Домашня кухня
Хачапурі по-аджарський |
Печиво савоярді в домашніх умовах |
Салат з маринованими печерицями, м'ясом і перцем |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Самса з куркою
Самса - популярна випічка середньоазіатської кухні, що поєднує в собі тонке листкове тісто і рясне кількість начинки. В якості наповнювача найчастіше застосовується баранина укупі з курдючним жиром, але також зустрічаються варіанти і з яловичиною, птицею або навіть зовсім без м'яса - з гарбузом, картоплею, зеленню.
Сьогодні ми пропонуємо спекти домашню самсу з куркою. Щоб зробити випічку в максимально короткий термін, позбавимо себе від тривалого процесу формування класичного листкового тіста, приготувавши його за спрощеним способом.
Складові:
Для тесту:
- вершкове масло - 100 г;
- борошно - 250 г;
- холодна вода - 100 мл;
- дрібна сіль - 1/3 ч. ложки.
Для начинки:
- курячі стегенця - 2 великих (близько 700 г);
- цибуля ріпчаста - 2 середні головки;
- сіль, перець - за смаком.
Для декору:
- кунжутне насіння (за бажанням) - 1-2 ст. ложки;
- яєчний жовток (для змащування самси) - 1 шт.
Самса з куркою покроковий рецепт з фото в домашніх умовах
Як зробити тісто для самси
Борошно з'єднуємо з сіллю в глибокій мисці. Тверде масло натираємо крупною стружкою і додаємо до сухої суміші (масляний брусок повинен бути сильно охолодженим, але не замороженим).
Перемішуємо масу, а потім вливаємо холодну воду. Замішуємо тісто вручну і прибираємо його на полицю холодильника мінімум на півгодини.
Тим часом готуємо складові начинки. З стегенець знімаємо шкуру, куряче м'ясо зрізаємо з кісток і дрібно рубаємо. Жир не викидаємо, а також використовуємо для начинки, щоб самса вийшла максимально соковитою.
Головки ріпчастої цибулі очищаємо і шаткуємо дуже дрібно або подрібнюємо в чаші блендера.
З'єднуємо куряче м'ясо і цибулю. Добре перчимо начинку для самси, солимо до смаку. За бажанням додаємо улюблені спеції і / або свіжу зелень.
Як зробити самсу з куркою
Охолоджене тісто ділимо на дві рівні порції. Одну частину поки прибираємо назад в холодильник, а з другої формуємо «ковбаску», яку ділимо на 7 приблизно однакових шматочків.
Кожну заготовку розгортаємо в круглий коржик діаметром 10-12 см на присипаної борошном поверхні. На середину викладаємо порцію курячої начинки.
Збираємо трикутник: піднімаємо нижній і бічний край тесту до центру і зліплюють їх між собою, формуючи кут. Потім піднімаємо другий бічний край до центру, скріплюємо.
Таким чином отримуємо гострий трикутник. Шви намагаємося скріпити дуже ретельно, щоб вони не розійшлися в духовці. Аналогічно формуємо трикутники з тіста.
Перевертаємо заготовки на іншу сторону (шви повинні опинитися знизу). Жовток перемішуємо з ложкою води, змащуємо поверхню майбутньої випічки. Зверху злегка присипаємо кунжутом.
Розміщуємо заготовки на деко з пергаментом, випікаємо близько 40 хвилин при 180 градусах (до отримання золотистої скоринки).
Подаємо самсу з куркою гарячої. Тонке тісто і рясне кількість соковитою начинки - це дуже смачно!
Смачного!
|
Категорія: Пиріжки і булочки | Додав: 23.04.2018
|
Переглядів: 673
| Рейтинг: 0.0/0 |
|