П`ятниця
16.11.2018
09:22
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Пиріжки і булочки


Булочки для гамбургерів з кунжутом

Всім вже давно полюбилися популярні гамбургери, рецепт яких прийшов до нас з Америки. Обов'язковими складовими цієї поживної страви є різноманітні соуси, приправи, м'ясна або куряча котлета і, звичайно ж, круглі булочки для гамбургерів з кунжутом. Сформувати начинку нескладно, доповнивши м'ясо, наприклад, овочами, шматочком сиру і салатним листям. Детальніше про те як приготувати гамбургер в домашніх умовах ви можете дізнатися тут . Але як зробити булочки? Звичайно ж, зараз їх можна знайти в продажу практично в кожному хлібному відділі, проте набагато приємніше приготувати основу бургера своїми руками. Зробити це можна за допомогою нижчеописаного рецепта.
 
Складові:
  • молоко - 2/3 склянки;
  • цукор - 3 ст. ложки;
  • сіль - 1 ч. ложка;
  • сухі дріжджі - 1 ст. ложка;
  • тепла вода (кип'ячена) - 1,5 склянки;
  • вершкове масло - 3 ст. ложки;
  • борошно - приблизно 6 склянок;
  • рослинне масло - 1 ч. ложка;
  • кунжут - 2-3 ст. ложки.


Як зробити булочки для гамбургера

Насамперед дріжджі висипаємо в посуд з теплою водою. 
 

Далі доводимо до кипіння половину склянки молока, переливаємо його в глибоку миску. Туди ж всипаємо сіль і цукор. Додаємо в молочну суміш вершкове масло, перемішуємо.
 

Коли масло розчиниться, виливаємо в миску дріжджовий розчин. Попередньо перевірте температуру олійно-молочної суміші: для розчинення дріжджів рідина повинна бути теплою, але не гарячою! 
 

Починаємо поступово всипати борошно, замішуючи тісто. Коли стане складно заважати ложкою вже загусло тісто, перекладаємо його на стіл, продовжуючи місити і підсипати муку. Не поспішайте додавати відразу всю порцію борошна: можливо, її потрібно більше або менше. 
 

Коли тісто стане досить еластичним і перестане липнути до рук, змащуємо його рослинним маслом, накриваємо рушником і прибираємо в тепло на одну годину. 
 

Як спекти булочки для гамбургерів

З піднявся і збільшився в розмірі тесту формуємо рівні кульки. Приблизно повинно вийти 18-20 штук. Викладаємо заготовку на велике деко, обсипаний борошном або змащений вершковим маслом. Ми залишаємо між майбутніми булочками вільний простір, так як вироби значно збільшаться в розмірі. Накриваємо заготовку серветкою і залишаємо в теплі ще на годину. 
 

Далі промазуємо кульки з тіста залишками молока, обсипає кожну булочку насінням кунжуту. Ставимо деко в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. 
 

В середньому булочки випікаються 15-20 хвилин. Коли вироби стануть рум'яними, виймаємо деко з духовки. Злегка охолоджуємо нашу випічку, після чого можна формувати гамбургери. 
 

Сьогодні ми докладно розглянули як зробити булочки, які можна застосовувати не тільки для гамбургерів, але і використовувати в якості звичайного хліба, подаючи до перших страв. На цьому процес приготування завершено. Смачного!



Категорія: Пиріжки і булочки | Додав: 23.04.2018
Переглядів: 42 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018