Середа
23.05.2018
21:24
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пиріжки і булочки

Ледачі біляші на кефірі з фаршем

На жаль, енергійний темп сучасного життя не завжди дозволяє господаркам виділити тривалий час на те, щоб приготувати повноцінну домашню випічку. Але ж іноді так хочеться порадувати рідних апетитними пиріжками, зробленими своїми руками з усією душею і любов'ю. Якраз в такі моменти і стане в нагоді цей рецепт!

Ледачі біляші на кефірі з фаршем представляють собою щось схоже на оладки з начинкою. Тісто для цієї страви замішується дуже швидко, та й час на ліплення витрачати зовсім не доведеться!
 
Складові:

Для тесту:
  • кефір - 500 мл;
  • яйце - 1 шт .;
  • харчова сода - ½ ч. ложки;
  • цукор - ½ ч. ложки;
  • сіль - пучку;
  • борошно - приблизно 300 г (дивитися по консистенції).

Для начинки:
  • м'ясний фарш - 300-400 г;
  • сіль, перець - за смаком;
  • цибулина - 1 шт.

Для смаження:
  • рослинне масло (рафінована) - 80-100 мл.


Домашні ледачі біляші рецепт на кефірі з фаршем

Як приготувати тісто для ледачих біляшів на кефірі

Сире яйце старанно збиваємо вінчиком з цукром і сіллю.
 

Кефір злегка підігріваємо - він повинен бути теплим, але не гарячим. Розчиняємо в кисломолочний продукт харчову соду і залишаємо на пару хвилин, після чого вливаємо до яєчної суміші. Перемішуємо.
 

Просіявши через дрібне сито, поступово додаємо борошно, енергійно працюючи віночком. Доводимо складу до однорідного стану без грудок. За консистенцією маса повинна стати схожа на густу сметану. При необхідності вводимо додаткову порцію борошна.
 

Як смажити ледачі біляші на кефірі з фаршем

Фарш солимо, перчимо, змішуємо з порубаним дуже дрібно цибулею. З м'ясної маси робимо невеликі «фрикадельки» і притискаємо їх долонею, формуючи коржі діаметром близько 2,5 см.
 

Дно просторій сковороди покриваємо тонким шаром рафінованої олії, розігріваємо. Столовою ложкою викладаємо тісто на розпечену поверхню у вигляді невеликих коржів. На кожну заготовку поміщаємо підготовлену начинку. У деяких рецептах ледачих біляшів фарш відразу закладають в тісто при замісі і перемішують - якщо є бажання, для порівняння можете спробувати і такий варіант. 
 

Зверху на м'ясну масу наливаємо трохи тесту, залишаючи вільний отвір, щоб начинка швидше присмажився. Готуємо ліниві біляші на середньому вогні. Як тільки підстава зарум'яниться, перевертаємо вироби і підсмажуємо другу сторону. 
 

Свіжоприготовані ледачі біляші з фаршем відразу викладаємо на паперовий рушник або серветки, щоб прибрати зайве масло. Злегка остудити, подаємо! 
 

Смачного!





Категорія: Пиріжки і булочки | Додав: 23.04.2018
Переглядів: 20 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018