П`ятниця
19.04.2024
22:47
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/3/45820705.jpg
Хачапурі по-аджарський
/_pu/4/93672655.jpg
Печиво савоярді в домашніх умовах
/_pu/2/46993437.jpg
Салат з маринованими печерицями, м'ясом і перцем
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пиріжки і булочки


Самса з куркою

Самса - популярна випічка середньоазіатської кухні, що поєднує в собі тонке листкове тісто і рясне кількість начинки. В якості наповнювача найчастіше застосовується баранина укупі з курдючним жиром, але також зустрічаються варіанти і з яловичиною, птицею або навіть зовсім без м'яса - з гарбузом, картоплею, зеленню.

Сьогодні ми пропонуємо спекти домашню самсу з куркою. Щоб зробити випічку в максимально короткий термін, позбавимо себе від тривалого процесу формування класичного листкового тіста, приготувавши його за спрощеним способом.
 
Складові:

Для тесту:
  • вершкове масло - 100 г;
  • борошно - 250 г;
  • холодна вода - 100 мл;
  • дрібна сіль - 1/3 ч. ложки.

Для начинки:
  • курячі стегенця - 2 великих (близько 700 г);
  • цибуля ріпчаста - 2 середні головки;
  • сіль, перець - за смаком.

Для декору:
  • кунжутне насіння (за бажанням) - 1-2 ст. ложки;
  • яєчний жовток (для змащування самси) - 1 шт.


Самса з куркою покроковий рецепт з фото в домашніх умовах

Як зробити тісто для самси

Борошно з'єднуємо з сіллю в глибокій мисці. Тверде масло натираємо крупною стружкою і додаємо до сухої суміші (масляний брусок повинен бути сильно охолодженим, але не замороженим). 
 

Перемішуємо масу, а потім вливаємо холодну воду. Замішуємо тісто вручну і прибираємо його на полицю холодильника мінімум на півгодини. 
 

Тим часом готуємо складові начинки. З стегенець знімаємо шкуру, куряче м'ясо зрізаємо з кісток і дрібно рубаємо. Жир не викидаємо, а також використовуємо для начинки, щоб самса вийшла максимально соковитою.
 

Головки ріпчастої цибулі очищаємо і шаткуємо дуже дрібно або подрібнюємо в чаші блендера. 
 

З'єднуємо куряче м'ясо і цибулю. Добре перчимо начинку для самси, солимо до смаку. За бажанням додаємо улюблені спеції і / або свіжу зелень. 
 

Як зробити самсу з куркою

Охолоджене тісто ділимо на дві рівні порції. Одну частину поки прибираємо назад в холодильник, а з другої формуємо «ковбаску», яку ділимо на 7 приблизно однакових шматочків.
 

Кожну заготовку розгортаємо в круглий коржик діаметром 10-12 см на присипаної борошном поверхні. На середину викладаємо порцію курячої начинки. 
 

Збираємо трикутник: піднімаємо нижній і бічний край тесту до центру і зліплюють їх між собою, формуючи кут. Потім піднімаємо другий бічний край до центру, скріплюємо. 
 

Таким чином отримуємо гострий трикутник. Шви намагаємося скріпити дуже ретельно, щоб вони не розійшлися в духовці. Аналогічно формуємо трикутники з тіста.
 

Перевертаємо заготовки на іншу сторону (шви повинні опинитися знизу). Жовток перемішуємо з ложкою води, змащуємо поверхню майбутньої випічки. Зверху злегка присипаємо кунжутом. 
 

Розміщуємо заготовки на деко з пергаментом, випікаємо близько 40 хвилин при 180 градусах (до отримання золотистої скоринки).
 

Подаємо самсу з куркою гарячої. Тонке тісто і рясне кількість соковитою начинки - це дуже смачно!
 

Смачного!



Категорія: Пиріжки і булочки | Додав: 23.04.2018
Переглядів: 673 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024