П`ятниця
26.04.2024
00:59
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/0/12159849.jpg
Фетучіні з грибами і шинкою
/_pu/3/96887217.jpg
Пиріг з вареним згущеним молоком і волоськими горіхами
/_pu/3/62845527.jpg
Бісквітний пиріг зі сметаною
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Кулеб'яка з м'ясом

Кулеб'яка з м'ясом - закритий російський пиріг довгастої форми, приготований на м'якому і пишному дріжджовому тесті. Раніше кулеб'яку обов'язково випікали зі складною начинкою, що складається з декількох ярусів. А щоб продукти не змішувалися, як прошарків використовувалися тонкі млинці.

Зараз за старою технологією кулеб'яку готують рідко. З метою економії часу господині зазвичай беруть для начинки всього 1-2 інгредієнта. Це може бути м'ясо, риба, овочі і т.д. Жорстких рамок і строгих кордонів тут немає - приготувати пиріг можна з будь-яким наповнювачем! У нашому прикладі розглянемо простий рецепт кулеб'яки з фаршем.
 
Складові:

Для тесту:
  • молоко - 200 мл;
  • дріжджі сухі - 12 г;
  • цукор - 1 ч. ложка;
  • сіль - 1 ч. ложка;
  • вершкове масло - 30 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • борошно - 3,5-4 склянки.

Для начинки:
  • фарш (свинина + яловичина) - 500 г;
  • цибуля - 1-2 головки;
  • рослинне масло - 30-50 мл;
  • сіль, перець - за смаком.

Для змащення пирога:
  • яєчний жовток - 1 шт .;
  • молоко - 1 ст. ложка.


Кулеб'яка з м'ясом рецепт з фото крок за кроком

Як зробити тісто для кулеб'яки з м'ясом

1. У миску просіваємо склянка борошна, додаємо швидкодіючі дріжджі, цукор і сіль. Перемішуємо. 
 

2. Молоко прогреваем на плиті або в мікрохвильовій печі до теплого стану, вливаємо до сухої суміші (температура рідини не повинна перевищувати 40 градусів, інакше дріжджі не спрацюють). Слідом додаємо пом'якшене масло і вбиваємо 2 яйця. Розмішуємо борошняну масу. 
 

3. До в'язкої суміші поступово, невеликими порціями підсипає борошно. Замішуємо вручну м'яке, еластичне і відстає від рук тісто. Як тільки маса перестане липнути до долонь, припиняємо додавати борошно. Тісто має вийти ніжним і приємним на дотик - НЕ тугим! 
 

4. Перекладаємо борошняну масу в чисту миску, накриваємо серветкою або рушником і ставимо до батареї, або в інше тепле місце. Ми залишаємо на 40-60 хвилин. За цей час тісто має «підрости» приблизно в 2,5 рази.
 

Як зробити начинку для кулеб'яки з м'ясом

5. У нашому прикладі кулебяка готується з найпростішої начинкою. На розпеченій сковороді з рослинним маслом насамперед обсмажуємо порубаний лук. 
 

6. Коли луковая нарізка розм'якшиться, завантажуємо весь фарш. Розмішуємо лопаткою, розбиваємо великі м'ясні грудки. Сильно засмажувати фарш не потрібно - як тільки м'ясна маса поміняє колір з червоно-рожевого на сірий, вимикаємо вогонь. 
 

Як ліпити кулеб'яку з м'ясом

7. Тісто, що підійшло переносимо на робочу поверхню і розгортаємо овалом товщиною 4 мм. За бажанням можна поділити тісто навпіл і приготувати дві кулеб'яки. 
 

8. На центр розкачане тісто викладаємо остиглий фарш з цибулею. 
 

9. По обидва боки від м'ясної начинки розрізаємо тісто на однакову кількість смужок. 
 

10. Формуємо закритий пиріг: беремо смужку тесту з одного боку, піднімаємо до начинки, слідом підтягуємо смужку з протилежного боку і т.д. Таким чином, по черзі переплітаючи смужки, повністю ховаємо начинку. 
 

11. Сформовану кулеб'яку акуратно переносимо на велике деко, покритий пергаментом. Поверхня пирога змащуємо сумішшю жовтка і молока.
 

12. Випікаємо кулеб'яку з м'ясом в прогрітій до 180 градусів печі приблизно 40-45 хвилин. Тісто має зарум'яниться. 
 

13. Трохи остудивши, нарізаємо випічку порційно і можна приступати до чаювання. 
 

Кулеб'яка з м'ясом на ніжному дріжджовому тесті готова! Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 13.04.2018
Переглядів: 554 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024