Середа
23.05.2018
21:40
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пиріжки і булочки

Пиріжки з луком і яйцем в духовці

Освоюємо універсальну технологію приготування пиріжків з цибулею і яйцем в духовці. Замішуємо дріжджове тісто на кефіру масляній основі, готуємо елементарну начинку всього з двох головних компонентів, оперативно формуємо борошняні вироби і відправляємо в духовку. Отримуємо апетитні пиріжки з легким ароматом здоби, ніжним яєчно-цибульним міксом і пишним м'якушем.

Дріжджове тісто на кефірі і маслі, представлене в рецепті, рекомендуємо взяти на замітку. Воно дуже м'яке, «слухняне» в роботі і приємне на смак, до того ж прекрасно поєднується з будь-якою начинкою. За бажанням в якості наповнювача можна взяти картопляне пюре, тушковану капусту, обсмажений фарш і т.д. А збільшивши порцію цукру, можна пекти і пампушки з маком - з яблуками, вишнею, варенням і т.д.
 
Складові:

Для тесту:
  • кефір - 150 мл;
  • яйце - 1 шт .;
  • сіль - 1/2 ч. ложки;
  • рослинне масло (рафінована) - 80 мл;
  • дріжджі сухі - 5 г;
  • цукор - 1 ч. ложка;
  • молоко - 50 мл;
  • борошно - приблизно 250-300 г (може знадобитися більше).

Для начинки:
  • зелена цибуля - великий пучок (200 г);
  • яйця - 7 шт .;
  • вершкове масло - 70 г;
  • сіль, перець - за смаком.


Пиріжки з луком і яйцем в духовці покроковий рецепт з фото

Як приготувати тісто на кефірі для пиріжків в духовці

Дріжджі з'єднуємо з цукром, заливаємо теплим (не гарячим!) Молоком. Енергійно розмішуємо.
 

Накриваємо ємність рушником і залишаємо суміш приблизно на 10-15 хвилин - чекаємо підняття опари з пишною піною.
 

Кефір змішуємо з рафінованою олією, злегка прогріваємо і переливаємо до активованого дріжджового розчину. Додаємо яйце і сіль, ретельно розмішуємо. Поступово підсипає до рідкого складу борошно. Коли липка і вже подзагустевшая маса стане насилу розмішуватися ложкою, викладаємо вміст миски на стіл.
 

Приступаємо до ручного замісу - добиваємося дуже м'якою, пластичною і приємною на дотик консистенції. Муки може знадобитися більше (залежить від її вологопоглинаючого здатності), але сильно перевантажувати тісто не потрібно. Як тільки борошняна маса перестане прилипати до долонь, скочується куля, викладаємо в просторий чисту миску і прибираємо на найближчі 30-40 хвилин в тепло.
 

Начинка для пиріжків з цибулею і яйцем в духовці рецепт

Поки тісто чекає своєї черги, займаємося начинкою. Пучок цибулі подрібнюємо ножем, прогріваємо на сковороді з розтопленим вершковим маслом протягом 7-8 хвилин. 
 

Заздалегідь відварені і охолоджені яйця очищаємо від шкаралупи і дрібно нарізаємо. Завантажуємо до цибулі.
 

Перемішуємо яєчно-цибульну суміш, солимо / перчимо до смаку і знімаємо з вогню.
 

Підійшло і «підросло» тісто злегка обминали, ділимо приблизно на 12-15 однакових колобків. Беремо один шматочок тесту, розгортаємо в тонкий коло. Зверху викладаємо суміш яєць і цибулі (начинку не шкодуємо). 
 

Піднімаємо краю коржі вгору і щільно защипуємо, ховаючи начинку і формуючи довгастий пиріжок. Аналогічно ліпимо і інші заготовки. 
 

На деко з пергаментним папером викладаємо сформовані пиріжки швом вниз. Даємо расстояться 15-20 хвилин. «Підросли» пиріжки за бажанням змащуємо збитим яйцем або жовтком, збовтаним з ложкою води - отримуємо глянсову «оболонку».
 

Випікаємо пиріжки з цибулею і яйцем в духовці при температурі 180 градусів приблизно 20-25 хвилин.
 

Остудивши до теплого стану, подаємо до супів, других страв або просто їмо з чаєм.
 

Пиріжки з луком і яйцем в духовці готові! Смачного!





Категорія: Пиріжки і булочки | Додав: 23.04.2018
Переглядів: 25 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018