Середа
23.05.2018
21:33
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пиріжки і булочки

Хачапурі по-імеретинськи (з сиром)

Хачапурі - грузинське страва, що представляє собою борошняний виріб з начинкою. Єдиного рецепта цієї страви не існує: є хачапурі по-мегрельських, по-аджарський, по-імеретинськи і т.д. Випічку готують на дріжджовому, бездріжджовий, а іноді навіть листковому тісті. Експериментують і з наповнювачем - крім сиру до складу іноді включають сир або зелень.

Сьогодні ми розглянемо як в домашніх умовах зробити хачапурі по-імеретинськи. Ці плоскі коржі виготовляють на особливому тесті - дріжджі в процесі не використовуються, але і без них створюється досить кисле середовище, завдяки чому випічка виходить дуже ніжною. Обов'язковим компонентом рецепта є мацоні (грузинський кисломолочний напій), в який вводять ще й додатковий розпушувач у вигляді соди. В результаті замішується некруте, пластичне тісто. У домашніх умовах мацоні можна замінити кефіром або кислим молоком, а замість імеретинського сиру для начинки задіяти сулугуні або його аналог.
 
Складові:

Для тесту:
  • кефір (в оригіналі мацоні) - 500 мл;
  • сіль - 1 ч. ложка;
  • цукор - 1 ч. ложка;
  • харчова сода - 2/3 ч. ложки;
  • рослинне масло - 2 ст. ложки;
  • борошно - скільки візьме тісто (приблизно 600-800 г).

Для начинки:
  • сир сулугуні (в оригіналі имеретинский) - 800 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • вершкове масло - 60 г (+ 50-80 г для мастила хачапурі).


Хачапурі по-імеретинськи рецепт з фото

Як зробити тісто для хачапурі по-імеретинськи

В кисломолочний напій розчиняємо харчову соду, ретельно розмішуємо до повного розчинення порошку. 
 

Слідом кидаємо сіль, цукор і вливаємо олію з нейтральним ароматом, перемішуємо. 
 

Невеликими порціями підсипає борошно. Коли борошняна маса стане досить густою і буде з працею перемішуватися ложкою, викладаємо вміст миски на плоску поверхню, присипану борошном. Приступаємо до замісу вручну.
 

Добиваємося отримання м'якою і приємною на дотик текстури - сильно щільним і тугим тісто для хачапурі бути не повинно! Борошно додаємо потроху - як тільки еластична маса перестане приставати до долонь, зупиняємося. В даному випадку важливо не переборщити - від перенасичення борошном тісто може вийти «гумовим» на смак. 
 

Як зробити начинку для хачапурі по-імеретинськи

Дозволяємо м'якому тісту для хачапурі «відпочити» хвилин 20, а тим часом готуємо начинку. Трьом крупною стружкою сулугуні (або інший схожий сир), додаємо 2 яйця і підтале вершкове масло. 
 

Вимішуємо до однорідності сирну суміш.
 

Як приготувати хачапурі по-імеретинськи

Від тесту відщипуємо шматочок розміром з персик, розгортаємо тонкий коло. По центру розміщуємо рясну порцію сирної маси. Начинку не економимо! 
 

Краї тесту піднімаємо до центру і ретельно защипуємо. 
 

Перевертаємо «пиріжок» швом вниз, акуратно розтягуємо руками в коржик, а потім злегка розплющуємо качалкою. Таким чином формуємо заготовки з начинкою з тіста. 
 

Традиційно смажать хачапурі по-імеретинськи на добре розігрітій сухій сковороді, але якщо є сумніви в якості антипригарного покриття, в домашніх умовах допускається трохи змастити сковорідку вершковим маслом. Обсмажуємо коржі на середньому вогні по 3-5 хвилин з кожного боку (до помітного зарумянивания). 
 

Знявши з плити, змащуємо хачапурі шматочком вершкового масла.
 

Подаємо хачапурі по-імеретинськи теплими!
 

Такі коржі хороші вприкуску з супами, бульйонами, другими стравами. Смачного!





Категорія: Пиріжки і булочки | Додав: 23.04.2018
Переглядів: 26 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018