П`ятниця
19.04.2024
18:34
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/1/31716086.jpg
Міні-піца на батоні
/_pu/0/44904211.jpg
Юшка по-фінськи з вершками
/_pu/2/28997983.jpg
Пиріг «Зебра» на кефірі
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Грушевий пиріг в карамелі

Нагадує за способом приготування популярний тарт татен, цей грушевий пиріг має схожий фруктово-карамельним шаром, але пісочна основа в даному випадку замінюється м'яким і ніжним тестом з медом і ароматом прянощів.

Попередньо карамелізовані груші створюють цікавий і насичений смак, надають десерту яскравий «сонячний» відтінок і роблять випічку ще більш апетитною.
 
Складові:
  • груші - 500 г;
  • сік лимона - 1 ст. ложка;
  • цукор - 30 г;
  • вершкове масло - 30 г;
  • коньяк - 1 ст. ложка.

Тісто:
  • яйця - 2 шт .;
  • борошно - 100 г;
  • розпушувач - ½ ч. ложки;
  • рідкий мед - 50 г;
  • цукор - 1 ст. ложка;
  • вершкове масло - 70 г;
  • кориця мелена - 1/2 ч. ложки;
  • імбир мелений - 1/4 ч. ложки.


Грушевий пиріг рецепт з фото крок за кроком

1. Чисті груші, очистивши від шкірки, розрізавши уздовж на половинки і видаливши серцевину, нарізаємо шматочками товщиною 2-3 мм. Збризгуємо соком лимона і ретельно перемішуємо. 
 

2. Розтоплюємо масло з цукром в глибокій сковороді. 
 

3. Витримуємо на середньому вогні. Чекаємо, коли цукор придбає коричневий відтінок, але при цьому стежимо, щоб карамель не підгоріла! 
 

4. Завантажуємо грушевий нарізку і збільшуємо вогонь до максимального. Спочатку карамель затвердіє, але коли груші пустять сік, вона поступово розчиниться в гарячої рідини. Перемішуємо вміст сковороди.
 

5. До грушевої нарізці і вже повністю розчинилася карамелі вливаємо коньяк. Зменшуємо вогонь до мінімального і витримуємо суміш під закритою кришкою 10-15 хвилин (якщо груші спочатку були дуже твердими, тримаємо довше). В результаті грушеві часточки повинні просочитися карамеллю і добре розм'якшити, але при цьому залишитися цільними. 
 

Тісто для грушевого пирога рецепт

6. Поки груші нудяться на плиті, підготуємо тісто. Розм'якшене масло змішуємо з цукром, збиваємо міксером. 
 

7. Додаємо яйця і мед (якщо мед густий, попередньо прогріваємо його і охолоджуємо). Збиваємо до отримання рідкої однорідної суміші. 
 

8. Борошно з'єднуємо з імбиром, корицею і розпушувачем. Просіявши, вводимо до рідкого складу. Збиваємо до з'єднання компонентів в єдину масу. Тісто виходить густим. 
 

9. Форму для випічки (в нашому прикладі діаметром 22 см) змащуємо вершковим маслом. На дно укладаємо груші і поливаємо залишками карамелі. 
 

10. Зверху рівномірно розподіляємо тісто.
 

11. Відправляємо грушевий пиріг в розпечену до 180 градусів духовку приблизно на 20 хвилин (до сухої сірники).
 

12. Свіжоспечений гарячий пиріг накриваємо тарілкою, перевертаємо. 
 

13. Остудивши, нарізаємо на порції. Скромна на вигляд випічка порадує відмінним смаком! 
 

Грушевий пиріг з карамеллю готовий! Приємного чаювання!



Категорія: Пироги | Додав: 14.04.2018
Переглядів: 876 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024