Четвер
25.04.2024
01:23
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/4/13221540.jpg
Різдвяний Штоллен
/_pu/1/57777018.jpg
Спагеті з морепродуктами
/_pu/1/94457242.jpg
Чахохбілі з курки
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Піца


Закрита піца кальцоне

Закрита піца кальцоне готується у формі півмісяця і виходить неймовірно смачною! Завдяки закритому тесту вся соковитість начинки зберігається всередині, що і забезпечує відмінний результат!

Італійську випічку в даному випадку можна приготувати з будь-якими наповнювачами, будь то м'ясний фарш, птиця або будь-які ковбасні вироби. Ми пропонуємо варіант з куркою, сиром і овочами, але за бажанням ви можете придумати свій склад. Головне - не забувайте про соковитих інгредієнтах (цибуля, свіжі помідори і т.д.), тоді ваша випічка вийде бездоганною! Отже, сьогодні спечемо закриту піцу кальцоне за рецептом з фото!
 
Складові:

Для тесту:
  • сухі дріжджі - 5 г (1 чайна ложка з гіркою);
  • кип'ячена вода - 160 мл;
  • оливкова олія - ​​25 мл;
  • борошно - близько 250 г;
  • дрібна сіль - 1 ч. ложка;
  • цукор - ½ ч. ложки.

Для начинки:
  • куряче філе - 150-200 г;
  • рослинне масло - 1-2 ст. ложки (для смаження курки);
  • помідор - 1 великий (або 2 невеликих);
  • цибулина - 1 шт. невелика;
  • твердий сир - близько 80 г;
  • моцарелла - близько 80 г;
  • зелена цибуля - кілька пір'я;
  • болгарський перець - ½ шт .;
  • оливки - 7-8 шт .;
  • сіль, перець - за смаком.


Піца кальцоне рецепт

Як зробити тісто для закритої піци кальцоне

У теплій кип'яченою воді розчиняємо дріжджі (оптимальна температура рідини - 35-36 градусів). Додаємо в цю суміш цукор, перемішуємо і залишаємо хвилин на 10-15 при кімнатній температурі. 
 

Через зазначений час вливаємо в рідину з дріжджами масло, кидаємо дрібну сіль. 
 

Борошно, просіявши, викладаємо гіркою на робочій поверхні столу. У центрі борошняної маси робимо поглиблення і поступово вливаємо туди дріжджову суміш. Швидко замішуємо м'яке, пластичне тісто, що не прилипає до долонь. 
 

При необхідності збільшуємо дозування борошна, але не переусердствуем! Отримане тісто скачуємо в кулю, поміщаємо в простору миску, накриваємо рушником і прибираємо в тепло на одну годину.
 

Як зробити начинку для закритої піци кальцоне

Тим часом підготуємо начинку. Нарізаємо куряче філе невеликими шматочками, посипають сіллю / перцем, за бажанням улюбленими приправами і, помішуючи, обсмажити на олії до готовності. 
 

Знявши лушпиння, шаткуємо невелику цибулину тонкими «пір'ям». Соковитий помідор нарізаємо шматочками середнього розміру, очищений від насіння болгарський перець - кубиками. Оливки і зелену цибулю подрібнюємо ножем.
 

Твердий сир натираємо крупною стружкою. Моцареллу витягаємо з сироватки і нарізаємо дрібними кубиками.
 

«Відпочиле» тісто розгортаємо в круглий пласт. Можна зробити одну велику піцу або поділити тісто навпіл, приготувавши дві кальцоне. У будь-якому випадку товщина шару не повинна перевищувати 4 мм. 
 

Змішуємо всі складові начинки: курку, овочеве «асорті», два види сиру. Солимо і приправляємо перцем за смаком. Викладаємо начинку на половину пласта. 
 

Накриваємо інгредієнти другою половиною тіста, ретельно защипуємо краю. Викладаємо майбутню піцу на деко, застелений пергаментом.
 

За бажанням можна змастити заготовки сирим жовтком, щоб готова випічка придбала красивий відтінок. Також не забуваємо зробити кілька надрізів на поверхні піци, щоб під впливом температури кальцоне не здулася.
 

Відправляємо деко в розпечену до того часу духовку хвилин на 30. Температуру підтримуємо на позначці 180 градусів. Як тільки тісто зарум'яниться, закрита піца кальцоне повністю готова!
 

Злегка остудити, подаємо італійську випічку до чаю / кави. Насолоджуємося м'яким тонким тестом і соковитою начинкою. 
 

Смачного!



Категорія: Піца | Додав: 23.04.2018
Переглядів: 674 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024