Субота
20.04.2024
00:40
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/0/53872406.jpg
Розсольник з перловкою і солоними огірками
/_pu/4/15207546.jpg
Гарбузове мафіни
/_pu/4/91391245.jpg
Торт «Мімоза»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Королівська ватрушка

На відміну від звичайної ватрушки, що представляє собою корж тіста з відкритою начинкою, королівська більше схожа на закритий тертий пиріг з ніжним сирним наповнювачем, що нагадує суфле. Випічка виходить дуже смачною, з м'якою серединкою і апетитно хрустким верхнім шаром. Найчастіше від шматочка такого пирога не відмовляються навіть ті, хто зовсім не любить і не їсть сир.

Королівська ватрушка особливо хороша в охолодженому вигляді, але можна їсти її і теплою, за бажанням доповнивши сметаною або свіжими ягодами. Пропонуємо докладний покроковий рецепт цього чудового десерту!
 
Складові:

Для тесту:
  • борошно - 240 г;
  • цукор - 100 г;
  • вершкове масло (можна маргарин) - 150 г.

Для начинки:
  • дрібнозернистий сир (бажано від 9%) - 500 г;
  • сода - ¼ ч. ложки;
  • ванілін - пучку;
  • цукор - 100 г (або за смаком);
  • яйця середнього розміру - 3-4 шт .;
  • сіль - ½ ч. ложки.


Королівська ватрушка рецепт з фото крок за кроком

Як зробити тісто для королівської ватрушки

1. Вершкове масло натираємо на крупній тертці або рубаємо ножем на дрібні шматочки. Масляний брусок обов'язково повинен бути твердим і холодним (можна перед початком приготування відправити його в морозильну камеру хвилин на 30-40). Додаємо цукор і відразу всю норму просіяного борошна. 
 

2. Інтенсивно перетираємо масу долонями до отримання дрібної крихти. Працюємо швидко, щоб масло не встигло розтанути від тепла рук. 
 

3. Приблизно 2/3 отриманої крихти, трамбуючи, розподіляємо по дну жароміцної рознімною ємності, формуючи борт по краях (в нашому випадку використовувалася кругла форма для випічки діаметром 22 см). Дно ємності для підстраховки бажано застелити пергаментом, а стінки трохи змастити вершковим маслом.
 

Як зробити начинку для королівської ватрушки

4. Сир ретельно розминаємо до однорідності, позбавляємося від зернистості і сирних грудок. Додаємо соду, сіль і ванілін. Всипаємо цукор, дозування якого варіюємо самостійно. 
 

5. По одному вбиваємо в сирну масу яйця, кожен раз ретельно розмішуючи суміш.
 

6. Так як консистенція начинки буде сильно залежати від розміру використовуваних яєць і вологості сиру, орієнтуємося за станом маси - можливо, яєць буде потрібно трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Сирна начинка повинна вийти не щільною, але і не сильно рідкою, приблизно як густа сметана. 
 

7. Наповнюємо сирною масою підготовлену раніше основу пирога. 
 

8. Розрівнюємо начинку і рівномірно обсипає залишками солодкої крихти. Відправляємо королівську ватрушку в розпечену до 200 градусів духовку. 
 

9. Випікаємо 40-45 хвилин. В результаті верхній шар ватрушки повинен злегка зарум'яниться. 
 

10. Повністю охолодити випічку, а потім прибираємо роз'ємний борт. Нарізаємо пиріг порційно і подаємо!
 

Королівська ватрушка з сиром повністю готова! Приємного чаювання!



Категорія: Пироги | Додав: 13.04.2018
Переглядів: 444 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024