П`ятниця
29.03.2024
01:25
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/1/21650104.jpg
Рисова локшина з куркою і овочами
/_pu/4/43847127.jpg
Львівський сирник
/_pu/3/99071761.jpg
Басбуса (арабська солодкість з кокосом)
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пироги


Чорничний чізкейк

Випробувавши рецепт смачного класичного чізкейку Нью-Йорк і його популярні варіанти (сирний, з персиками, з шоколадом), продовжимо експеримент і на цей раз знайдемо застосування соковитою і виразною чорниці. Зберігаємо стандартну рецептуру - готуємо пісочний шар з перемеленого печива і розтопленого масла, для начинки з'єднуємо традиційний вершковий сир, вершки, яйця, борошно і цукор, але на додаток вводимо до міксу компонентів ягідне пюре, моментально пофарбувавши світлу масу.

Чорничний чізкейк вдало поєднує тонку основу з додаванням какао і ніжну, «тане» сирно-ягідну суміш. Відмінно доповнюють смак і зовнішній вигляд маленькі пірамідки збитих вершків, що покривають поверхню готового десерту. Тим, хто вже неодноразово випікав чизкейки, процес здасться знайомим і простим, а дії будуть відбуватися на автоматі. Новачкам радимо уважно вивчити технологію і не відхилятися від рецептури, тоді чізкейк вийде ідеальним - з красивою рівною поверхнею, без тріщин і, звичайно, з бездоганним смаком!
 
Складові:
  • чорниця (заморожена або свіжа) - 200 г;
  • вершковий сир - 500 г;
  • вершки 33-35% - 100 г;
  • яйця - 3 шт .;
  • борошно - 20 г;
  • цукор - 120 г;
  • ванільний цукор - 8-10 г.

Для основи:
  • пісочне печиво ( «Ювілейне» або т.п.) - 200 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • какао-порошок - 1 ст. ложка.

Для оформлення:
  • вершки 33-35% - 100 г;
  • цукрова пудра - ½ ст. ложки.


Чорничний чізкейк рецепт з фото крок за кроком

1. Насамперед займаємося основою. Печиво подрібнюємо до мінімальної крихти (можна скористатися блендером або розім'яти вручну товкачем). Для шоколадного кольору і смаку додаємо ложку просіяного какао-порошку. Можна відразу взяти шоколадне печиво, тоді в додаванні какао немає необхідності. 
 

2. На плиті або в мікрохвильовій печі розпускаємо вершкове масло до однорідної рідкого складу. Переливаємо до крихтам печива.
 

3. Вимішуємо розсипчасту масу, рівномірно просочуючи олійною рідиною всю крихту. 
 

4. Проклавши по дну рознімної форми пергаментний папір, розподіляємо рівним шаром масляну крихту. Інгредієнти в рецепті розраховані на ємність діаметром 22 см. Відправляємо на 10-15 хвилин в розігріту до 160 градусів духовку. 
 

5. Тим часом готуємо сирний шар. Для цього вершковий сир кімнатної температури розминаємо виделкою. Додаємо два види цукру - простий і ароматизований (ванільний), борошно. Ретельно розмішуємо поки ще густу масу. 
 

6. По одному вводимо яйця, після кожного розмішуючи сир до однорідності. Працюємо ложкою / вилкою або ручним віночком - як зручно, але тільки не збиваємо суміш міксером, щоб в начинку не були зайві бульбашки повітря.
 

7. Додаємо вершки, перемішуємо. За консистенцією маса нагадує нежирну сметану. 
 

8. Свіжу або розморожену чорницю подрібнюємо блендером.
 

9. Перетираємо ягідне пюре через сито. Натискати ложкою, намагаючись вичавити з маси максимум соку. 
 

10. Додаємо протерту чорничну пасту до сирної маси (залишки ягід, що залишилися на ситі, не використовуємо). Розмішуємо до рівномірного фарбування. 
 

11. Спечену пісочну основу охолоджуємо. Потім обертаємо форму фольгою в 3-4 шари, щоб при випіканні на «водяній бані» всередину ємності не потрапила вода. 
 

12. Переливаємо чорничну масу на пісочну основу. Форму з чізкейк ставимо в іншу жароміцний ємність більшого розміру. У велику (нижню) форму наливаємо окріп - рідина повинна доходити до середини оберненої фольгою посуду. 
 

13. Ставимо нашу конструкцію в прогріту духовку. Температуру підтримуємо на позначці 160 градусів, не вище. Як і для випічки будь-якого чизкейка, включаємо тільки нижній нагрів. Випікаємо 50-70 хвилин. Готовий чізкейк повністю охолоджуємо в виключеною прочиненими духовці. 
 

14. Остиглий десерт ставимо в холодильник на ніч або мінімум на 5-6 годин для закріплення форми. Перед подачею вершки збиваємо з цукровою пудрою до згущення. За бажанням можна додати порошок-загущувач для вершків, щоб збита маса ідеально тримала форму. 
 

15. Перекладаємо збиті вершки в кондитерський мішок і оформлюємо чорничний чізкейк білосніжними пірамідками. 
 

16. Ріжемо десерт і приступаємо до чаювання! 
 

Чорничний чізкейк готовий! Смачного!



Категорія: Пироги | Додав: 15.04.2018
Переглядів: 496 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024