Четвер
28.03.2024
19:20
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/2/59483661.jpg
Салат «Шишка» з мигдалем
/_pu/2/79107400.jpg
Салат «Тбілісі»
/_pu/0/81455200.jpg
Фріттата з овочами та ковбасою
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Кекси і маффіни


Шоколадний фондан з рідким центром

Шоколадний фондан з рідким центром - популярний і улюблений багатьма десерт, який представляє собою щось середнє між класичними мафінів і розплавленим шоколадом. Цей рецепт часто зустрічається під назвою «шоколадна лава», «вулкан» або просто «шоколадні кекси з рідкою начинкою», але суть залишається незмінною. Все це одна і та ж чудова випічка, головною «родзинкою» якої є текуча серединка.

В цілому процес приготування фондан можна назвати простим. Замішується нетрудомістке тісто з великою кількістю темного шоколаду, розливається по формах і відправляється в духовку. Єдиний «хвилюючий» момент - випічка десерту. У нашому покроковому рецепті з фото розглянемо як приготувати шоколадний фондан правильно.
 
Складові:
  • темний шоколад - 100 г;
  • вершкове масло - 50 г;
  • яйця - 3 шт .;
  • борошно - 40 г;
  • цукор - 40 г;
  • коньяк, ром або будь-лікер (за бажанням) - 1-2 ч. ложки.


Шоколадний фондан з рідким центром покроковий рецепт з фото

Як приготувати шоколадний фондан

Шоколад ламаємо на часточки, поміщаємо в жаростійкий ємність. Додаємо нарізане невеликими брусочками масло. Робимо «водяну баню» - поміщаємо ємність з шоколадом в підходить за розміром каструлю з водою. Рідина не повинна стосуватися дна миски!
 

Активно перемішуючи, розтоплюємо шоколадні часточки до повного розплавлення всіх згустків і отримання однорідної глянцевої маси. Важливо не перегріти шоколад, інакше він може згорнутися! Вогонь під каструлею повинен бути мінімальним.
 

Готову шоколадну масу відразу прибираємо з плити і трохи охолоджуємо. В окремому посуді змішуємо яйця з цукром. Злегка збиваємо вінчиком - об'єднуємо компоненти в однорідний склад. 
 

Переливаємо цукрово-яєчну суміш до шоколаду. Для ароматизації вливаємо коньяк / ром або будь-лікер (за бажанням замість алкоголю можна додати екстракт ванілі або просто пропустити цей крок). Розмішуємо масу. 
 

Всипаємо борошно і перемішуємо шоколадне тісто до гладкості і однорідності. 
 

Форми для кексів натираємо шматочком масла. Якщо використовуються керамічні ємності, дно і стінки необхідно ще обсипати борошном, щоб було простіше отримати готовий десерт. Силіконові форми досить просто змастити маслом. Розливаємо шоколадне тісто. Всього буде потрібно 7-9 маленьких формочок.
 

Заздалегідь прогреваем духовку до температури 200 градусів, а далі приступаємо до найвідповідальнішого моменту - випічці шоколадного фондан. Дуже важливо не упустити момент і не перетримати десерт в печі - в ідеалі по краях кекси повинні схопитися, а в серединці залишитися рідкими. В середньому для цього потрібно 7-12 хвилин, але час випічки сильно залежить від обсягу форм і особливостей духовки. Щоб не помилитися, рекомендуємо спочатку спекти один фондан і підібрати оптимальний час, а вже потім готувати і інші. Якщо десерт пропечеться повністю, буде теж смачно, але все-таки ідеальний фондан повинен бути з рідкої начинкою. 
 

Готовий десерт дістаємо з духовки. Чекаємо пару хвилин, а потім витягуємо з форм. Подаємо шоколадний фондан з рідким центром теплим. Класичне і найкраще доповнення до цього десерту - кульку морозива. Добре доповнюють смак і ягоди (полуниця, малина, свіжа або коктейльна вишня і т.д.). 
 

Шоколадний фондан з рідким центром готовий! Смачного!



Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 22.04.2018
Переглядів: 1303 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024