Четвер
25.04.2024
20:20
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/3/37105861.jpg
Торт «Колібрі»
/_pu/0/12159849.jpg
Фетучіні з грибами і шинкою
/_pu/1/54847458.jpg
Смажений судак на сковороді
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Печиво


Різдвяне імбирне печиво

Різдво - це час подарунків, ялинок і, звичайно ж, різних цікавих страв. У ці свята з кожної хати віє приємним ароматом випічки. Дивно, що за допомогою звичайних інгредієнтів можна створити по-справжньому казкові страви.

Так, пряниковий будиночок і різдвяне імбирне печиво перенесуть вас в дитинство, коли не виникає ніяких сумнівів в тому, що казка приходить щороку разом з ялиновим запахом, мандаринами і новорічними забавами.
 
Складові:
  • мелений імбир - 1 ст. ложка;
  • вершкове масло - 100 г;
  • мед - 3 ст. ложки;
  • яйце - 1 шт .;
  • борошно - 250-300 г (скільки візьме тісто);
  • розпушувач тесту - 1,5 ч. ложки;
  • мускатний горіх (мелений) - щіпка;
  • какао-порошок - 1 ст. ложка;
  • цукор - 100 г;
  • мелена кориця - 1 ч. ложка;
  • цукрові олівці для малювання - для декору і за бажанням.


Різдвяне імбирне печиво рецепт

Як зробити тісто для імбирного печива

У глибокій мисці змішуємо розм'якшене масло з цукром. Збиваємо за допомогою міксера. 
 

Додаємо рідкий мед, збиваємо буквально пару секунд. 
 

В отриману солодку масу вводимо свіже яйце, перемішуємо. 
 

Тепер прийшов час прянощів. Висипаємо в миску з майбутнім тестом імбир, корицю, мускатний горіх. Для отримання шоколадного відтінку додаємо какао, а потім перемішуємо ароматну суміш.
 

Борошно, просіявши, змішуємо з розпушувачем. Поступово підсипає в миску, замішуючи в міру м'яке і податливе тісто. При необхідності підсипає додаткову порцію борошна. Коли маса стане досить розсипчастою, скачуємо тісто в кулю, обертаємо харчовою плівкою і прибираємо на півгодини в холодильник. 
 

Як спекти імбирне печиво

Охолоджене тісто, звільнивши від плівки, викладаємо на присипану борошном рівну поверхню. Розкачуємо пласт товщиною близько 3 мм. Потім вирізаємо заготовки, скориставшись формочкой для печива. Обрізки тіста знову розгортає в тонкий пласт і формуємо наступну партію печива. Повторюємо процес до тих пір, поки тісто не закінчиться.
 

Для різдвяного печива можна використовувати абсолютно будь-які фігурки (зірочки, метелики, новорічні рукавиці, ялинки і т.п.), однак найбільш кумедний і цікавий варіант - веселі чоловічки. Така випічка особливо порадує діточок, так як буде нагадувати казкового друга всім відомого мультяшного персонажа - Шрека. До речі, імбирний чоловічок - найпопулярніше різдвяне ласощі в Америці.
 

Акуратно, щоб не пошкодити форму, викладаємо заготовки на застелений пергаментом деко, дотримуючись дистанції між імбирними фігурками. Випікаємо печиво при температурі 180 градусів близько 10 хвилин. Діставши вже готову випічку з духовки, охолоджуємо.
 

Як прикрасити різдвяне печиво

Тепер приступаємо до найцікавішого - оформляємо нашу святкову випічку. Найоптимальніший і зручний варіант - скористатися кольоровими цукровими олівцями для малювання. Обов'язково залучаємо до творчого процесу діточок, розвиваючи фантазію і навички юних кулінарів (також ви можете залучити дітвору і прикрасити медовий торт з заварним кремом - виходить дуже красиво і цікаво). Якщо ж ви не знайшли в продажу цукрові олівці, можна приготувати для прикраси глазур, збивши яєчні білки з цукром (для ефекту можна додати харчовий барвник). 
 

Застигає цукрова глазур близько 20 хвилин, хоча приступати до чаювання можна відразу, не чекаючи застигання. Подаємо забавне печиво з хорошим настроєм і будь-якими напоями!
 



Приємного вам чаювання і веселих новорічних свят!



Категорія: Печиво | Додав: 25.04.2018
Переглядів: 830 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024