оформляємо просіяного цукровою пудрою, м'ятою, горіхами. 
 

8. Перед подачею бажано хоча б годину потримати десерт в холодильнику - після охолодження випічка стане смачніше. Шматочок солодкого медового пирога з вкрапленнями горіхів і сметанним кремом ідеально доповнить чаювання! 
 

Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
Переглядів: 907 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024